2013. május 31., péntek

Rick Riordan: 'The House of Hades' borító

Rick Riordan hivatalos blogján közzétette a nemrég bemutatott "The House of Hades" (Hádész háza) borítójának amerikai változatát nagyon jó minőségben:

"És itt van: a The House of Hades borítója!"

Várom a véleményeket! Nekem nagyon tetszik, mondhatni "gyönyörű"!

Frissítés: Kiegészítettem a fenti menüben található "Heroes of Olympus-sorozat" menüpontot az új könyv friss adataival!

Kérdezz ma éjfélig a Percy Jackson-filmek sztárjaitól!

Nemrég Twitteren üzentek a film készítői, hogy este 6 órától (magyar idő szerint éjfélig) lehet kérdezni a Percy Jackson - Szörnyek tengere néhány sztárjától, az használatával. Kérdésre fel!
Lenne egy kérdésed Logan Lerman, Leven Rambin, Thor Freudenthal vagy Alexandra Daddario számára? ma 18:00-ig. Válassz ki egy keveset, és kérdezd meg őket!
Tedd fel a kérdéseidet! Ne feledd az használatát a tweetedben, hogy esélyt kapj a válaszra. 6 óráig van időd!
Tedd fel a kérdésed Logan, Leven, Alexandra és Thor számára az használatával! Mi fel fogjuk tenni nekik a TI kérdéseitek a jövő hét folyamán!
 
FRISSÍTÉS:
Köszönjük mindenkinek a kérdéseket! El fogjuk olvasni őket, és kiválasztunk egy maroknyit, amiket megkérdezünk majd a csapattól jövő héten!

Megjelent a "The House of Hades" borítója és ajánlója

Ahogyan azt Rick Riordan már korábban megerősítette hivatalos blogján, a mai napon részt vett a Book Expo America rendezvényen a manhattani Javits Centerben, ahol rengeteg új könyv kerül bemutatásra május 29. és június 1. között.
E rendezvény keretein belül mutatták be először a "The Heroes of Olympus" (Olimposz hősei) negyedik, novemberben megjelenő új részének: "The House of Hades" (Hádész háza) borítóit, az amerikai és az angol változatét. Továbbá egy rövid ajánlót!
A Hypable ezt a cikket írta a borítókhoz kapcsolódóan:
Bemutatták Rick Riordan 'House of Hades' könyvének borítóját, ajánlóját!

A Book Expo America keretein belül ma reggel Rick Riordan bemutatta a House of Hades borítóját, ez az, amiért a Percabeth-rajongók meghalnának, csak hogy láthassák!

A House of Hades borítóján Percy Jackson és Annabeth Chase láthatók egy tüzes pokoli jelenetben, és Rick Rordan a Book Expo America standjánál elmondta, hogy ez lesz az a könyv, amire a Percabeth-rajongók már nagyon vártak. Mint látható a borítón, a jelenet egy nagyon érzelmes pillanatnak látszik, ahogy Percy és Annabeth megközelítik az ajtót – a megmaradt végtagjaikon?

A House of Hades amerikai (US) borítója

FRISSÍTÉS: A House of Hades angol (UK) borítója is ma debütált. Lásd alább...
A House of Hades hivatalos szinopszisa következik:
A The Mark of Athena (Athéné jele) folytatásában, Annabeth és Percy beugranak egy gödörbe, ami egyenesen az Alvilágba vezet. A másik öt félistennek félre kell tennie bánatát, és követniük kell Percy utasításait, hogy megtalálják a halandók világában található Pokol Kapuját. Hogy haladhassanak útjukon, le kell közben győzniük Gaia erőit, valamint Percynek és Annabethnek túl kell élnie Hádész házát. Utána a hét félistennek le kell zárnia mindkét oldalon a Kaput, és meg kell akadályozniuk, hogy Gaia felébressze az óriásokat. De, Leo elcsodálkozik, ha a Kaput bezárják, akkor Percy és Annabeth hogyan jönnek vissza?

Nincs választásuk. Ha a félistenek nem járnak sikerrel, akkor Gaia serege soha nem hal meg. Nincs több idejük. Körülbelül egy hónapon belül a rómaiak a Félvér táborba vonulnak. A tét nagyobb, mint valaha ebben a kalandban, amikor a Tartarosz mélyére kell merülni.
A House of Hades a Heroes of Olympus-sorozat negyedik része, ami október 8-án kerül a boltok polcaira.
Nektek melyik borító tetszik jobban? Nekem az amerikai változat (a teljes Percy Jackson és Olimposz hősei sorozatoknál az amerikai borítók tetszenek leginkább, az angol kevésbé.)

Logan Lerman és Thor Freudenthal rádiós interjúja

Nem csak Thor Freudenthal tartózkodott a napokban Londonban, hanem Logan Lerman is. Thor Freudenthal egyrészt a British Museum látogatói számára készült vetítésen jelent meg, ahol lejátszották a Percy Jackson - Szörnyek tengere első 30 percét; másrészt pedig egy rádiós interjún vett részt Logan társaságában, május 28-án este.
A Global Radio számára készült az interjú, azt nem tudom, hogy élőben vagy később felvételről adták-e le... egyelőre az internetre még nem került fel.

A rádiós interjúért Twitteren mondott köszönetet Toby Anstis, a Global Radio egyik munkatársa:
Megtisztelő együtt dolgozni a Percy Jackson-sztárral @LoganLerman és a rendezővel @ThorFreudenthal ma este. Köszönöm. pic.twitter.com/MhWajgjsPX

2013. május 30., csütörtök

Percy Jackson - Szörnyek tengere 2. előzetes magyar felirattal

Az elő-előzeteshez hasonlóan elkészítettem a Percy Jackson - Szörnyek tengere 2. előzetesének magyar feliratos változatát is! Tessék!

A "Szörnyek tengere" 2. előzetesének fontos szereplői

Összegyűjtöttem a Percy Jackson - Szörnyek tengere 2. előzetesében fellelhető összes fontos szereplőt, teremtményt! A képeken végre láthatjuk a Mantikór arcát, Kronosz valós testét, Szkülla (vagy Kharübdisz) testének egy részletét, mindhárom Szürke Nővért és bár nem szereplő, de magát a Félvér tábort is!

Percy Jackson
Annabeth Chase
Grover Underwood
Tyson
Clarisse La Rue
Luke Castellan
Dionüszosz (Mr. D)
Hermész
Thália Grace
Kheirón
Tengeri csikó (Halpóni)
Szürke Nővérek
Mantikór
Kronosz
Kolkhiszi Bika
Kharübdisz
Kharübdisz vagy Szkülla?
Félvér tábor