2014. január 29., szerda

1 éves lett az oldal!

forrás: thatu.deviantart.com
Nagyon nehéz belekezdeni ebbe a bejegyzésbe... Egy évvel ezelőtt kezdtem el a blog szerkesztését, mert Magyarországon nem volt egyetlen olyan honlap sem, ami Rick Riordan könyveivel és az azokból készült adaptációkkal foglalkozott volna.

Az oldal kezdetben a "Percy Jackson és az olimposziak magyar rajongói blog" nevet viselte, majd 2013 júniusától a mostani, "Percy Jackson rajongói oldal" néven fut.
Akkor nem osztottam meg veletek , mi volt a névváltoztatás oka, mert annyira nem tartottam nagy horderejű dolognak. Igazából csupán az állt a háttérben, hogy időközben a "Percy Jackson és az olimposziak" c. sorozat folytatása, a "Heroes of Olympus" egyre gyakoribb téma lett az oldalon és több bejegyzést is megosztottam ezzel kapcsolatban. Most pedig, hogy idén megjelenik magyarul az első része, inkább helytállóbb a "Percy Jackson rajongói oldal" elnevezés.

Az induláskor és az első néhány hónapban még nagyon kevesen követtétek az oldalt, de mára már egy kialakult közössége és több állandó tagja is lett; mostanra több mint 162.000 oldalmegjelenítéssel gyarapodott a blog. Ezért pedig igazán hálás vagyok minden egyes látogatónak! A chat pedig igencsak hasznos kommunikációs eszköznek bizonyult... :)

Egy esztendő alatt összesen 655 darab bejegyzést tettem közzé (ezt leszámítva)! Ebből 112 db csak augusztusban, a "Percy Jackson - Szörnyek tengere" című film debütálásnak hónapjában lett megosztva. Ennek arányában a látogatottság is ebben a hónapban volt a legmagasabb.

Ez az öt bejegyzés lett a legnépszerűbb mind közül:
  1. Magyar szinkronos Percy Jackson - Szörnyek tengere filmklip
  2. "Az utolsó olimposzi" törölt jelenete (magyar nyelven) (Saját fordítás!)
  3. "Percy Jackson - A titán átka" - Októberben bejelentés várható? (Nos, ez sajnos elmaradt.)
  4. Percy Jackson - Szörnyek tengere Blu-Ray/DVD (borítótervek)
  5. Új magyar Percy Jackson - Szörnyek tengere promóciós kép
Sokat gondolkodtam azon, hogy mivel lehetne méltóképpen megünnepelni ezt az eseményt és erre jutottam:
  • Az oldal az éjszaka folyamán új kinézetet kapott, melyben most orvosolva lett az az általatok jelzett Internet Explorer böngészős hiba is, ami miatt nem jelentek meg megfelelően az oldal bizonyos elemei (értem ezalatt a betűtípust, a főmenüt, stb.). Remélem tetszik az új kinézet!
  • A másik dolog pedig egy 30 napos Percy Jackson kihívás lesz, mely január 30-án veszi kezdetét, így február utolsó napján, azaz 28-án ér majd véget. A részletekről írni fogok, a lényege röviden annyi, hogy 30 napon át, napi egy "Percy Jackson és az olimposziak" sorozattal kapcsolatos kérdésre lehet majd válaszolni. Ilyen kihívással már biztosan találkoztatok más témában, mert világszerte elég elterjedt.
Mindenkinek köszönöm szépen a látogatását és, hogy időt szán/szánt az oldal megtekintésére! Nélkületek nem működne! Remélem továbbra is kedveteket lelitek az oldalban és ezután is visszalátogattok majd!

7 megjegyzés:

  1. Boldog Szülinapot!! Imádom ezt az oldalt így tovább!! :-)

    VálaszTörlés
  2. Jó lett az új dizi! Boldog szülinapot az oldalnak!

    VálaszTörlés
  3. Boldog szülinapot!:) És egyébként tényleg nagyon szép és igényes minden az oldalon, szeretek ide jönni.(:

    [Virtuális KÉK szülinapi torta küldése 99% loading... :D]

    VálaszTörlés
  4. Köszönöm szépen Nektek is! Remélem továbbra is visszalátogattok majd! ;)

    VálaszTörlés
  5. Gratulálok és boldog születésnapot kívánok!! :) És még sok-sok Percy Jackson évet!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi szépen, Ancsi! Éppen előbb említettelek meg a legújabb bejegyzésben a 30 napos kihívás kapcsán! :-)

      Törlés
    2. Hűű, látom is. :)
      Nálam nagy népszerűségnek örvendett a sorozat (bár én jobban széthúztam, 2-3 naponta jöttek a kérdések), de ahogy elnézem Nálad is jól indul :))

      Törlés