2015. július 27., hétfő

Reading Style Guide: Ízelítő és fejezetcímek a Greek Heroes-ból

A Reading Style Guide magazin egy kis ízelítővel lepte meg olvasóit az október 6-án megjelenő Percy Jackson's Greek Heroes-ból. Megnézhetünk pár fotót John Rocco mesés illusztrációiról és néhány fejezetcímet is megismerhetünk Rick Riordan tollából.

Ez a lenyűgöző új görög hősös történetgyűjtemény tökéletes kiindulópont egy görög mitológiai összefoglalóhoz. Rick Riordan visszatér a maga bölcsességével, megnyerő írásában lenyűgözi az olvasókat ezekkel az időtlen történetekkel. John Rocco illusztrációi mitikus, lenyűgöző látványt adnak ezekhez a hősi mesékhez. Kihagyhatatlan kombináció.

Kezdve a címoldallal, az olvasók rögtön egy emlékezetes kalandba cseppennek. A viharos tengerrel küzdő hajó előrevetíti, mi vár hőseinkre. Minden történetben térképek segítenek megérteni a "mit" és "hol" kérdéseinkre a választ.


A hátsó oldalak tartalmazzák a tartalomjegyzéket, az illusztrációk listáját, könyvek és weboldalak ajánlóját a háttér-információkhoz. Alább két kisebb részlet olvasható a "Herkules tizenkét ostobaságot hajt végre" és a "Phaethón megbukik a forgalmi vizsgán" című fejezetekből. HŐSIES olvasást!
 

A "Herkules tizenkét ostobaságot hajt végre" fejezetben Herkules és unkaöccse, Ioles (Iolaus), a Hidra keresésére indulnak.
"Kilenc kígyófej vonaglott hipnotikusan a hosszú nyakakkal, időnként feltűntek víz felszínén, hogy lecsapjanak halakra, békákra vagy kisebb krokodilokra.
- Maradj itt - mondta unokaöccsének Herkules, miközben Ioles próbálta kordában tartani a lovakat. - Mellesleg, kölcsön tudnád adni a kardodat? Az enyém eltört.
Herkules megragadta a fiú kardját és leugrott a szekérről.
- Hé, spagetti fejű! - kiabálta a Hidrának. - Ide!
A Hidra kilenc feje kórusban sziszegett. A szörnyeteg nem szerette, ha tésztának titulálták."
 

Aki már volt tanuló vezető, értékelni fogja a következő címet: "Phaethón megbukik a forgalmi vizsgán".
" - Rendben leszek, apa! Nyugi! Vissza fogom hozni a szekeredet, egy karcolás nélkül.
- Ne bömböltesd a zenét! És jól szorítsd a gyeplőt! És ha párhuzamosan akarsz parkolni...
- Szia, apa! Köszi! - Phaethón megrántotta a gyeplőt - Gyia!
A lovak meglódultak, Phaethónt és a szekeret az ég felé húzták, majd Héliosz utána kiabált: - A biztosítási kártya a kesztyűtartóban!
Az út fantasztikusabb volt, mint azt Phaethón képzelte.
Ujjongott és kiabált, boldog táncot járt, közben a szekér egy milliárd/órával száguldott felfelé.
- EZAZ, BABY! - kiáltotta. - Na, ki a Nap? Én vagyok a Nap!"

Együtt igazi görög mitológiás könyvekből vett "álomcsapatot" alkotnak ezek a hősök. Ezen források gyűjteménye kolosszális lesz!

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése