2014. február 6., csütörtök

Megérkezett a "The Blood of Olympus" hivatalos ismertetője

Ez még nem a végleges borító!
Rick Riordan honlapján elérhetővé tették a Heroes of Olympus-sorozat ötödik, egyben befejező részének, a "The Blood of Olympus" (Olimposz vére) c. kötetnek hivatalos ismertetőjét.

Az ajánló alapján egy igencsak izgalmas részre számíthatnak a sorozat olvasói!

A könyv megjelenési ideje: 2014. október 7.


Vigyázat, a folytatásra kattintva SPOILER következik, melyben olvasható a Magyarországon még meg nem jelent sorozat cselekményismertetője!


A könyv hivatalos ismertetőjének fordítása:
Bár az Argo II görög és római csapattagjai nagy előrelépést tettek megannyi küldetésük során, mégis úgy tűnik, nem kerültek közelebb a Földanya, Gaia megsemmisítéséhez. Gaia óriásai ébredeznek - az összes, és erősebbek, mint valaha. Még Spes* ünnepe előtt meg kell állítani őket, hiszen Gaia ekkor akar feláldozni két félistent Athénban. Szüksége van a vérükre - Olimposz vérére -, hogy felébreszthesse óriásait. A félisteneknek egyre gyakrabban vannak látomásai egy szörnyű Félvér táborbeli csatáról. A Jupiter tábor római serege, melyet Octavian (magyarosabban Octavianus) vezet, már nagyon közel van.

Bár nagy a kísértés, hogy Athénbe vigyék az Athéna Parthenost** és titkos fegyverként használják, a barátok tudják, hogy a hatalmas szobrot Long Islandben kell tartaniuk, ahol az képes lenne megállítani egy háborút a két tábor között. Az Athéna Parthenos nyugat felé megy; az Argo II pedig kelet felé tart. Az istenek még mindig többszörös személyiségzavarban szenvednek, ami miatt használhatatlanok. Egy maroknyi fiatal félisten hogyan remélheti, hogy ki fog tartani Gaia erőteljes óriáshadserege ellen? Olyan veszélyes, mint az, hogy Athénbe kell menniük, nincs más lehetőségük. Már túlságosan sokat feláldoztak. És, ha Gaia sikerrel jár, akkor a játéknak vége.
 
* Spes: A reménység istennője a római mitológiában.
** Athéna Parthenos: Athéné hatalmas szobrának neve, mely a Parthenonban található.

7 megjegyzés:

  1. ÚÚÚÚ, BÁRCSAK ELKÜLDHETNÉM A BARÁTNŐMNEK.... Csak nem ért magyarul, mivel amerikai. Bizti kíváncsi lenne.

    VálaszTörlés
  2. ez is egy Percy Jackson- kötet lesz, vagy nem? amugy nagyon érdekel:3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen! Ez gyakorlatilag a sorozat 10. része lesz! Az első öt könyvből álló sorozat a "Percy Jackson és az olimposziak", a második öt rész pedig a "Heroes of Olympus"-sorozat! Az oldal főmenüjében olvashatsz a könyvekről!

      Törlés
  3. Ajj de várom már!!! De még az első része sincs magyarul. :/ A szüleimet meg a testvéreimet már az őrületbe kergetem ezekkel a könyvvekkel. XD

    VálaszTörlés
  4. Áááááááá! El kell olvasnom :) !!!

    VálaszTörlés
  5. Ez az "...olimposziak.."folytatása?

    VálaszTörlés
  6. Mármint ez is percyről szól?

    VálaszTörlés