2014. október 7., kedd

Megjelent a The Blood of Olympus!


Elérkezett ez a nap, ezúttal hivatalosan is véget ér Percy Jackson kalandozása (vagy nem...)! Megjelent Rick Riordan Az Olimposz hősei-sorozatának ötödik, egyben befejező kötete, a The Blood of Olympus (Az Olimposz vére)!

Mindenki figyelmébe ajánlanám Rick bácsi kérését!!!
"Boldog Olimposz Vére Napját! Remélhetőleg élvezni fogjátok a történetet, srácok. És legyetek tekintettel azokra, akiknek még nem sikerült azonnal beszerezni egy példányt. Jelöljétek a spoilereket!" - Rick Riordan
A könyv hivatalos ajánlójának fordítása:
Bár az Argo II görög és római csapattagjai már jelentős előhaladást értek el megannyi küldetésük során, de még mindig úgy fest a helyzet, hogy nem kerültek közelebb a Földanya, Gaia legyőzéséhez. Az óriásai felébredtek - az összes, és erősebbek, mint valaha. Meg kell őket állítaniuk még Spes* ünnepe előtt, hiszen Gaia ekkor tervez feláldozni két félistent Athénban. Szüksége van a vérükre - az Olimposz vérére - ahhoz, hogy visszatérhessen. A félisteneknek pedig egyre gyakrabban vannak látomási egy Félvér táborbeli szörnyű csatáról. A római légió, élén Octaviannal, egyre közeledik.

Bár nagy a kísértés, hogy az Athénban található Athéna Parthenost** titkos fegyverként használják, a barátok tudják, hogy a hatalmas szobrot Long Islandbe kell vinniük, ahol az képes lenne megállítani a két tábor közötti háborút. Az Athéna Parthenosnak Nyugat felé kell tartania; az Argo II pedig kelet felé veszi az irányt. Az istenek még mindig többszörös személyiségzavarban szenvednek, ami miatt használhatatlanok. Hogyan remélheti egy maroknyi fiatal félisten, hogy ki fognak tartani Gaia erőteljes óriáshadserege ellen? Ez éppen annyira veszélyes, mint az, hogy Athénbe kell menniük, nincs más lehetőségük. Már túlságosan sokat feláldoztak. És, ha Gaia felébred, akkor a játéknak vége.
Rick Riordan
Nemzetközi megjelenési dátum: 2014. október 7.
ISBN: 978-1-4231-4673-5 Ár: 19.99
$ 10 éves kortól ajánlott
* Spes: A reménység istennője a római mitológiában.
** Athéna Parthenos: Athéné hatalmas szobrának neve, mely a Parthenonban található.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése