2014. június 18., szerda

The Blood of Olympus: Ilyen lesz a könyv!

Rick Riordan hivatalos blogoldalán elárult némi információt Az Olimposz hősei-sorozat záró kötetéről, a "The Blood of Olympus"-ról. Kíváncsi vagy rá, milyen hosszú lesz, tartalmaz-e majd epilógust a könyv? Várható folytatás? A fordításból megtudhatod:
A The Blood of Olympus (Az Olimposz vére) a végső kiadási szerkesztésen és betűellenőrzésen esik át, majd ezután jut el a nyomdába. A tervek szerint október 7-én fog megjelenni Amerikában és az Egyesült Királyságban. Arról még nincs információ, hogy más országokban mikor fog megjelenni. Ha kétségeid vannak, akkor érdeklődj az országodban található könyvkiadónál. És nem, egyáltalán nem fog előbb megjelenni. Az ellenőrzés, nyomtatás, szállítás és a több millió példány terjesztése hosszú időt vesz igénybe.

Mit mondhatnék neked a könyvről? Nagyjából ugyanolyan hosszú, mint Az Olimposz hősei-sorozat bármelyik kötete. Továbbá, ne higgy az internetes pletykáknak. Nagyon könnyű trollkodni a médiában (rajtam kívül) és hamis tweeteket kreálni, vagy úgy beállítani valamit, hogy az "megerősített információ", én semmiféle spoilert sem árultam el a karakterek sorsáról, és nem is fogok. Csak meg kell várnod és meglátod, mi fog történni. Nem lesznek benne cliffhangerek (függővégek, vagyis le lesz zárva a történet), és senki sem fog közvetlen veszélyhelyzetben maradni kilátástalan körülmények között. De, ez nem jelenti azt, hogy tudni fogsz minden egyes kis dologról, ami az összes karakter további életében fog történni. És nem lesz epilógus. Utálom az epilógusokat. Ez olyan, mintha koporsóba zárnám a történetet, és nem hagynék teret az olvasók képzeletének. Ez azt jelenti, hogy nem lesz más történet félistenekről? Még túl korai megmondani, de a The Blood of Olympus biztosan le fogja zárni Az Olimposz hősei történetének ívét. Remélem élvezni fogod a következtetést!

Még egy dolog, amit el akarok mondani: Most láttam hozzá a régóta várt skandináv mitológiás sorozatomhoz, az első kötet 2015 őszén fog megjelenni, és a címét (valamint néhány dolgot a főszereplőről) a The Blood of Olympus végén fogod megtalálni.
Forrás: Rick Riordan

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése