2015. augusztus 23., vasárnap

Hypable: Percy Jackson's Greek Heroes könyvkritika

Percy Jackson "hírszolgálatunk", a Hypable, most egy könyvkritikával jelentkezett, aminek középpontjában a frissen megjelent Percy Jackson's Greek Heroes áll. Nem is ragozom tovább, lefordítottam a cikket, íme:
A Percy Jackson's Greek Heroesban Rick Riordan ragyogóan eleveníti meg a görögök régi mítoszait gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt.
A Percy Jackson's Greek Heroes ugyanazt a bejárt utat követi, mint Riordan korábban kiadott könyve, a Greek Gods, ebben a gyönyörű dohányzóasztal-méretű könyvben a régi mítoszok a modern közönségre szabottan lettek tálalva.

A Greek Heroes 12 félistent mutat be és Riordan imádott karakterének, Percy Jackson hangján tárja fel történeteiket. Mindezt átitatva humorral és szellemességgel, amibe beleszerethettünk a Percy Jackson-könyvsorozatokban. Ez a könyv bensőséges hangulatot ad neked a görög hősökkel kapcsolatosan, hiszen egy félisten mesél róluk. A könyvet John Rocco illusztrálta, aki Riordan korábbi sorozatainak borítóillusztrációit készítette.

Percy Jackson's Greek Heroes könyvkritika

Ha magával ragadott a Percy Jackson's Greek Gods, akkor ugyanúgy odáig leszel a Greek Heroesért is. Hasonló komikus momentumokkal mutatja be a könyv az Olimposz másik oldalát. Mivel a Greek Gods elsősorban az istenségekre és az ő történeteikre koncentrált, a Greek Heroes a félistenekre összpontosít és az akadályokra, melyeket igyekeztek megoldani életük során.

Perszeusszal startol - mivel Percyt róla nevezték el, és ő az egyetlen hős, aki happy endet kap - Percy Jackson történeteket mesél Thészeuszról, Atalantáról, Orpheuszról, Herkulesről és így tovább. Ha a történetek száraz és unalmas változatára számítasz, meg fogsz lepődni, például: "Ha olyan cuccot akarsz, ami értelmet kreál, akkor rossz univerzumban jársz." és "Miért fogadta el Minósz a tengeri kagylós kihívást? Talán új divatirányzatot akart bevezetni az extrémen nagy tengeri kagylós nyakláncokkal."

Amikor tavaly a Greek Godsról beszélgettünk Riordannel, azt mondta: "A mítoszváltozataim abszolút hűek az eredeti forrásokhoz. Nem csaltam semmivel, kivéve a modern nyelvű narrálást és adtam hozzá modern érzékenységet és humort. Ha tankönyvként akarod használni a Percy Jackson's Greek Gods kalauzt egy mitológia dolgozathoz, biztos akartam lenni benne, hogy csillagost ötöst kapsz!"

Ez a gondolat természetesen a Greek Heroesra is igaz. Az biztos, hogy Riordan teljesítette házi feladatát és az összes információt elhozta könyvében az eredeti mítoszokból. Oly módon meséli el őket, hogy szórakoztatóak és érdekesek lesznek minden mai olvasó számára, ettől csak még ragyogóbb a Greek Heroes. Ha olyan vagy, mint a legtöbb Riordan rajongó és súlyos Percy-hiányban szenvedsz, akkor a Greek Heroes betöltheti ezt az űrt egy kis ideig.

A könyv másik kiemelkedő tulajdonsága John Rocco gyönyörű illusztrációiban rejlik, aki hozzáadta tehetségét Riordan munkájához a korábbi könyvillusztrációival is a Percy Jackson és az olimposziak, Az Olimposz hősei, a Kane krónikák, és a jövőben megjelenő Magnus Chase és Asgard istenei sorozatokhoz. A Greek Heroes bizonyítja Rocco képességeit, aki úgy kombinálja a színeket és a formákat, hogy azok lágy, mégis dinamikus megjelenést kölcsönöznek minden képnek, amit megalkotott.

A Percy Jackson's Greek Heroes 2015. augusztus 18-tól kapható a boltokban.
Forrás: Hypable

3 megjegyzés:

  1. Geri!Van rá esély hogy ezt is,és a Greek Gods-t is lefordítják magyarra?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A Greek Gods jogairól már tárgyal(t) a Könyvmolyképző Kiadó, szóval az első részre talán lesz esély valamikor a közeljövőben! Akkor biztos érkezik majd ez is!

      Törlés