2014. március 10., hétfő

Percy Jackson kihívás - A ti kérdéseitek: 1.

Ahogy ígértem: A mai napon újra kezdetét veszi a Percy Jackson kihívás, de most azokkal a kérdésekkel, amiket Ti küldtetek!
2-3 naponta fogok közzétenni egy-egy újabb kérdést! Ne feledjétek, hogy még mindig várom a kérdéseiteket az oldal e-mail címére: percyjacksonhu@gmail.com! A bővebb tudnivalókat EBBEN a bejegyzésben újra elolvashatjátok!

1. kérdés
Kérdező: Anaklusmos 
Ha összerakhatnátok Percy Jackson szereplőket más történetek szereplőivel egy történetben, akkor kik lennének ezek és kikkel raknátok őket egy sztoriba?

Nekem egyszerre egy Percy Jackson és Harry Potter regény ugrott be! :)
Érdekes lenne, ha a mondjuk Percyék egy küldetés során Angliába utaznának és eljutnának a Roxfortba, még abban az időben, amikor Voldemort élt. Érdekes lenne egy Annabeth-Hermione eszmefuttatást/párbeszédet végigolvasni. Ötletnek szerintem nem lenne rossz egy ilyen Percy-Harry találkozás.

18 megjegyzés:

  1. ha Percy és Harry találkoznának az lenne a legjobb dolog amit csak olvastam.

    VálaszTörlés
  2. percy jackson és a Hunger Games :D nagyon érdekes lenne ^^) Peeta+Percy= aa halál xdd

    VálaszTörlés
  3. Hát nekem azon kívül amit Geri elmondott még az Eragon ugrott be.
    Sárkánylovasok és félistenek! Elolvasnám!

    VálaszTörlés
  4. Én most a Végzet Ereklyéit olvasom, és nagyon el tudnám képzelni Percyt Árnyvadászként, ahogy az Árapállyal démonokat öl :D

    VálaszTörlés
  5. Harry és Percy tényleg jó lenne, de én Eragonra gondoltam legelőször. Biztos elolvasnám!

    VálaszTörlés
  6. Harry és Percy mindenképp! Én már kismilliószor gondoltam erre, hogy milyen überkirály lenne már egy ilyen! Amúgy ezen kívül még a Gyűrűk Urával raknám egybe. Mit szólnának kedvenc félisteneink Mordorhoz? Mondjuk csatában verhetetlen csapat lennének :D

    VálaszTörlés
  7. Én pl. kíváncsi lennék, Annabeth és Katniss (az Éhezők viadala c. film/könyvsorozatból) íj párbajára, vagy még arra is gondoltam hogy, Narnia krónikája újra gondolva: Percyék megküzdenek a jégkirálynővel :)

    VálaszTörlés
  8. Vicces lenne még, ha Ron és Annabeth találkoznának a Banya pókkal XD

    VálaszTörlés
  9. Szerintem vicces lenne hogy Percyék ép küldetésre mennek és közbe ott harcolnak a Marvel sztárjai Amerika Kapitány HUlk Vasember ...stb Eszt megnézném :D

    VálaszTörlés
  10. Geri...Én is a Harry Potter hősökkel raknám leginkább össze őket. Zászlózsákmányolás seprűvel? :D

    VálaszTörlés
  11. Nem tudom, hogy ki olvasta az Álomfogó-könyveket, de én Gergővel, Zsófival és barátaikkal tenném össze.

    VálaszTörlés
  12. Simon Scarrow könyvsorozatának rabja vagyok már 3 éve. Két római légionáriusról szól. Képzeljétek el ahogy a kelta harcosok ostromolják a római pajzsfalat és mikor már majdnem felbomlik a római arcvonal oldalbatámadják a félvérek a kelta sereget. Ajánlom mindenkinek simon scarrow könyveit nagyon izgalmasak :)

    VálaszTörlés
  13. Harry Potterel, a Végzet Ereklyéi Cassandra Clare-től (Percy és Jace találkozása xD) , Kathy Reichs Fertőzöttek.
    De mondjuk én is érdekesnek tartanám Katniss és Annabeth találkozásást. Nem tudom, hogy hányan ismerik Ally Carter könyveit, de mondjuk Cammie, a Kaméleon című sorozatában lévő Gallagher kémiskolában el tudnám képzelni Annabeth-t és a Heist Society című könyvsorozatában a főszereplő lánnyal, Kat-tel, biztosan jól kijönne :)
    Aztán természetesen ott vannak a Kane Chronicles könyvek. Én egyszer egy teljes könyvet is szívesen olvasnék, ahol összeolvad a két világ, nem csak novellákat. :D

    VálaszTörlés
  14. A Harry és Percy, de lehet őrülten hangzik, de még az X-men filmekkel is olvasztanám, csak úgy kíváncsiságból :)

    VálaszTörlés
  15. Tetszik a Harry Potteres ötlet. Nekem beugrott még a beavatott is Percy az önfeláldozóktól bátornak menne, de igazából elfajzott (hát igen bátor, önfeláldozó, elég okosnak mondanám a diszlexia nélkül, nameg barátságos is mondjuk :D) úgy ahogy Annabeth is, aki viszont a művelteket választaná (Grover természetesen barátságos lenne). Annabeth és Percy
    amikor titokban találkoznak ők is menne vannak abban a csapatban akik észreveszik és próbálják megakadályozni a műveltek kis szervezkedéseit. Az összecsapásokban segítenék egymást, folyton egymás miatt aggódnának és együtt próbálnák megoldani a gondokat. Együtt mennének a barátságosakhoz menedéket keresni egy ideig és ott találkoznak Groverrel. Persze Tris és Tobias is benne lennének:)

    VálaszTörlés