2014. október 28., kedd

Rick Riordan & könyves hírek

Rick Riordan számára már az is nagyszerű jutalom, hogy rajongók millió várják újabb és újabb könyveit, az pedig csak ráadás, hogy ezek a kötetek bizony sorra zsebelik be maguknak, illetve Rick bácsinak az elismeréseket és a díjakat!

Kedvenc szerzőnk nemrég újabb díjat kapott:
"Köszönet a wisconsini gyerekeknek, hogy az Athéné jelét (The Mark of Athena) választották a 2014-es Golden Archer Award-ra! Apollón is egyetért ezzel a díjjal." - Rick Riordan
***
Gondolom nem meglepő, hogy a hónap elején megjelent könyv, a The Blood of Olympus a bestseller listák élére tört, és az sem, hogy az augusztusi Percy Jackson's Greek Gods is még mindig az élmezőnyben van!

A New York Times bestseller listái: Az Olimposz hősei-sorozat (The Blood of Olympus kötetnek köszönhetően) ismét #1 a gyermeksorozat kategóriában! A Percy Jackson's Greek Gods pedig a 3. helyezett a gyermekkönyv kategóriában!

További rangos helyezések:
  • USA Today: The Blood of Olympus #1 helyen nyitott, azonban ezen a héten a 2. helyre csúszott.
  • Penguin Teen Australia: Az összesített könyves sikerlistán a The Blood of Olympus még mindig #1! A PJ's Greek Gods pedig 5. helyen áll!
  • Bulgáriában pedig a szokott módon, továbbra is nagy lelkesedés fogadta Riordan legújabb könyvét, a Az Olimposz hősei-sorozat záró darabját! A kötet #1 lett náluk a könyves Top 10-ben, sőt a megjelenés apropójából még egy freskót is festettek az egyik padra egy parkban.

1 megjegyzés: