The Red Pyramid (A vörös piramis)

Pár szóban a Kane Chronicles-sorozatról: Rick Riordan egyiptomi mitológiával foglalkozó háromrészes könyvsorozata, melyet a Percy Jackson-sorozatokkal párhuzamosan írt. A sorozat főszereplői a Kane testvérek, Carter és Sadie Kane. A testvéreknek szembe kell nézniük az ókori egyiptomi istenekkel és teremtményekkel, valamint el kell sajátítaniuk a hieroglifikus mágiát, ha életben szeretnének maradni.
Kíváncsi vagy milyen hatással lesz a világra Ozirisz, Ízisz, Hórusz, Széth és Nebethet megidézése? Olvasd el Rick Riordan egyiptomi mitológiával foglalkozó könyvsorozatát!
 
Vigyázat, SPOILER veszély!
Az alábbiakban olvashatóak részletek a magyar nyelven még nem kapható Kane Chronicles-sorozat cselekményéből!
 
The Red Pyramid (A vörös piramis) ajánlójának fordítása: 
Édesanyjuk halála után Carter és Sadie távol kerültek egymástól. Míg Sadie nagyszüleivel Londonban élt, addig bátyja körbejárta a világot apjukkal, a zseniális egyiptológussal, Dr. Julius Kane-nel.

Egy éjszaka Dr. Kane összehozza a testvéreket egy "kutatási kísérlet" miatt a British Múzeumban, amitől azt reméli, hogy családjának jobbra fog fordulni a dolga. Ehelyett szabadon engedi az egyiptomi istent, Széth-et, aki a feledésbe száműzi a férfit, a gyerekeket pedig menekülésre kényszeríti.

Hamarosan Sadie-nek és Carternek rá kell jönnie, hogy az egyiptomi istenek ébredeznek, és a legrosszabb közülük - Széth - a Kane-nek életére tör. Hogy megállítsák, a testvérek egy veszélyes világkörüli útra kelnek - egy küldetésre, hogy fényt derítsenek a családjuk körüli igazságra, és rátalálnak egy titkos rendre, ami már a fáraók kora óta létezik.
Megjelenés (USA): 2010. május 4.
516 oldalas

Kiadja: Disney-Hyperion
Ajánlott korosztály: 10-14 év 

#1 New York Times bestseller
School Library Journal Best Book of 2010
Children's Choice Book Awards 2011: Best Book, Grades 5-6

3 megjegyzés: