Villámtolvaj (film)

Villámtolvaj: Percy Jackson és az olimposziak
Magyarországi bemutató: 2010. február 18.
Nemzetközi premier (USA): 2010. február 12. 

VILLÁMTOLVAJ POSZTEREK, KARAKTERPOSZTEREK IDE KATTINTVA TEKINTHETŐK MEG! 

2010-es fantasy film, melynek rendezője Chris Columbus (Harry Potter és a Bölcsek köve, Harry Potter és a Titkok Kamrája). A producerek: Karen Rosenfelt, Chris Columbus, Michael Barnathan és Mark Radcliffe. A forgatókönyvet Rick Riordan könyve alapján írta Craig Titley. A film zenéjét Christophe Beck szerezte.
A filmet sokáig a Harry Potter-filmek következő generációjaként is emlegették, mivel a film készítői közül többen is dolgoztak az említett produkció részein. Chris Columbus rendezte az első két Potter-filmet (ahol producer is volt egyben), illetve a harmadik rész, a Harry Potter és az azkabani fogoly egyik producere volt. Michael Barnathan és Mark Radcliffe szintén az első három rész készítése során tevékenykedett, mint producer.

A színészgárda lenyűgöző, olyan nagy neveket toboroztak össze, mint Pierce Brosnan, Uma Thurman, Logan Lerman, Sean Bean, Catherine Keener, Kevin McKidd, Melina Kanakaredes, Steve Coogan, Jake Abel és Rosario Dawson.

2004 júniusában a 20th Century Fox megszerezte a könyv jogait. 2007 áprilisában rendezőnek felkérték Chris Columbus-t a projekthez. A forgatás 2009 áprilisában kezdődött Vancouverben. A film részeihez forgattak a Parthenonnál Nashville-ben, Tennessee államban, mely teljes mása az eredeti Parthenonnak Athénban. A kiegészítő külső jeleneteket Brooklynban forgatták. New Yorkban 2009 augusztusában jártak. 2009 novemberében kezdődött meg a digitális munka San Francisco-ban.

A film 95 millió dolláros költséggel készült. A nyitó hétvégén Észak-Amerikában Percy Jackson a második helyen végzett az eladásokat tekintve, közel 38.800.000$-ral. A film világszerte 226 millió $-t zsebelt be, ami azért nem rossz teljesítmény. (Eladási adatok ITT!) 

2010. június 29-én kiadták a filmet DVD-n és Blu-ray lemezen. A DVD a toplisták élén landolt, 13.985.047$ bevétele volt a stúdiónak csak az első héten. 2011 októberében a filmből eladtak 2.087.368 darabot DVD-n, ezzel több, mint 37 millió dollárt produkált a korong. 

A film IMDb adatlapja, Port.hu lapja! 

A film HD előzetese:


A film magyar szinkronos előzetese:


DVD
Blu-ray


A film főbb szereplői

Hősök, emberek
Istenek
Lények
Percy Jackson:
Logan Lerman
Poszeidón:
Kevin McKidd

Grover Underwood:
Brandon T. Jackson

Annabeth Chase:
Alexandra Daddario
 
Pallasz Athéné:
Melina Kanakaredes
Kheirón:
Pierce Brosnan

Luke Castellan:
Jake Abel

Hermész:
Dylan Neal
Medúza:
Uma Thurman

Sally Jackson:
Catherine Keener

Zeusz:
Sean Bean

Alecto / Mrs. Dodds (fúria):
Maria Olsen
Gabe Ugliano:
Joe Pantoliano

Hádész:
Steve Coogan

Kharón:
Julian Richings


Perszephoné:
Rosario Dawson

Minótaurusz


Héra:
Erica Cerra
Hidra


Démétér:
Stefanie von Pfetten
Pokolkutyák


Apollón:
Dimitri LekkosArtemisz:
Ona GrauerAphrodité:
Serinda SwanHéphaisztosz:
Conrad CoatesÁrész:
Ray Winstone


Dionüszosz:
Luke Camilleri

5 megjegyzés:

 1. Sziasztok!
  Csillag Barnabásnak hívnak, és nagy rajongója vagyok Rick Riordan Percy Jackson és az Olimposziak könyvsorozatának. Imádom, az ötödik rész a kedvenc könyvem, több tucatszor olvastam ki. Mióta Évekkel ezelőtt megkaptam a nagybátyámtól a Villámtolvajt, úgy vettem meg a könyveket, ahogy kijöttek. Szerintem abszólút egy szinten van a könyvsorozat a Harry Potterrel, vagy talán még jobb is. Csak van egy kis gond...

  VálaszTörlés
 2. ...A Film!
  Ez a film életem legnagyobb csalódása volt, és most nem viccelek! A főszereplőknek még a neve sem ugyanaz! Kit is hagytak ki az első részből? Hát Kronoszt(a történet fő gonoszát), Clarisse-t(egy főszereplőt), Árészt(szintén fontos mellékszereplő), Dionüszoszt(nagyon fontos mellékszereplő) Tháliát nem is említették (ő később főszereplő lesz): és most csak a történet folytatásának érdekében legfontosabb személyeket soroltam fel, tudnék még mondani jó pár nevet...
  Meg aztán aki benn van, az sem ugyanaz, mert a könyv szerint:
  -Percy alacsony, még 12 sincs, barna hajú, zöld szemű, fehér bőrű
  -Annabeth magas, szőke, 12 éves, fegyverként szinte csak tőrt forgat, fehér bőrű
  -Grover nyeszlett, pattanásos, fehér bőrű
  Ez a film egy szégyen. Köze nincs a könyvhöz. Azzal, hogy Rick Riordan nevét adta ehhez a szennyhez, nagyot esett a szememben. Ez kábé arra jó, hogy néhány plázacica elnézegesse a cukika Percyke képét. Másra nem.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. A film szerintem is semmi a könyvhöz képest - ezért úgy nézd meg, mintha egy külön álló történet lenne, aminek köze nincs a könyvhöz. Szerintem nem áll messze a valóságtól...
   Ám ha így nézed, meglátod, sokkal élvezhetőbb, mintha a könyvhöz hasonlítanád. És szerintem Riordan azért adta a kezét ehhez, mert akkor még - szerintem - szó se volt tizenhat éves főszereplőkről. És a második? Szerintem ahhoz pedig azért adhatta, mert nagyon sokaknak tetszett a film (és addig is elvagyunk a filmmel, amíg nem ír új könyvet - de ez saját vélemény!).

   Tömören-röviden: nézd meg újra a két filmet, de úgy, ahogyan mondtam: mintha egy totál más történet lenne. Ki tudja, talán a végén még élvezni is fogod...

   Törlés
  2. Hú, de sok "szerintem"-et írtam... bocsánat, nem szándékos.

   Törlés
 3. A film marketingjére sok pénz ment a kivitelezéshez képest.
  A szinészi játék tűrhető volt, de a könyvhöz sok köze nem volt.
  (pl. anebeth tőrrel vív és nem Percy elllen!!!!!)
  Amúgy a vívós jelenetektől sírni tudtam...(egyátaán nem voltak hitelesek)
  ha ettől eltekintünk egészen jó film volt.

  VálaszTörlés