2015. július 13., hétfő

Napi könnyed: Őrült rajongói könyves kicsomagolós videó

Christine Riccio vlogger készített egy kicsomagolós videót, melyben bemutatja a Percy Jackson's Greek Gods c. kalauzt és az új borítós Percy Jackson és az olimposziak-sorozatot. Gyakorlatilag leamortizálja az új könyveket... Ráadásként láthatunk több Percy Jacksonos terméket is, mint például hátizsákot, stb. Erről az alábbiakban írok még, illetve látni is fogjátok.

A lány videóját a Percy Jackson-könyvek hivatalos Facebook oldalán is megosztották. De, miért?! Mert szórakoztató. Valakinek biztosan... :)

Mikor végére értem ennek a "gyöngyszemnek", egyszerre arra gondoltam, meg kell osztanom itt, az oldalon. Nem azért, mert annyira jó, hanem azért, hogy lássátok, milyen Percy Jacksonos termékeket szerezhetnek be könnyedén külföldi rajongótársaink.

A videó lényege összefoglalva:
  • A videó elején Christine ujjongva közli a hírt, megérkezett A villámtolvaj 10 éves jubileumi kiadása az új borítós (2014-es) Percy Jackson-sorozat.
  • A kicsomagolás előtt a Percy Jackson's Greek Gods könyvről mesél. Elmondja, mennyire lendületes könyv és sokat tanult belőle. Még nem fejezte be, de imádja az eddig olvasottakat. Kiemeli, hogy Aphrodité születési körülményei kifejezetten tetszettek neki. Aztán Prométheusz ember-alkotását meséli el, majd a Zeusztól kapott büntetését "elemzi". Tudjátok, a mindig újraképződő májat megevő sasos sztori...
  • A doboz sokszori csapdosása után, végre ki is nyitja azt Christine. Itt jön a számunkra lényeges rész! Először felolvassa a kísérő kártyát, majd lecsap a Percy Jackson és az olimposziak-sorozat díszdobozára. Ezután örvendezni kezd új "csúnya" borítós sorozatnak. Így mondja: "new ugly covers". (Ízlések és pofonok. :D) Egy olló segítségével kibontja a csomagot és talán meg is karcolja a könyveket. A díszdoboz kibontása után bemutatja a doboz tartalmát. Először jól meggyűrögeti a benne található miniposztert, majd közli, hogy ki fogja tenni a falára.
  • A dobozból egy Percy Jackson hátizsákot vesz elő, ami szuper ereklyének tűnik. Gyorsan a hátára is kapja. Mi is ezt tennénk, ugye?! :)
  • A hátizsák után egy narancssárga színű Félvér táboros pulóvert mutat, ami szintén nagyon klassz darabnak tűnik.
  • A pulcsi után egy Percy Jacksonhoz hű, kék színű fém vizes (italos) palackot ragad magához. Viccelődve hozzáteszi, hogy a napi víz adagja biztosítva lesz.
  • A palackot egy eldobható Percy Jackson és az olimposziak-mintás eldobható fényképezőgép követ. Ezen jókat szórakozik és igazi retro darabja mondja a jellege miatt, hiszen ma már a digitális gépek az elterjedtebbek.
  • Mindezek után jön egy A villámtolvaj 10 éves jubileumát hirdető kitűző. Majd ennek örömére összehasonlítja az eredeti és az új borítós első könyvet, ahol a régi mellett teszi le a voksát. Ez nem meglepő, hiszen kicsivel korábban rondának titulálta az újat. :D
  • A sornak még mindig nincs vége, ezúttal egy Percy Jackson és az olimposziak feliratú fülhallgatót vesz elő a dobozból, ami szintén kék színben pompázik. (Nekem ez tetszett a legkevésbé.)
  • Aztán következik még egy kitűző, melyen A titán átka új borítójának illusztrációja látható.
  • Az ereklyék bemutatása után visszatér a könyvekhez. Bemutatja, hogy egymás mellé téve a könyvek gerince szépen kiadja az illusztrációt. Ezután elkezdi leamortizálni az új könyveket (talán nem szándékosan, de így tesz), gyűrögeti és dobálja őket. Látszik rajta, hogy imádja a sorozatot a maga őrült módján. :) Arra kéri a nézőit, hogy rendeljék meg a könyveket és a július 14-én megjelenő Demigods of Olympus e-bookot (az interaktív könyvről bővebben ITT olvashatsz).
  • A videó végén megmutatja a könyveket egymás mellé helyezve, így láthatjuk egyben a teljes John Rocco által készített illusztrációt. 
Itt megnézhetitek a videót! Mi a véleményetek? Klassz ereklyéket láthatunk, ugye?

2 megjegyzés: