2015. május 16., szombat

Hypable: Magnus Chase 1. fejezetének elemzése

A The Crown of Ptolemy (Ptolemaiosz koronája) c. crossover e-book formátumához bónuszként jár az októberben megjelenő Magnus Chase és Asgard istenei-trilógia első részének, A nyár kardjának első fejezete! Ezt a lehetőséget kihasználva, a Hypable egy újabb rendkívüli cikkel rukkolt elő, melyben boncolgatják az első fejezetben olvasottakat.

Választ kapunk arra a kérdésre is, hogy vajon Magnus és Annabeth Chase között van-e bármiféle családi kapcsolat! Készüljetek, izgalmas cikk következik!
Rick Riordan - "A nyár kardja" első fejezetének elemzése
"Jó reggelt! Meg fogsz halni." Rick Riordan Magnus Chase és Asgard istenei c. sorozata már az elején nagy durranással kezdődik, köszönhetően A nyár kardja első fejezetének.

Rick Riordan "Ptolemaiosz koronája" c. crossover történetében felbukkan Percy Jackson, Annabeth Chase, Sadie és Carter Kane, ehhez a kiadáshoz megkapjuk az új, skandináv mitológián alapuló sorozat első betekintőjét.

Ez zseniális.

Először is, megvásárolhatod a "Ptolemaiosz koronája" e-book kiadását, így részese lehetsz a dicsőségnek, ami maga Magnus Chase. A könyv első fejezetét megtalálod a crossover sztori legvégén.

Elolvastuk A nyár kardja első betekintőjét és most boncolgatjuk az olvasottakat. Vigyázat, spoiler-veszély.

Magnus Chase nem finomkodik a szavakkal. Már a kezdésben elmeséli nekünk a hajléktalan lét küzdelmeit egy 16 éves szemszögéből, hogyan fog meghalni, visszatérni, és ezután hogyan tébolyodik meg az élete. Személyiségében hasonló Percy szarkazmusához és szellemességéhez, ám sötétebb, durvább éllel bír. Ez kétségtelenül annak a ténynek köszönhető, hogy Magnus elvesztette édesanyját, és az elmúlt két évben Boston utcáin kellett élnie.

Az első fejezet másik elragadóan meglepő eleme egy cameo felbukkanása, aki nem más, mint Annabeth Chase. Megtudtuk, hogy Annabeth és Magnus unokatestvérek voltak, azt nem tudtuk meg konkrétan, hogy tartották-e egymással a kapcsolatot. Ebben a fejezetben az olvasható, hogy Annabeth apjának, Fredericknek van egy bátyja, Randolph, aki szintén Magnus bácsikája. Magnus anyukája Frederick és Randolph húga volt.

Amikor Magnus fiatalabb volt, Randolph akart valamit Magnus anyjától, de ő nem volt hajlandó segíteni neki, és ez volt az utolsó alkalom, hogy a fiú látta nagybátyjait és unokatestvérét. Izgatottak vagyunk, hogy kapcsolódik egymáshoz Percy Jackson és Magnus Chase univerzuma, csodálkoznánk, ha Annabeth és apja tudnának Magnus "nagyszerű" helyzetéről.

Végül, de nem utolsó sorban, kapunk egy röpke bepillantást Magnus anyja halálának körülményeibe. Az egyetlen dolog, ami erről meg van említve az első fejezetben, hogy a lakásuk ajtaja be volt törve és látott kettő ragyogó kék szemet.

Bár A nyár kardja első fejezete felvetett még több kérdést is a megválaszoltaknál, ez még izgatottabbá tett minket, így még jobban várjuk, hogy kezünkben tarthassuk az első Magnus Chase és Asgard istenei-könyvet. Már a kezdet sok élőhalott harcost, óriást, sötét tündért, és farkasfejes kaput ígér.

A regény, a trilógia első része, 2015. október 6-án fog megjelenni.

3 megjegyzés:

  1. Ez nagyon jól hangzik,de sajnos mi csak álmodhatunk arról,hogy elolvashatjuk magyarul.
    Egyébként szerintem úgy van köze Percyékhez,hogy Annabeth segít Magnuson és eliviszi őt a Félvér Táborba,de ezt sajnos még sokáig nem tudjuk meg.
    Geri!Arról már van hír hogy ki lehet Magnus isteni szülője?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az isteni szülőt még nem tudjuk, csak találgatni lehet: http://percyjacksonhu.blogspot.hu/2015/04/hypable-ki-lehet-magnus-chase-isteni.html

      Törlés
  2. Remélem olyan gyorsan fordítják majd le mint a Vaspróbát...

    VálaszTörlés