2015. június 18., csütörtök

Íme, Magnus Chase borítója!

USA Today: A tegnapi beharangozónak eleget téve nyilvánosságra hozták a Magnus Chase és Asgard istenei - A nyár kardja c. könyv borítóját. A könyv 2015. október 6-án fog megjelenni (angolul!)!

Rick bácsi korábban azt nyilatkozta, hogy ez lett az eddig legjobb John Rocco által készített könyvillusztráció. [[Nem tudom, ti hogyan vagytok vele, de nekem egyáltalán nem tetszik. Szerintem az új kiadású Percy Jackson-sorozat borítói százszor szebbek ennél, de ízlések és pofonok... Valami ütősebbre számítottam.]]

Nektek mi a véleményetek a borítóról?

Forrás: USA Today

8 megjegyzés:

  1. Szerintem Magnus lett egy kicsit furcsa, de amúgy nekem tetszik :)
    A farkas nagyon jó lett, a fának meg gondolom van valami jelentése.
    A színek alapjában véve összeillenek :)
    Én inkább nem hasonlítom össze a PJO/ HoO sorozattal, mert más sorozat, ezért nem is furcsa, hogy másfajta stílusú a borító :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem is Magnus a legfurcsább. Nem hasonlítottam össze a PJ-sorozattal, csupán annyit írtam, hogy azok nekem jobban tetszenek, mint John Rocco-illusztrációk.
      Viszont a borító továbbra sem tetszik annyira, egyedül a farkas, az nagyon szép lett.

      Törlés
    2. Én az összehasonlításos dolgot csak magamra értettem, tudom, hogy nem hasonlítottad össze.
      A borítón a farkas viszi a pálmát :)
      Majd meglátjuk milyen a könyv :)
      Úgy is az a lényeg .

      Törlés
    3. Csak szerintem hasonlít Magnus Kurt Cobainra? :D

      Törlés
  2. Magnus úgy néz ki mint egy 90-es évebeli zenekari tag! :D
    Szerintem a borítón lévő alakok a következők:
    Farkas: Szerintem ő Fenrir, Lokinak az egyik szörnygyereke. Mire felnőtt eléggé rosszcsont kutya lett, hogy így mondjam ezért lekötözték a Gleipnir nevű varázsbéklyóval. Amikor Fenrir észreveszi, hogy nem tud kiszabadulni, leharapja Tyr isten jobb kezét. A Ragnarökkor megöli Odint, őt magát pedig Vidar, Odin fia öli meg.
    A fa: szerintem ez a világfa lesz, az Yggdrasil. Ennek a kőrisfának az ágain, a törzsén és a gyökereinél helyezkedik el az északi univerzum kilenc világa. Mivel ugye elméletileg Magnus ezeket be fogja utazni, lehet erre is egy utalás.
    Mágikus kard több is van az északi mitológiában, pl. Dainsleif, amelyet ha egyszer kihúztak a hüvelyéből, akkor addig nem tudták vissza tenni, amíg meg nem öltek vele valakit. Vagy éppen Hofund, Heimdall kardja. De ha tippelnem kéne én Laevateinnre szavaznék, ami Freyr kardja volt. Freyr amolyan Apolló szerűség volt az északiaknál, a fény, a jólét meg minden ilyesmi istene. És mivel az alcím a nyár kardja, ezért én erre hajlok. Hacsak Rick bácsi ki nem talál egy teljesen új kardot.

    VálaszTörlés
  3. Az a farkas és a fa nagyon jó,a színek összhangban vannak,DE! Magnus nekem is nagyon fura...Mintha Jászon megnövesztette volna a haját,vagy nem tudom....A PJ és a HoO illusztrációk jobbak!

    VálaszTörlés
  4. A fa nyilván Yggdrasil.
    Farkas is sok volt az északi mitológiában. Fenrir, Loki fia. Odin két farkasa.
    Nekem összességében tetszik.

    VálaszTörlés
  5. Nekem is Kurt Cobain jutott eszembe,amikor megláttam.:D Lehet,hogy pont ezért,de nekem nagyon tetszik!

    VálaszTörlés