2015. május 10., vasárnap

Olimposzi történetek, 38. rész: Aphrodité máris bonyodalmat okoz

Történelmi gyorstalpaló félisteneknek és Percy Jackson-rajongóknak! Ehhez a bejegyzéssorozathoz az oldalon eddig közzétett adatok, szereplő leírások és a Percy Jackson's Greek Gods kalauz szolgáltatják az információkat. A bejegyzések tartalmaznak idézeteket és hivatalos illusztrációkat az imént említett kalauzból! 
Az összefoglalók és fordítások mind saját munkák! Kérem ezeket tiszteletben tartani! Ha felhasználod bármilyen célra, akkor pontosan hivatkozz az itteni forrásra és KÉRJ ENGEDÉLYT tőlem! ~ Geri
 
Aphrodité máris bonyodalmat okoz
John Rocco - Aphrodité
Te is imádni fogod Aphroditét, mint oly sokan. Komolyan. Elképzelhető, hogy volt valami mágikus öve, mert első látásra beleszerettek az emberek.
"Némelyikőtök úgy gondolja: Ó, Istenem! Annyira szép! Miért utálod őt?
Talán azért, mert még nem találkoztatok a hölgyeménnyel." ~ Percy Jackson
Aphrodité születési körülményei meglehetősen érdekesek. Miért? Mert nem voltak szülei. Szó szerint a tengerből mászott elő. Amikor Kronosz feldarabolta apját, Uranoszt, az Ég megtestesítőjét, testének darabjai és vére a tengerbe hulltak. Az Ég istenének halhatatlan vére és a sós víz keveredett egymással, így a habokból egy istennő formálódott.
"Vagyis Aphrodité az első gyilkosság nyomán született meg, ez talán valamit elárul a valódi természetéről is." ~ Percy Jackson
Miközben a Fekete-tengeren sodródott, kereste a megfelelő helyet, ahol partot érhet. A választása Ciprus szigetére esett.
"Ez megkönnyebbülést jelentett a delfinek és halak számára, hiszen a lebegő meztelen istennő fénylő aurája kezdte teljesen kiborítani őket." ~ Percy Jackson
Aphrodité kiemelkedett Ciprusnál a tengerből és végigsétált a parton. Amerre ment, léptei nyomán virágok nyíltak, madarak gyűltek a közeli fákra és édes dallamokat énekeltek neki.
"Kis nyuszikák, mókusok, menyétek és más kis fickók gyűltek köré. Olyan volt, mint egy Disney-rajzfilm." ~ Percy Jackson
Az istennő külsejét nehéz leírni, mivel ő volt a valaha látott leggyönyörűbb nő. Ez különböző dolgokat jelenthetett minden egyes embernek. Szőke, barna vagy vörös haja volt? Világos vagy sötét a bőrszíne? Kék szeme, zöld szeme vagy barna szeme volt? Mindenki másképpen látta és a számára legvonzóbb nő képében jelent meg Aphrodité.

Azon a napon a Hórák, az évszakok istennői éppen Cipruson tartózkodtak. Mikor az istennők meglátták a feléjük közeledő Aphroditét, megfeledkeztek minden addigi teendőjükről.
"- Ó, hűha, gyönyörű vagy! - mondta Nyár.
- Az vagyok? - kérdezte Aphrodité, de nagyon jól tudta ezt, csak tőlük is hallani akarta.
- Káprázatos vagy! - mondta Tavasz. - Elvihetünk, hogy találkozhass a többi olimposzi istennel.
- Vannak más istenek? - Aphrodité elcsodálkozott. - Én a szerelem és a szépség istennője vagyok. Mi másnak kell még isten?
Ősz és Tavasz óvatos pillantást váltottak egymással.
- Hát... egy csomó dolognak - kezdte Ősz. - Fel kell öltöztetnünk téged, mielőtt elviszünk az Olimposzra. Nem fázol?
- Nem - válaszolta Aphrodité. - Miért takarjam el magam?
Ősz sikoltani akarta: mert túlságosan gyönyörű vagy és miattad sokan rosszul éreznénk magunkat!
Ehelyett azt mondta: Ha így jelennél meg, akkor az istenek őrült vágyait felborzolnád. Úgy értem... szó szerint megőrülnének.
- Oh... - duzzogott Aphrodité. - De nincs nálam semmi, amit viselhetnék.
A Hórák gondoskodtak a dologról. Megidéztek néhány mágikus ruhát és divatbemutatót tartottak. Tavasz húsvéti nyuszis jelmezt kínált Aphroditének. Ősz úgy gondolta, Aphrodité jól nézne ki halloweeni boszorkányként. Ezeket a terveket sorra elvetették. Végül Nyár készített egy szép fehér fátyolszövet ruhát. A Hórák egy nőies aranykoronát helyeztek Aphrodité fejére, arany fülbevaló lógott a fülében, egy arany nyakláncot tettek a nyakára.
Aphrodité még csodásabban festett a ruhában, ami Őszt csak jobban dühítette; de az istennő mosolyt erőltetett arcára. - Tökéletes! Menjünk az Olimposzra!" ~ Rick Riordan, Percy Jackson's Greek Gods
Amikor Aphrodité megjelent az olimposzi palotában, gondolhatjátok, mi történt... A nők rögtön megutálták. A férfiak pedig lógatták a nyelvüket és igyekeztek nem nyáladzani.
"- Enyém lenne a megtiszteltetés, ha hozzám jönnél - mondta Apollón, a költészet és íjászat istene.
- Nem, az enyém! - ugatott közbe Árész, a háború istene.
- Enyém lenne a megtiszteltetés! - kiáltotta Poszeidón.
- Te már házas vagy! - csattant fel Zeusz. - Számomra lenne megtiszteltetés.
- Te is házas vagy! - tiltakozott Héra. - Méghozzá velem!
- Az áldóját! - nyögte Zeusz. - Ööö, úgy értem, persze, kedvesem." ~ Rick Riordan, PJ's Greek Gods
Az istenek különféle ajándékokkal halmozták el a szerelem istennőjét. Poszeidón, megfeledkezve feleségéről, Amphitritéről, korlátlan tenger gyümölcseit és temérdek lovat ígért neki. Apollón elszavalt néhány verset a tiszteletére és ingyenes íjászat órákat ajánlott neki. Árész egy romantikus körútra invitálta szekerén, az ellenfelek élettelen testei felett.
Az istennők egyre dühösebbek lettek a férfiakra és próbálták őket csitítani. Lassan az egész Olimposzi Tanács egy polgárháború határán találta magát. Eközben Aphrodité csak álldogált és rebegtette szempilláit. Nem értette, minek ekkora felhajtást csapni körülötte, de persze titkon tetszett neki a kialakult helyzet.
Héra, mint a család összetartója, felocsúdott a háborgásból és békíteni akarta a többi olimposzit. A terem másik végébe nézett, ahol megpillantott egy magányos istent, aki csak egymagában ücsörgött. Hérának ravasz ötlete támadt. Elordította magát: "Csend legyen!" és az olimposziak annyira meglepődtek, hogy abbahagyták a harcot.
"- Van megoldás - fogott bele Héra. - A házasság istennőjeként az én feladatom, hogy megfelelő férjet találjak kedves új barátunk, Aphrodité számára. Biztos vagyok benne, hogy a férjem, Zeusz Nagyúr, támogatni fogja a döntésemet... erővel, ha szükségeltetik.
- Hogy én? - kérdezte Zeusz. - Mármint... igen, kedvesem. Természetesen!
- Nos, akkor? - kérdezte Árész. - Csak annyit szeretnék mondani, Anyám, hogy igazán gyönyörű vagy ma. Ki fogja elvenni Aphroditét?
- A fiam... - kezdte Héra.
Árész ragyogott a boldogságtól.
Aztán Héra a terem túlsó vége felé mutatott. - Héphaisztosz, a kovácsisten.
Héphaisztosz annyira meglepődött, hogy lecsúszott trónjáról és mankói csörömpölve estek a padlóra.
Ahogy a felkeléssel küszködött, Árész felcsattant: - Micsoda? Hogyan adhatod feleségül ehhez?
Majd a sugárzó Aphrodité felé intett, aki rémülten bámulta a kovácsistent, az ő torz lábát, torz arcát, foltos kezeslábasát és a szakállába ragadt többszöri étkezés nyomait.
- Tökéletesek együtt - jelentette ki Héra. - Egy gyönyörű nőnek szüksége van egy szorgalmas, szűkszavú férjre, aki a földön tartja őt!" ~ Rick Riordan, PJ's Greek Gods
Athéné teljes mértékben egyetértett Héra döntésével, Démétér is hangot adott elégedettségének. A férfi istenek persze morogtak és pukkadoztak a dühtől, de fejet hajtottak a döntés felett. Mindannyian maguknak akarták Aphroditét, de el kellett ismerniük, Hérának igaza volt.
Aphrodité közel sem örült a kialakult helyzetnek, de nem tehetett ellene semmit sem. Elhatározta, ha boldogtalan lesz a házassága, akkor mindenféle lehetőséget megragad, hogy utat engedjen egy titkos udvarlónak.
Anyja akaratának eleget téve, Héphaisztosz Aphrodité elé állt:
"- Hölgyem, Aphrodité, tudom, nem vagyok, hm, nagyon szép... [..] Nem vagyok nagy táncos. - Héphaisztosz fém lábának alkatrészei megnyikordultak. - Nem vagyok szellemes vagy sármos. És az illatom sem valami jó. De megígérem, hogy szerető férj leszek. Ügyes vagyok a ház körüli teendőkben, ha valaha szükséged lesz csavarhúzóra vagy csiszológépre...
- Váá... - nyögdécselte Aphrodité, hányingerével küszködött.
- Nos, ez nekem elég! - jelentette ki Zeusz. - Ezennel férjnek és feleségnek nyilvánítalak benneteket." ~ Rick Riordan, PJ's Greek Gods
Vajon boldogan éltek ezután? Nem. Aphrodité annyira távol maradt férjétől, amennyire csak tudott. Gyermekük sem született soha. Aphroditének rengeteg gyermeke született... csak nem Héphaisztosztól. Közvetlenül a házasságuk után viszonyba kezdett Árésszel, amit elég nehezen tudtak titokban tartani az Olimposzon.

1 megjegyzés:

  1. Ez jó lett!
    Annyit nevettem Percynek azon a Desney-es beszólásán!:D
    Azon talán még Hádész is nevetett volna pedig ő nem a humoráról híres!Haha!

    VálaszTörlés