2014. június 2., hétfő

Rick Riordan: BookCon 2014 összefoglaló (képekkel)

Idén is megrendezésre került New Yorkban a BEA (Book Expo America), május 29-31-ig. Rick Riordan is tiszteletét tette az eseményen, a tavalyi évhez hasonlóan. Rick tavalyi programja itt található: BEJEGYZÉS!

Riordan természetesen nem véletlenül tűnt fel a megannyi szerző és író között, hiszen keményen promóciózta hamarosan megjelenő könyveit. Elsődlegesen októberben megjelenő könyvét, a "The Blood of Olympus" (Az Olimposz vére) c. kötetét reklámozta, ami Az Olimposz hősei-sorozat záró darabja lesz! Erre a célra külön standot is kapott, ahol a rajongóknak autogramokat osztogatott, de magáról a könyvről bővebb információkat nem árult el, csupán annyit, amennyit eddig is tudtunk. Ugyanakkor az újonnan papírkötésben megjelent "The Mark of Athena" (Athéné jele) sok-sok példányát is dedikálta a rajongóknak, mely könyvet a helyszínen is megvásárolhattak az arra járók. Ez azért is volt szívügye Rick bácsinak, mert igyekszik népszerűsíteni a könyvek kemény borítós változatai mellett a puha kötéses verziókat. Bónuszként pedig ez a puha borítós kiadás tartalmazza kedvenc szerzőnk új crossover sztoriját is, a "The Staff of Serapis"-t (Szerápisz botja)!

Másik fontos feladata a "Percy Jackson's Greek Gods" (Percy Jackson görög istenei) címet viselő képes kalauzának promóciózása, továbbá Percy Jackson és az olimposziak-sorozatának megújult külsejének bemutatása volt. Ezt már nem egyedül tette, ugyanis csatlakozott hozzá John Rocco is, aki a kalauz gyönyörű illusztrációit és a sorozat új borítóját készítette. Közösen dedikáltak, adtak interjúkat és néhány szerencsés rajongó közös képet is készíthetett velük.

Most pedig következzenek a képek!

A "The Mark of Athena" dedikálása!
Dedikálás
John Rocco autogramokat oszt
Percy Jackson promóciós lapok
A "The Blood of Olympus" standja.
"The Blood of Olympus" stand
Egy rajongó Rick bácsival
Rirdan és gyermekkori példaképe, Stan Lee
BookCon interjú
Forrás: Twitter

1 megjegyzés: