2014. január 23., csütörtök

Könyvajánló: Olimposz lányai-sorozat

Ezzel a bejegyzésemmel az oldal fiatalabb korosztályának szeretnék elsősorban kedvezni, hiszen eredetileg ezt a sorozatot a tizenévesek számára írta a szerző.

Egy kedves rajongótársunk, Nikolett, felvette velem a kapcsolatot a rajongói oldal Facebookján és figyelmembe ajánlott néhány, a Percy Jackson-könyvekhez hasonló könyvet, illetve könyvsorozatot. Most ezek közül hoztam el nektek Elena Kedros könyvsorozatát, az Olimposz lányait.
A könyvek alapján 2011-ben útjára indították a Girls of Olympus című animációs tv-sorozatot Olaszországban.

Ahogy azt Nikolettnek is leírtam válaszomban, az Olimposz lányai-könyvek borítóit látván először szkeptikus voltam, de az ismertetőt és a véleményeket elolvasva egész bizalomgerjesztőnek tűnik a sorozat. Valamelyikőtök ismeri ezt a sorozatot?
A könyvekről bővebben a lenti cím(ek)re kattintva a Könyvmolyképző Kiadó oldalán olvashattok, és ugyanott meg is rendelhetitek ezeket! Vagy keressétek könyvtárban!

Könyvajánlók

Oldalszám: 248
Kötéstípus: kemény táblás védőborítóval
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó Kft.
Megjelent: 2009.11.15.

Sid, Luce és Hoon első gimnazisták. Sid tőrvívásban bajnok, Luce tudja, hogyan kell meghódítani a fiúkat, Hoon pedig egyszerűen egy zseni. Látszatra semmi közös nincs bennük, hacsak nem egy különös egybeesés: mindhárman ugyanazon a napon születtek.
Azonban mindaz, ami velük történik - a váratlanul feltűnő könyörtelen ellenség, a kristállyá változó könnyek és egy távoli világ hírnöke - nem lehet puszta véletlen. Miként különös képességük és hatalmuk sem.
A három lánynak közös a sorsa, mely öröktől fogva és örökké összeköti őket. Céljuk és feladatuk, hogy küzdjenek és megmentsék azt a világot, melyben mindig is éltek. 



Oldalszám: 264
Kötéstípus: kemény táblás védőborítóval
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó Kft.
Megjelent: 2010.12.17.

Sid, Luce és Hoon három kamaszlány. Néha összekapnak, de minden esetben órákat lógnak a telefonon. Plázáznak, moziznak, suliba járnak, cikizik a fiúkat vagy éppenséggel flörtölnek velük – egyszóval olyanok, mint minden hétköznapi halandó tinédzser. Pedig ők nem azok. Ők istennők. Árész rettentő támadása elől menekültek le a földre, s születtek újjá halandó lányokként. Egy nap aztán felfedezték különleges hatalmukat. Erről szólt a Kristálykönnyek című kötet.
Sid Artemisz képességeit, Luce Aphrodité praktikáit, Hoon pedig Pallasz Athéné hatalmát birtokolja. Tekintve, hogy különleges képességeiket még elég sete-sután tudják csak használni, számos mulatságos és veszélyes helyzetbe sodródnak.
Most ismét szükség van rájuk, hiszen Morfeusz, az Álmok istene sürgős segítségre szorul: valahogy ki kell szabadítani a fiút Árész rettentő börtönéből. Csakhogy a Harc Ura sem tétlenkedik, hiszen a három istennő egyszer már megakadályozta, hogy egyeduralkodó legyen az Olimposzon és a Földön: küldöncei aljas praktikákkal igyekeznek éket verni a lányok közé, s egy darabig úgy tűnik, sikerrel is járnak. Csakhogy a lányok barátsága kiállja a próbát. Miként egy ősidőkben gyökerező szerelem is. Mert az igaz barátságon és szerelmen nem fog sem ármány, sem az idő… 



Oldalszám: 234
Kötéstípus: kemény táblás védőborítóval
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó Kft.
Megjelent: 2014.09.23.

Sid, Luce és Hoon három kamaszlány. Néha összekapnak, órákat lógnak a telefonon, suliba járnak, plázáznak, moziznak, szerelembe esnek – egyszóval olyanok, mint minden tinédzser. Csakhogy ők hárman istennők. Az Olimposzt elbitorló Árész elől menekültek le a Földre, s születtek újra halandó lányokként. Luce Aphrodité hatalmát birtokolja, Sid Artemiszét, Hoon pedig Athéné képességeit.
Miközben Luce azon ügyeskedik, hogy meghódítsa a kiszemelt fiút, Sid pedig az anyja ellenszenves gavallérját akarja lekoptatni, Hoonnak egyedül Morfeusz, az Álmok Istene jár a fejében. A fiú Hádész birodalmában szenved, ahol egy félelmetes szörny, és milliónyi kígyó őrzi. Ez azonban nem rettenti el a három istennőt, hogy megpróbálják a lehetetlent: kiszabadítani Morfeuszt az Alvilágból. Csakhogy az olimposzi törvények kegyetlenek. Hoon a legfontosabbat kénytelen feláldozni a szerelméért: magát a szerelmet.

2 megjegyzés:

  1. Olvastam mindkét könyvet, csak egy a probléma: a második nincs rendesen lezárva, vannak elvarratlan szálak. Természetesen angolul, olaszul, meg asszem németül meg vannak a további részei is. Sőt, angolul és olaszul már rajzfilm-sorozat is készült belőle! Kár, hogy magyarországnak kicsi a piaca :(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jön a harmadik kötet magyarul! :)

      Törlés