Szörnyek tengere (film)

Percy Jackson - Szörnyek tengere
Magyarországi bemutató: 2013. augusztus 15.
Nemzetközi premier (USA): 2013. augusztus 7. 

Továbbra is a kalandok középpontjában Percy Jackson (Logan Lerman) és barátai állnak, Annabeth (Alexandra Daddario) és Grover (Brandon T. Jackson). Ezúttal feladatuk nem más, mint megkeresni az eltűnt Aranygyapjút, és megmentsék vele a Félvér tábort. Persze ehhez számos veszélyes kaland és megannyi szörny áll útjukban.
 
Az első részt Chris Colombus (Harry Potter és a Bölcsek köve, Harry Potter és a Titkok Kamrája) rendezte, helyette az új epizód rendezési jogát Thor Freudenthal kapta meg.
 
Chris Columbus ezúttal produceri székbe ül, Michael Barnathan és Karen Rosenfelt társaságában. A forgatókönyvet Rick Riordan: A szörnyek tengere című regénye alapján Scott Alexander, Larry Karaszewski írták. A film zenéjét ezúttal Andrew Lockington szerzi.
Természetesen a stúdió nem változott, maradt a 20th Century Fox.

Megjelenési dátumok
A szereplőgárdában is történtek változások. A rendezőn kívül még lecserélték a Kheirónt alakító Pierce Brosnant Anthony Head-re. Hermész szerepétől is búcsúzott Dylan Niel, helyette a jól ismert Nathan Filliont láthatjuk nyártól. Dionüszosz, azaz Mr. D karakterét ezúttal a (szintén) közismert Stanley Tucci formálja meg. Percy marad Logan Lerman, Annabeth is Alexandra Daddario (ami különös öröm, hogy ezúttal a könyvhöz hűen, szőke hajjal láthatjuk), Grover maradt Brandon T. Jackson és Luke is Jake Abel.
 
Az új szereplők között tudható: Douglas Smith (Tyson), Leven Rambin – aki az Éhezők Viadalában Glimmert alakította (Clarisse), Paloma Kwiatkowski (Thália, Zeusz lánya), Grey Damon (Chris Rodriguez). A többieket pedig a lenti táblázatban megkereshetitek!
 
A forgatás 2012. április 16-án kezdődött Vancouver-ben (Kanadában). Ott forgattak a Robert Burnaby Parkban is. Június 20-tól július 22-ig forgatták New Orleans-ban az Androméda hercegnő fedélzetén, a Szörnyek tengerén és a szigeten játszódó jeleneteket. 2013. január 22-én Logan Lerman a Twitteren közzétett egy fotót az utolsó forgatási napról. A filmet eredetileg 2013. március 15-én mutatták volna be, de elhalasztották augusztus 16-ra. A végleges nemzetközi dátum augusztus 7-e lett, ekkorra helyezték a nemzetközi (USA) premiert.
 
A "Percy Jackson - Szörnyek tengere" jelenleg 202.247.751 dollár bevételnél tart, ami kicsivel kevesebb, mint a 2010-ben bemutatott "Villámtolvaj" összbevétele. A film tiszta, amerikai bevétele 68.559.554 dollár, így nem sikerült visszahoznia a forgatásra és a filmre szánt közel 125 millió dollárt. Azért ez is szép teljesítmény! 
 
Hivatalos poszterek:


Karakterposzterek:


Hivatalos jelenetfotók a filmből:
Percy Jackson - Szörnyek tengere szinkronos előzetes
 
Percy Jackson - Szörnyek tengere 2. előzetes (általam készített magyar felirattal): 


Percy Jackson - Szörnyek tengere 3. előzetes (általam készített magyar felirattal):
További videókat (feliratos és szinkronizált filmklipeket, tv reklámokat) az oldal YouTube csatornáján láthattok!

A film főbb szereplői
 

Hősök, emberek
Istenek
Lények
Percy Jackson:
Logan Lerman
Poszeidón:
Kevin McKidd
Grover Underwood:
Brandon T. Jackson

Annabeth Chase:
Alexandra Daddario

Hermész:
Nathan Fillion

Tyson:
Douglas Smith

Luke Castellan:
Jake Abel

Zeusz:
Sean Bean

Kheirón:
Anthony Head

Thália Grace:
Paloma Kwiatkowski

Dionüszosz:
Stanley Tucci

Mantikór:
Daniel Cudmore

Clarisse La Rue:
Leven Rambin


Küklopsz:
Aleks Paunovic

Chris Rodriguez:
Grey Damon


Szürke Nővér - Vihar:
Missi PyleSzürke Nővér - Darázs:
Mary Birdsong 

Ethan Nakamura:
Danny Le Boyer

Szürke Nővér - Harag:
Yvette Nicole BrownPolüphémosz:
Robert Maillet
 Küklopsz:
Aleks Paunovic
3 megjegyzés:

 1. remélem hogy lesz belőle 3. rész is mert nagyon jó film lett mindkét rész és ha jól vettem ki a 2. rész végből akkor lesz folytatása. ha valaki esetleg tudná hogy kb. mikor lesz az légy szíves írja meg kommiba :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Amint a FOX bejelenti a 3. részt, azonnal közzé fogom tenni az oldalon! Csak jelentse már be!!! :)

   Törlés
  2. Mivel könyvsorozat alapján készül, ezért nagyon valószibnű hogy lesz még pár rész.. :)

   Törlés