2014. október 4., szombat

Több millió The Blood of Olympus példány várja a kiadást!

Bizony! Rick Riordan örömmel osztotta meg rajongóival blogoldalán a Disney Publishing hivatalos bejelentését, ami a The Blood of Olympus /"Az Olimposz vére"/ megjelenésével kapcsolatos! Íme a jó hosszú cikk és bejegyzés:
SPOILER-VESZÉLY!

Már közeleg a várva-várt dátum! Az alábbiakban elolvasható a Disney Publishing sajtóközleménye a Blood of Olympus első kiadásával kapcsolatosan. Három millió példány . . . az rengeteg.

A Disney Publishing Worldwide bejelentette, hogy a #1 bestseller szerző, Rick Riordan The Blood of Olympus könyvének első kiadása 3 millió példányban fog megjelenni, ami a Az Olimposz hősei-sorozat befejező kötete lesz és egyben az utolsó regény Percy Jacksonnal.
Csütörtök, 2014. október 2. | 12:24

A nyomtatott és digitális kiadás nemzetközi dátuma: 2014. október 7., kedd.
NEW YORK -- Disney Publishind Worldwide (DPW) a mai napon bejelentette a The Blood of Olympus első kiadásának 3 millió példányát, ez az ötödik és utolsó kötete Rick Riordan New York Times #1 bestseller díjas Az Olimposz hősei-sorozatának. A The Blood of Olympus egyszerre fog megjelenni kemény borítós és e-book változatban a Disney-Hyperion együttműködésében, valamint hangoskönyvként a Listening Library-nek köszönhetően 2014. október 7-én. 2014-ben több mint negyven millió könyv jelent meg nyomtatásban az Egyesült Államokban Riordan három sorozatából a Disney-Hyperion kiadótól: Percy Jackson és az olimposziak, Kane krónikák és Az Olimposz hősei. A könyvek 37 nyelvre lettek lefordítva 36 országban.

A The Blood of Olympus kezdetekor az Argo II görög és római csapattagjai már jelentős előhaladást értek el megannyi küldetésük során, de még mindig úgy fest a helyzet, hogy nem kerültek közelebb a Földanya, Gaia legyőzéséhez. Az óriásai felébredtek - az összes, és erősebbek, mint valaha. Meg kell őket állítaniuk még Spes* ünnepe előtt, hiszen Gaia ekkor tervez feláldozni két félistent Athénban. Szüksége van a vérükre - az Olimposz vérére - ahhoz, hogy visszatérhessen. A félisteneknek pedig egyre gyakrabban vannak látomási egy Félvér táborbeli szörnyű csatáról. A római légió, élén Octaviannal, egyre közeledik.

Bár nagy a kísértés, hogy az Athénban található Athéna Parthenost** titkos fegyverként használják, a barátok tudják, hogy a hatalmas szobrot Long Islandbe kell vinniük, ahol az képes lenne megállítani a két tábor közötti háborút. Az Athéna Parthenosnak Nyugat felé kell tartania; az Argo II pedig kelet felé veszi az irányt. Az istenek még mindig többszörös személyiségzavarban szenvednek, ami miatt használhatatlanok. Hogyan remélheti egy maroknyi fiatal félisten, hogy ki fognak tartani Gaia erőteljes óriáshadserege ellen? Ez éppen annyira veszélyes, mint az, hogy Athénbe kell menniük, nincs más lehetőségük. Már túlságosan sokat feláldoztak. És, ha Gaia felébred, akkor a játéknak vége.

"A harc fokozódik a Félvér tábor és a Jupiter tábor között, Gaia pedig szomjazik a vérre" - mondta Suzanne Murphy, a Disney Publishing Worldwide alelnöke. "Tele van a szokásos fotelbe ragasztós izgalommal, Rick Az Olimposz hősei akciódús történetéhez egy felvillanyozó finálét ad. Ez kétségtelenül a legjobbak legjobbja."

A The Blood of Olympus megjelenésének népszerűsítésére Riordan egy többvárosos turnét tervez az Egyesült Államokban a nemzetközi megjelenéssel kezdődően, október 7-től. Exkluzív "Félvér tábor" és "Jupiter tábor" pólók, tetoválások, sapkák és karszalagok lesznek kaphatóak minden megállónál.
A The Blood of Olympus turné:

    Porter Square Books (Cambridge, MA) – október 7.
    Indigo (Toronto, CAN) –
október 8.
    Little Shop of Stories (Decatur, GA) –
október 9.
    Books of Wonder and the New York Public Library (New York, NY) –
október 10.
    Anderson’s Bookshop (Downer’s Grove, IL) –
október 11.
    Boulder Book Store (Boulder, CO) –
október12.
    BookPeople (Austin, TX) –
október 13.
    Barnes & Noble Ventura #2054 (Ventura, CA) –
október 14.
    Kepler’s (Menlo Park, CA) –
október 15.
    Apple Soho (New York, NY) –
október 18.
    Boston Book Festival, Children’s Keynote (Boston, MA) –
október 25.
Megjegyzés: A turné összes helyszínére már elfogytak a jegyek, és a Barnes & Noble Ventura helyszínén a jegyek "érkezési sorrend alapján" kerülnek kiosztásra október 14-én, az esemény reggelén.

Rick Riordan a szerzője a New York Times #1 legkelendőbb díjnyertes sorozatának, a Percy Jackson és az olimposziaknak. A 2010-ben megjelent két új sorozata is #1 helyen debütált több bestseller listán: A Kane krónikák és Az Olimposz hősei. Jelenleg Bostonban él feleségével és két fiával. További Rickkel kapcsolatos információért látogass el a www.RickRiordan.com oldalra.

Információ a Disney Publishing Worldwide-ról
A Disney Publishing Worldwide (DPW) a világ legnagyobb gyermekkönyv és -magazin kiadója több mint 700 millió eladott termékekkel minden évben. A DPW egy kiterjedt nemzetközi jogstruktúrából áll, valamint egy vertikálisan integrált kiadó, beleértve a Disney Book Group-ot az USA-ban és a Disney Libri-t Olaszországban. A DPW számos gyermekmagazint ad ki világszerte, beleértve a Disney gyerekekmagazinokat is az USA-ban. A Disney English a DPW angol nyelvtanulási vállalkozása, amely magában foglalja a Disney angol nyelvtanulási központjait Kínában és világszerte elérhető kiskereskedelmi licencelési programját. A DPW digitális termékei közé tartoznak a bestseller eBook kiadások, valamint eredeti appok (telefonalkalmazások). Központja a kaliforniai Glendale-ben található, a DPW könyveket, magazinokat és a digitális termékek forgalmaz 85 országban 75 nyelven. További információért látogass el a www.disneypublishing.com oldalra.

Az Olimposz hősei, 5. rész: Az Olimposz vére
Rick Riordan
Nemzetközi megjelenési dátum: 2014. október 7.
ISBN: 978-1-4231-4673-5 Ár: 19.99
$ 10 éves kortól ajánlott

Elérhetőség:
Disney Publishing Worldwide
seale.ballenger@disney.com
Forrás: Disney Publishing Worldwide
* Spes: A reménység istennője a római mitológiában.
** Athéna Parthenos: Athéné hatalmas szobrának neve, mely a Parthenonban található.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése