2014. február 9., vasárnap

30 napos Percy Jackson kihívás: 11. nap


Az oldal születésnapja alkalmából és a chat-en látott aktivitásotoknak köszönhetően úgy döntöttem, most jött el az ideje egy Percy Jackson kihívást indítani! A kihívás 30 napig fog tartani, és minden nap egy kérdést fogok feltenni a Percy Jackson-könyvekkel kapcsolatban, melyre KOMMENT / MEGJEGYZÉS formájában várom a válaszaitokat! Örülnék, ha kifejtenétek a választásotok okát is! (Saját válaszomat az aktuális bejegyzés folytatására kattintva olvashatjátok el, ha kíváncsiak lennétek rá...)
Megjegyzés: A kérdések csak a "Percy Jackson és az olimposziak" sorozatra vonatkoznak!

Legyetek szívesek ne chat-en válaszolni a feltett a kérdésekre, mert ott egyéb/hétköznapi témákról is szó van, így össze-vissza keverednének a válaszok és nem lehetne őket megfelelően megvitatni sem! Így sokkal átláthatóbb, ha az adott kérdéshez tartozó bejegyzéshez szóltok hozzá, és ezeket hosszú idő után is vissza tudjuk/tudjátok olvasni! Sőt, így bővebben meg tudjátok indokolni a választ!
FONTOS INFORMÁCIÓ: Nem csak Google+ vagy Gmail fiókkal tudtok névvel megjegyzést írni, hiszen a "Megjegyzés írása, mint" résznél a "Név/URL -cím" lehetőség kiválasztásával megadhatjátok beceneveteket (illetve ha szeretnétek, akkor az URL részhez e-mail címeteket is megadhatjátok, de nem kötelező kitölteni ezt a részt).

11. kérdés:
Ha csak KETTŐt választhatnál, melyik karaktereknek kellett volna életben maradnia a „Percy Jackson és az olimposziak” sorozatban?
/Először egyre gondoltam, de az igazán nehéz lenne.../
Tudom, legszívesebben mindenkit meg lehetne menteni a haláltól, de most csak KÉT valaki mellett dönthetünk. Ha választhatnék, akkor Árnyék Zoét és Luke Castellant menteném meg a haláltól.
Árnyék Zoé karakteréből még nagyon sok mindent ki lehetett volna hozni a sorozatban, ezért is sajnáltam nagyon, mikor meghalt.
Luke Castellan pedig hősies feláldozása után valamilyen úton-módon életben maradhatott volna, bár a sorozatban az ő halála logikus döntés volt. Azért találhattak volna valami kiskaput...

26 megjegyzés:

  1. Silena meg Zoé.

    VálaszTörlés
  2. Silena és Charles Beckendorf.

    VálaszTörlés
  3. Árnyék Zoé és Beckendorf.

    VálaszTörlés
  4. Zoé és Bianca. Kiváncsi lennék, mi lett volna Nicóval, ha Bianca életben marad

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Látod, arra én is kíváncsi lennék! Zoé mellett Luke és Bianca karakterei között gondolkodtam, de végül Luke és fenti érv lett a befutó. Viszont jó lett volna, ha Bianca is életben marad.

      Törlés
  5. Árnyék Zoét és Bianca di Angelot

    VálaszTörlés
  6. Én (természetesen) Bianca di Angelót hoznám vissza, ha lehetne, valamint Michael Yew-t is - na, ennek okát nehéz lenne leírni...

    VálaszTörlés
  7. Silena és Beckendorf. Nagyon aranyosak voltak együtt, és nagyon szerettem/szeretem az ő kettősüket. Igaz, hogy az Alvilágban örökre együtt lehetnek, de akkor is.

    VálaszTörlés
  8. Bianca és Silena

    VálaszTörlés
  9. Bianca és Nakumara. Mindkettő előtt még ott állt egy egész élet és nagyon sajnáltam, hogy meghaltak.Bianca nagyon kedvesnek és rokonszenvesnek tűnik nekem.Nakumarát pedig valahogy megszerettem.

    VálaszTörlés
  10. Luke és Silena. Silena elragadó lány volt, nem tudtam nem szeretni. Luke azért, mert a végén mégis megmentett mindenkit...
    Biancát azért nem, mert ő örökké kislány marad, míg Nico felnő. Mikor Nico 70 éves lesz, Bianca még 12. És mikor Nico meghal, akkor Bianca még mindig kislány lesz.
    Zoét sem, mert neki szép volt a élete. Csak ezt tudom mondani, de az biztos, nagyon szép életet hagyott maga után.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem is ez szólt Bianca "ellen". Vagy így, vagy úgy, de az egyik di Angelo mindenképpen jó sok évvel túlélte volna a másikat. Viszont ott van a bizonyos testvéri kötelék, ami mindent megváltoztat (megváltoztatott volna).

      Törlés
  11. Árnyék Zoé és Bianca Di Angelo...Imádom a Vadászokat, és szerintem igazságtalanság, hogy egy könyvben 2-en is meghalnak közülük.

    VálaszTörlés
  12. (Bocsi, hogy csak most válaszolok...)
    Bianca, és Beckendorf. Biancát már leírtátok, de Beckendorf igazán jó ember volt, szerintem túélhette volna.

    VálaszTörlés
  13. Árnyék Zoé és...
    LUKE...hiába volt gonosz és átállt a máaik oldalra,végül megbánta. Nagyon szerettem és nagyon-nagyon sajnáltam mikor meghalt :''(

    VálaszTörlés
  14. Én Beckendorfot sajnáltam a legjobban..Attól eltekintve hogy jó ember volt és jó kovács nem láthattuk harcolni és nem derült ki róla semmi

    VálaszTörlés
  15. Zoé és Silena. Biancát is írnám, de csak kettőt lehet.:(

    VálaszTörlés