2014. július 29., kedd

Percy Jackson kihívás - A ti kérdéseitek: 28.

Ne feledjétek, hogy még mindig várom a kérdéseiteket az oldal e-mail címére: percyjacksonhu@gmail.com! A bővebb tudnivalókat EBBEN a bejegyzésben újra elolvashatjátok!

28. kérdés
Kérdező: Merylseafoam
Mi a véleményetek a filmek zenéiről?

3 megjegyzés:

  1. Röviden tömören, nekem nagyon tetszenek :D

    VálaszTörlés
  2. Mindegyik film komponált zenéje, illetve a filmekben felcsendülő klasszikus és új zeneszámok mind nagyon eltaláltak. Talán korábban már írtam, hogy a Szörnyek tengere "komponált" filmzenéje jobban tetszik, mert nagyon hangulatos, a cselekményhez igazodó és kapott egy fő, ismétlődő dallamot (mint mondjuk a Harry Potter-filmek), ami egyfajta keretet ad a filmnek. -> Már a film elején felcsendül ez a jellegzetes dallam, és a filmzenei CD-n a "Thalia's Story" címet kapta. Szinte mindegyik zeneszámban hallhatjuk pár pillanatra. Kiemelkedő kedvencem az Orákulum jóslatakor hallható "The Oracle's Prophecy", ami még átélhetőbbé teszi az Orákulum mondandóját és erőt ad a sztorinak, illetve az animációnak. Fantasztikus!

    Ezt a keretet az első részből hiányoltam, viszont a Villámtolvajban a felhasznált zenék zseniálisak és az aktuális jelenetekhez nagyon illenek. Itt elsősorban az AC/DC "Highway to Hell" c. klasszikusára gondolok, ami akkor csendül fel, amikor Percyék a küldetésükre indulnak. Nagyon eltalálták és plusz poént is ad a történetnek. :) Lady GaGa, Ke$ha és Elvis Presley egy-egy ikonikus dalát is hallhatjuk.

    A Szörnyek tengerében pedig egyértelmű, hogy a Fall Out Boy "My Songs Know What You Did In The Dark (Light Em Up)" c. dala visz mindent! :D

    VálaszTörlés
  3. Nagyon tetszenek, főleg a 2. rész számai :D

    VálaszTörlés