2014. február 21., péntek

30 napos Percy Jackson kihívás: 23. nap

Az oldal születésnapja alkalmából és a chat-en látott aktivitásotoknak köszönhetően úgy döntöttem, most jött el az ideje egy Percy Jackson kihívást indítani! A kihívás 30 napig fog tartani, és minden nap egy kérdést fogok feltenni a Percy Jackson-könyvekkel kapcsolatban, melyre KOMMENT / MEGJEGYZÉS formájában várom a válaszaitokat! Örülnék, ha kifejtenétek a választásotok okát is! (Saját válaszomat az aktuális bejegyzés folytatására kattintva olvashatjátok el, ha kíváncsiak lennétek rá...)
Megjegyzés: A kérdések csak a "Percy Jackson és az olimposziak" sorozatra vonatkoznak!

Legyetek szívesek ne chat-en válaszolni a feltett a kérdésekre, mert ott egyéb/hétköznapi témákról is szó van, így össze-vissza keverednének a válaszok és nem lehetne őket megfelelően megvitatni sem! Így sokkal átláthatóbb, ha az adott kérdéshez tartozó bejegyzéshez szóltok hozzá, és ezeket hosszú idő után is vissza tudjuk/tudjátok olvasni! Sőt, így bővebben meg tudjátok indokolni a választ!
FONTOS INFORMÁCIÓ: Nem csak Google+ vagy Gmail fiókkal tudtok névvel megjegyzést írni, hiszen a "Megjegyzés írása, mint" résznél a "Név/URL -cím" lehetőség kiválasztásával megadhatjátok beceneveteket (illetve ha szeretnétek, akkor az URL részhez e-mail címeteket is megadhatjátok, de nem kötelező kitölteni ezt a részt).

23. kérdés:
Melyik volt a kedvenc kalandod a „Percy Jackson és az olimposziak” sorozatban, miért?
(Nem magára egy küldetésre gondolok, hanem egy küldetés adott kalandjára, pl.: Kirké szigete.)
Ez megint egy nagyon nehéz kérdés, hiszen annyi kalandon mentek keresztül hőseink, hogy nehéz kiemelni közülük egyet... És ez jó, mert van miből válogatni!
 
Mint ahogyan az a fenti példából is kiderül: Egyik kedvenc kalandomnak Kirké szigete adott otthont. "A Szörnyek tengere" tengerimalacos kalandja egyszerűen felülmúlhatatlanul jó! Óvakodjon mindenki (főleg a férfiak) az olyan szalonoktól, melyeknek egy bizonyos C. C. a tulaja! :-)

Csak felsorolás szinten (biztos kihagyok még ezret, mert annyi kavarog most is a fejemben): Percy kalandja a telekhinekkel; Kronosz-Luke és a hősök szembenéznek egymással az Olimposzon; a Hoover-gátnál történtek; édesanyja visszaszerzése végett Percy ellátogat Hádészhoz; Daidalosz műhelye; Percy ott ragad Kalüpszónál... stb. stb. stb. stb.

14 megjegyzés:

  1. Nekem a csata a labirintusban lévő st.helen hegyes kaland.
    Az a csók!

    VálaszTörlés
  2. Nekem is a telekhines kaland, Kirké szigete és Kalüpszó szigete. A leges-legjobban a St. Helen-hegyi. Nagyon jó volt olvasni, ahogy Annabeth megcsókolta és ahogy Poszeidón védte Percy-t a lávától, aztán a nagy BUMM! :)

    VálaszTörlés
  3. Nicolett Tózh! Teljesen egyetértek veled a nagy "Bumm" :D nekem is azok voltak a kedvenceim :D

    VálaszTörlés
  4. Nekem Kirké szigete és a Labirintusban mikor voltak.

    VálaszTörlés
  5. St. Helen hegy, és Kirké szigete :)

    VálaszTörlés
  6. St. Helen hegyen, a telekhines kaland. Első csók. *-* Percabeth! <3

    VálaszTörlés
  7. Kalüpszós rész, az első csók <3, Percy úszik a Sztüx-ben, Luke legyőzi Kronoszt és amikor Annabeth megsérül az 5. részben. Nekem ezek voltak a kedvenceim, DE ez nem jelenti azt, hogy nem szerettem a többi kalandot :)

    VálaszTörlés
  8. Azta, ez hosszú, lesz vagy nagyon rövid... Kalüpszós jelenet(abszolút favorit), St. Helen hegy(nem kérdés), az összes Rachel vs. Annabeth jelenet, A Villámtolvajból a Lótusz hotel, A titán átkának a vége(a tánc)... Na jó, többet nem írok, de sok van még! :D

    VálaszTörlés
  9. Manhtan(wiliamsburg híd,stb.)
    senkinek sem tetszett!? XC

    VálaszTörlés
  10. Hm... Amikor az első részbem találkoztak a Medúzával, amúgy a Villámtolvajból az összes (-:

    VálaszTörlés
  11. A telekhines balhé..azok a telekhinek olyan kis egyszerre cuki és ronda kis izék XD

    VálaszTörlés
  12. ST. HELENS!! CSÓK!! Na az aztán szuper volt...

    VálaszTörlés
  13. Az én kedvencem amikor Percyék a labirintusból Geryon falujára/tanyájára értek és Percy lenyilazta a 3 testű "démont"

    VálaszTörlés