2014. március 30., vasárnap

Percy Jackson kihívás - A ti kérdéseitek: 7.


Újra kezdetét vette a Percy Jackson kihívás, de most azokkal a kérdésekkel, amiket Ti küldtetek!
2-3 naponta érkezik egy-egy újabb kérdés! Ne feledjétek, hogy még mindig várom a kérdéseiteket az oldal e-mail címére: percyjacksonhu@gmail.com! A bővebb tudnivalókat EBBEN a bejegyzésben újra elolvashatjátok!

7. kérdés
Kérdező: Gloria
Te mennyire voltál megbarátkozva a film bármelyik szereplőjének színész párosításával?
("itt arra gondolok, hogy mennyire tetszett mondjuk pl.: hogy Logan játszotta Percy karakterét vagy valaki mást jobban el tudtál volna képzelni helyette")
Az alábbiakban a színészek korától eltekintek, hiszen azt figyelembe véve senkivel nem lehetnénk megelégedve...
Nekem például Grover szerepében Brandon T. Jackson volt a legfurcsább, de a "Villámtolvaj" egy-két újranézése csodákat tett, és most már nincs semmi bajom a karakterrel. Csupán az döbbentett meg első alkalommal, hogy valamelyest nagyképű volt a szatír. Azt nem tudom, hogy erről a készítők vagy a színész tehet, de meg merem kockáztatni, hogy inkább a színész.
Percy Jackson szerepére eltalálták Logan Lermant és Alexandra Daddario is jól alakítja Észlányt. Az istenek szereposztása az első részben telitalálat volt, a másodikban már nem annyira. Stanley Tucci tökéletes Dionüszosz, de azt még mindig nem értem, miért pont Nathan Fillion alakítja Hermészt. Ne értsétek félre, Fillion játéka zseniális, csupán azzal nem vagyok elégedett, hogy Hermész miért pocakos isten??? Egyszerűen csak nem ilyennek képzelném.
Arról már többször volt szó, hogy Clarisse La Rue karakterében elég nagy kontraszt van a könyv és film között, hiszen a filmben egy csajos, csinos és kissé nyámnyila Clarisse-t kaptunk a belevaló, vagány és fiús Árész-lány helyett.
Medúza alakja viszont tökéletes volt az első részben, Uma Thurman nagyszerű választás volt! Imádtam!
Ami Kheirónt illeti... hmm... valamiért Pierce Brosnan szimpatikusabb kentaur volt. :-) Luke Castellan pedig egy hatalmas kérdőjel számomra, mindenesetre valamiért úgy érzem, Jake Abel többet is próbálhatott volna kihozni magából és a szerepből.
A legpozitívabb csalódás számomra Tyson karaktere volt. Ha jól emlékszem korábban kifejtettem véleményemet Percy féltestvéréről, aki nem éppen a szívem csücske. A könyveket olvasva nem voltam oda érte, unszimpatikus karakter volt. De, a "Szörnyek tengere" filmben Douglas Smithnek sikerült valamelyest megkedveltetnie velem "drága" küklopszunkat.

11 megjegyzés:

  1. Hú...Hát, szerintem a három főszereplő zseniális, mégsem voltam annyira elégedett Groverrel. Brandon nagyon jó fej, meg minden, csak Grover úgy aranyos, ahogy a könyvben van. Logannek a mimikáját szeretem legjobban. Olyan pofákat tud vágni. Két kedvencem volt, mikor A villámtolvajban Mrs. Dodds félrehívja, az a ,,Jó, beszéljünk!" arc, meg mikor Tyson közli vele a második filmben, hogy az apja vezette el a táborba. Az istenek...hát, nekem Sean Bean annyira nem szimpatikus színész. A gyűrűk urában sem kedveltem. Kevin McKidd viszont...Irtó jóképűnek találtam, tökéletes Poszeidón. Nathan Filliont én is kedvelem, de Hermészként nem voltam tőle elájulva. Alexandra Daddarionak a szerepe nem tetszik. Olyan fura az egész...De remek színésznő. Csak ijesztően néz :D :D Stanley Tucci fura volt hajjal xD Kheirón...Nos, szerintem Anthony Head ,,Kheirónos". Amikor kedvenc James Bondomat, Pierce Brosnant megláttam lófarral, hanyatt vágtam magam xD Uma Thurman...Nos, kevés színész van, akire ezt mondom, de ki nem állhatom. Annyira ellenszenves. Viszont Medúszának tökéletes 3:) Clarisse...Na, ne! Ezt a lányt inkább Árnyék Zoénak tudnám elképzelni, ha már mindenáron PJ karaktert akarnak belőle. És akkor a végére hagytam legnagyobb csalódásomat...Jake Abel....Borzasztó! Luke a második filmben, egy béna, nevetséges figura, idióta megnyilvánulásokkal. Az első részben helyes is volt, a másodikban az egész srác, olyan ijesztő lett..De a szerepe! Luke- ot egyenesen megalázza ez a film!

    VálaszTörlés
  2. Hát a triot eltalálték de nagyon :). Még aki tetszet ami nagyon hasonlított az Luke volt . Hermész votl ami nem nagyon tetszett egyszer öltöny9s másszor meg más ember

    VálaszTörlés
  3. Nekem aki a legjobban tetszett az Percy és Clarisse színésze tetszett. Alexandra Daddario nem nagyon jött be az első filmben, de a másodikban sokkal szimpatikusabb volt. Grover elment, úgymint Luke. Nem volt semmi bajom Dionüszosszal, csak nem így képzeltem el. És igen, az előző Kherion jobb kentaur volt...

    VálaszTörlés
  4. Nekem Percy tetszett, Annabeth nem volt rossz, de a 2. filmben szőkén kicsit fura volt. Viszont Grover csalódás. Oké viccesebb lett kicsit, de ő sokkal parásabb ennél!!! Pierce Brosnan jobb kentaur volt, mint akit a 2. filmben választottak helyette (nem értem miért cserélték le). Nekem Jake alakításával semmi bajom nem volt, igaz, hogy Luke elég unszimpi volt a filmben és tényleg eléggé megalázták őt. Clarisse nem volt annyira rossz, igaz én se így képzeltem el. Tényleg kereshettek volna egy sokkal fiúsabb, pökhendibb Clarisse-t. Én Tyson-t nem nagyon szerettem a filmben. Olyan szerencsétlen, butuska és talpra esett lett. A könyvben azért ennél bátrabb volt. Meg ahogy Annabeth piszkálta... legszívesebben ,,bemásztam volna" a filmbe és megölelgettem volna.
    Összességében nem lett nagyon rossz a csapat, de lehetett volna jobb is!

    VálaszTörlés
  5. Szerintem Alex jól játsza Annabetht és Logan is Percyt.

    VálaszTörlés
  6. Én csak a második filmben Clarisse- el nem voltak kibékülve és az első részben azzal, hogy Annabeth barna hajú O.O

    VálaszTörlés
  7. Szerintem a szerepfelosztás tök jól sikerült. Csak Clarisset egy kicsit másképpen képzeltem el.... De ez az én véleményem

    VálaszTörlés
  8. Hát én ki akadtam a második filmben Clarisse- en, mármint aki játszotta. Abszolút nem ilyennek képzeltem! Nagyon nem tetszett. Viszont annak ellenére, hogy Gover- t alaposan megváltoztatták a filmben Brandon T. Jackson személyében az nem volt rossz. AZ a Grover jobban tetszik, mint a könyvbéli. :D

    VálaszTörlés
  9. Hermésznek nem illett Nathan Fillion. Én valahogy úgy képzeltem el, mint ahogy T. J. Thyne néz ki.

    VálaszTörlés
  10. Én egyáltalán nem vagyok megelégedve a filmes karakterekkel.
    Logen egyáltalán nem volt Percy-s.Nem volt olyan fanyar humora és nem nagyon mutatta meg a vívó képességét.
    Alexandra nem látszott annyira okosnak és okoskodónak,mint Annbeth sem ráadásul nem derül ki semmi az építészet utáni vágyából
    Aztán Brandon T. Jackson teljesen más karakter volt mint Gróver.Sokkal bátrabb és humorosabb és egyáltalán nem volt félénk.
    Az első kentaúr jó volt mert bölcsességet mutatott és okosnak is látszott és a másodikról is ugyan ez a véleményem.(de azért az első jobb volt)
    És bármilyen furcsa az első részben Gabe Ugliano volt a legjobb.(a legjobb alatt azt értem hogy könyvhűbben viselkedett mint bárki)
    A második részben a legkönyvhűbb Luke mert teljesen jól lehet érezni a hangjában a keserűséget és a hatalom éhséget.

    VálaszTörlés