2013. november 24., vasárnap

Mi a helyzet Rick Riordan további sorozatainak fordításával?

"Mi a helyzet Rick Riordan további sorozatainak fordításával?" Egyáltalán nem meglepő, hogy ilyen és ehhez kapcsolódó kérdések bukkannak fel időnként a chat-en, e-mailben és szerte az interneten (pl.: Facebook).
Már nem egy bejegyzést szántam erre témára... melyeket a hírarchívumban vagy a "Keresés az oldalon" (az oldalsáv tetején található) funkció használatba vételével visszakereshettek!


Gyakran látogatom a Könyvmolyképző Kiadó honlapját és a Márkabolt Facebook oldalát, valamint a Vörös pöttyös könyvek Facebook elérhetőségét azzal a céllal, hátha belefutok legalább egyetlen érdemleges hírbe Rick Riordan könyveivel kapcsolatban. Azt kell mondanom, hogy a kiadó előkészületben lévő könyvei között rengeteg ismeretlen könyvcímbe lehet belefutni, melyek többsége teljesen érdektelen (legalábbis számomra) és nem tartom valószínűnek, hogy többet hoznának a kiadó konyhájára, mint pl. a "Heroes of Olympus" (Olimposz hősei) vagy a "The Kane Chronicles" (A Kane krónikák vagy Kane krónikái) könyvsorozat. Lássuk be, elhanyagolják Riordan bácsit! :(

Legalább az év első felében még tudtak annyit ígérni, hogy talán idén Karácsonykor vagy 2014 tavaszán kiadják a "Heroes of Olympus" első részét, de most már csak annyival intézik el: "tervezik". A Könyvmolyképző Márkabolt Facebook oldalán érdemes kérdezősködni, mert ott legalább válaszolnak a kiadó munkatársai!
Az egyik látogató kérdésére ezt válaszolta november 10-én a kiadó munkatársa: "Igen, tervezzük a fordításukat. Időpontot nem tudok még ígérni :("
Október 25-én az én megkeresésemre pedig ezt válaszolták: "Még nincs kitűzött időpont, de mindenképpen meg szeretnénk jelentetni :)"
Próbáljuk sugallni a kiadó felé, hogy igenis szükségünk van a "Heroes of Olympus" sorozatra! Utána pedig jöhet a "Kane Chronicles"! Érdeklődjetek minél többen a Könyvmolyképző Facebook oldalán, hogy lássák, lenne kereslet Rick Riordan sorozataira!

1 megjegyzés:

  1. Találtam egy fanoldalt, ahol valaki elkezdte lefordítani a sorozatot önszántából. Úgy találtam rá a ti oldalatokra, hogy ott ki van rakva. Ha bárkit érdekel az oldal címe, leírom ide.

    VálaszTörlés