2014. szeptember 27., szombat

Hétvégén a TV-ben: Villámtolvaj - Percy Jackson és az olimposziak

Szombaton este 19:00-kor a TV2 csatornán megnézhetjük ismét kedvenc hőseink első kalandját, a Villámtolvaj - Percy Jackson és az olimposziak c. filmet!
Ismétlés: szeptember 28. (vasárnap) 15:30-kor!

2010-es fantasy film, melynek rendezője Chris Columbus (Harry Potter és a Bölcsek köve, Harry Potter és a Titkok Kamrája). A producerek: Karen Rosenfelt, Chris Columbus, Michael Barnathan és Mark Radcliffe. A forgatókönyvet Rick Riordan könyve alapján írta Craig Titley. A film zenéjét Christophe Beck szerezte.
A filmet sokáig a Harry Potter-filmek következő generációjaként is emlegették, mivel a film készítői közül többen is dolgoztak az említett produkció részein. Chris Columbus rendezte az első két Potter-filmet (ahol producer is volt egyben), illetve a harmadik rész, a Harry Potter és az azkabani fogoly egyik producere volt. Michael Barnathan és Mark Radcliffe szintén az első három rész készítése során tevékenykedett, mint producer.

A színészgárda lenyűgöző, olyan nagy neveket toboroztak össze, mint Pierce Brosnan, Uma Thurman, Logan Lerman, Sean Bean, Catherine Keener, Kevin McKidd, Melina Kanakaredes, Steve Coogan, Jake Abel és Rosario Dawson.
2004 júniusában a 20th Century Fox megszerezte a könyv jogait. 2007 áprilisában rendezőnek felkérték Chris Columbus-t a projekthez. A forgatás 2009 áprilisában kezdődött Vancouverben. A film részeihez forgattak a Parthenonnál Nashville-ben, Tennessee államban, mely teljes mása az eredeti Parthenonnak Athénban. A kiegészítő külső jeleneteket Brooklynban forgatták. New Yorkban 2009 augusztusában jártak. 2009 novemberében kezdődött meg a digitális munka San Francisco-ban.

A film 95 millió dolláros költséggel készült. A nyitó hétvégén Észak-Amerikában Percy Jackson a második helyen végzett az eladásokat tekintve, közel 38.800.000$-ral. A film világszerte 226 millió $-t zsebelt be, ami azért nem rossz teljesítmény.

2010. június 29-én kiadták a filmet DVD-n és Blu-ray lemezen. A DVD a toplisták élén landolt, 13.985.047$ bevétele volt a stúdiónak csak az első héten. 2011 októberében a filmből eladtak 2.087.368 darabot DVD-n, ezzel több, mint 37 millió dollárt produkált a korong.

Szinkronos előzetes:
 

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése