2015. május 17., vasárnap

Olimposzi történetek, 39. rész: Aphroditéről szakszerűen

Történelmi gyorstalpaló félisteneknek és Percy Jackson-rajongóknak! Ehhez a bejegyzéssorozathoz az oldalon eddig közzétett adatok, szereplő leírások és a Percy Jackson's Greek Gods kalauz szolgáltatják az információkat. A bejegyzések tartalmaznak idézeteket és hivatalos illusztrációkat az imént említett kalauzból! 
Az összefoglalók és fordítások mind saját munkák! Kérem ezeket tiszteletben tartani! Ha felhasználod bármilyen célra, akkor pontosan hivatkozz az itteni forrásra és KÉRJ ENGEDÉLYT tőlem! ~ Geri
 
Aphroditéről szakszerűen
Aphrodité (korábbi hivatalos illusztráció)
Aphrodité elfoglalta méltó helyét az olimposziak között, mint a szépség, boldogság, szerelem, telenovellák, romantikus regények istennője.

A szépség védnökeként nagyon adott a megjelenésre. Amikor el kellett utaznia, felpattant aranyszekerére, amit hófehér galambok húztak. Olykor az isteneknek háborúba kellett menniük, ilyenkor Aphrodité "barátja", Árész harci szekerének gyeplőjét tartotta, míg a háború istene öldökölt.

A szerelem istennőjének rengeteg követője volt, köztük az erotesek, akik miniatűr szárnyas szerelemistenek voltak. Az erotesek vezetője Aphrodité és Árész fia, Erósz volt, a szerelem és a testi vágy istene. Amikor Aphrodité azt akarta, hogy valaki őrületesen szerelmes legyen, elküldte Erószt, aki egy mágikus nyíllal meglőtte a kiszemeltet. Később Erósz más néven is ismert lett: leggyakrabban Cupidónak, néha Ámornak hívták.
"Lehet, hogy betegesen hangzik, de ha Aphrodité utánad küldené Cupidót, az nem lenne vicces. Ugyanis bárkibe beleszerethetnél.
Ha Aphrodité kedvel téged, bárki számára vonzóvá és széppé tehet téged. Ha Aphrodité haragszik rád, elintézheti, hogy beleszeress a legvisszataszítóbb emberbe, vagy egy játék pudliba vagy egy telefonpóznába." ~ Percy Jackson
Aphrodité imádott szórakozni az emberekkel, szerette, ha valaki egy olyan személybe szeretett bele, aki nem viszonozta az érzelmeit. Az istennő rájött arra, hogy így többen imádkoztak hozzá és több áldozatot mutattak be neki. Gyakorlatilag kihasználta az embereket. Különösen azt imádta, amikor almát mutattak be számára áldozatul, ugyanis bolondult ezért a gyümölcsért.
"Aphrodité szerette az almát. Ez volt a szent gyümölcse, talán azért, mert szép és édes volt, akárcsak ő maga. (Képzelj ide öklendező hangot!)" ~ Percy Jackson
Az szépség istennőjének számos szent állata és növénye akadt. Szent virága a rózsa volt, ami a legkiválóbb romantikus ajándék. Továbbá szerette a nárciszt és imádta a salátát. Szent köve az igazgyöngy volt, hiszen a tengerből származik, akárcsak ő.
"Kedvenc állatai a nyuszik voltak (mert nekik sok-sok-sok baba nyuszikájuk születhetett) és a liba, amin a képek tanulsága szerint lovagolni szokott.
Miért libán? Passz. Bizonyára nagy liba lehetett.
Annyi biztos, ha valaha meglátnám Aphroditét libán lovagolni, fuldokolnék a nevetéstől. Aztán valószínűleg megátkozna engem, és végezetül eljegyeznék egy 72-es Impalát vagy valamit." ~ Percy Jackson
Kétségtelen, hogy rövid idő alatt Aphrodité lett a legnépszerűbb istennő mind közül. Mindenki az ő szerelmét akarta. De nem mindig jött ki az emberekkel és a többi istennel sem.

Egyszer Aphrodité nagyon féltékeny lett Athénére, mert sokan csodálták a harcos istennőt kiváló szövési készsége miatt. Aphrodité nem szerette, ha nem ő állhatott reflektorfényben. Így esett, hogy a szépséges istennő szövő-párbajra hívta ki Athénét. Gondolhatjátok, mi lett az eredmény... Aphrodité soha életében nem szőtt. Míg Athéné csodaszép gobelint készített, addig Aphrodité alaposan belegabalyodott a szálakba.
Ettől kezdve Aphrodité igyekezett nem kritizálni a többi istennőt. Sőt, előfordult, hogy segített nekik.

Héphaisztosz készített a sok csecsebecse mellett egy mágikus övet is feleségének, amit néha fűzőként emlegettek, ugyanis Aphrodité a ruhája alatt hordta azt. Hogy miért? Nem azért, mert ronda volt vagy ilyesmi, éppen ellenkezőleg, az öv felerősítette Aphrodité kisugárzását és még ellenállhatatlanabbá tette őt a többi isten és ember számára. Az övön különféle udvarlási és romantikus jelenetek kaptak helyet.

Hérának is megtetszett a csodálatos öv, ezért szerette volna kölcsönkérni. Aphrodité először azt hitte, hogy az istenek királynője mást akar elcsábítani, de Héra elmagyarázta, hogy Zeusz annyira elfoglalt volt, hogy rá nem is maradt ideje, azért szerette volna viselni az övet, mert úgy újra felkeltette volna férje érdeklődését. Aphrodité készséggel segített a magányos istennőnek, aki a későbbiekben még többször kölcsönkérte a mágikus kiegészítőt.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése