2014. szeptember 6., szombat

Percy Jackson's Greek Gods kritika *****

Bizony a Percy Jackson's Greek Gods c. kalauz is megkapta a maga kritikáját. Ne ijedjetek meg, hiszen a San Francisco Book Review 5 csillaggal jutalmazta Rick Riordan legújabb könyvét, melyet John Rocco kifejező illusztrációi színesítenek.
Megannyi könyv foglalkozik a görög mitológiával; itt merül fel a kérdés - vajon szükség van egy újabbra? Nos, meg kell találni a módját, hogy a fiatalok elolvassák ezeket. A legtöbbjük ugyanis elég száraz olvasmány. Ez pedig nem csak érdekes, de abszolút szórakoztató. A fiatalság beszerezhette magának a Percy Jackson-könyveket az elmúlt pár évben. Nem volt valami gyors ezek megkaparintása (a megjelenések miatt). Most Percy Jackson (pontosabban teremtője, Rick Riordan) írt egy új könyvet a görög mítoszokról és istenekről. És ki tudná mindezt a lehető legjobban tálalni, mint egy igazán derűs félig isten, félig halandó tizenéves, akit már többször kirúgtak az iskolából? Igazából, hatalmas családja benépesíti ezeket a mítoszokat, így tényleg ő a tökéletes választás.

"Semmi sem segített. A tengerek tovább forrtak. Egész szigetek pusztultak el. Az ég vörös és fekete forró tömeggé vált. Gyakran rengette meg a földet Tüphón, hatalmas hasadékokat nyitott meg, és a mélyből magmát húzott elő - akár a kibuggyanó tojássárgája."

Rick Riordan az olyan írás mestere, amit a gyerekek tényleg olvasni akarnak, és ez nem ad okot csalódásra. Mindegyik történet régi, de az írás friss és szellemes. Nagyszerű humor kíséri mindvégig, a gyerekek imádni fogják - ha a szülők el nem lopják maguknak. Remek kiegészítője a Percy Jackson-sorozatnak, és nem szabad kihagyni.

Rosi Hollinbeck értékelése

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése