The Blood of Olympus (Olimposz vére)

Vigyázat, SPOILER veszély!
Az alábbiakban olvashatóak részletek Az Olimposz hősei-sorozat még meg nem jelent részének cselekményéből!

A könyv hivatalos ismertetőjének fordítása:
Bár az Argo II görög és római csapattagjai nagy előrelépést tettek megannyi küldetésük során, mégis úgy tűnik, nem kerültek közelebb a Földanya, Gaia megsemmisítéséhez. Gaia óriásai ébredeznek - az összes, és erősebbek, mint valaha. Még Spes* ünnepe előtt meg kell állítani őket, hiszen Gaia ekkor akar feláldozni két félistent Athénban. Szüksége van a vérükre - Olimposz vérére -, hogy felébreszthesse óriásait. A félisteneknek egyre gyakrabban vannak látomásai egy szörnyű Félvér táborbeli csatáról. A Jupiter tábor római serege, melyet Octavian (magyarosabban Octavianus) vezet, már nagyon közel van.

Bár nagy a kísértés, hogy Athénbe vigyék az Athéna Parthenost** és titkos fegyverként használják, a barátok tudják, hogy a hatalmas szobrot Long Islandben kell tartaniuk, ahol az képes lenne megállítani egy háborút a két tábor között. Az Athéna Parthenos nyugat felé megy; az Argo II pedig kelet felé tart. Az istenek még mindig többszörös személyiségzavarban szenvednek, ami miatt használhatatlanok. Egy maroknyi fiatal félisten hogyan remélheti, hogy ki fog tartani Gaia erőteljes óriáshadserege ellen? Olyan veszélyes, mint az, hogy Athénbe kell menniük, nincs más lehetőségük. Már túlságosan sokat feláldoztak. És, ha Gaia sikerrel jár, akkor a játéknak vége.
* Spes: A reménység istennője a római mitológiában.
** Athéna Parthenos: Athéné hatalmas szobrának neve, mely a Parthenonban található. 

Megjelenés (USA): 2014. október 7.
528 oldalas 

Kiadja: Disney-Hyperion
Ajánlott korosztály: 10-14 év 
Riordan a Heroes of Olympus (Olimposz hősei) sorozatának negyedik történetében helyszínül az Alvilág ókori görög istenének birodalmát választotta. "[De] Hádész nem része a történet nagyobb részének, mint ahogy azt képzelnéd" - mondja. "Az olvasóknak fel kell fedezniük, hogy vannak olyan dolgok az Alvilágban, amik sokkal rosszabbak Hádésznál."

Az olvasók, akik szembeszállnak ezekkel a borzalmakkal, jutalomban fognak részesülni: a The House of Hades végén Riordan leleplezi az ötödik és egyben utolsó Heroes of Olympus-könyv címét (amit azóta már megtudtunk: The Blood of Olympus - Olimposz vére), aminek tervezett kiadása 2014. október 7-én várható. "Az ötödik könyvben minden összeáll, amikor hőseinknek szembe kell nézniük az óriások hordájával, amik magukon az isteneken akarnak felülkerekedni, közben szembe kell nézniük a sorozat leghatalmasabb gonoszával, magával Gaiaval, a Földanyával, aki nem éppen egy boldog hölgy" - mondja Riordan. "Gaia a bábmester, mint ahogyan a görög mitológiában is. Talán nem áll a középpontban, de ő az, aki a szálakat mozgatja, a dolgokat irányítja. Lesznek benne óriások, lesznek halottak lelkei. Van benne sok dráma, mint például: a félistenek egymáshoz való viszonya, közös interakcióik."

5 megjegyzés:

 1. Úgy várom már! Nem bírok ki még egy évet!

  VálaszTörlés
 2. Az a szerencsém, hogy angolul nem olvasok olyan gyorsan, mint magyarul... :D
  (A Percy Jackson 5 részét két nap alatt kiolvastam.), így a 4 rész, ami kint van, legalább 2 hétig el fog tartani remélem. :D De én is várom már >.<

  VálaszTörlés
 3. nagyon várom magyarul!:D
  a Hádész háza irtó jó lett, és érdekel hogy mi lesz Leoval.:D

  VálaszTörlés
 4. Magyarul mikor jelenik meg?

  VálaszTörlés
 5. magyarul mikor jelenik meg a könyvesboltokban?

  VálaszTörlés