2015. március 16., hétfő

Könyvajánló: Meg Cabot - Az Elhagyatva-trilógia

Mivel már viszonylag régen hoztam utoljára könyvajánlót, így most annál lelkesebben ajánlom figyelmetekbe Meg Cabot tollából Az Elhagyatva-trilógiát.
Ha lenne kedvetek olvasni más könyveket, melyeknek a görög mitológia áll a középpontjában /vagy legalábbis merít belőle a szerző/, akkor rajta! Ha van felesleges szabadidőtök vagy a tavaszi szünetben szeretnétek valami újat olvasni, ne habozzatok!

A könyvsorozatot a Ciceró Könyvstúdió adta ki; 14 éves kortól, fiatal felnőtteknek ajánlott. A történet fő cselekménye az Alvilágban játszódik és ismerős szörnyekbe/teremtményekbe botolhatunk olvasás során.

A trilógia első része: Elhagyatva
368 oldal, ár: 2990 Ft
Meg Cabot legújabb regénye sötét, fantasztikus történet a jelen világról… és az utána következőről.
A tizenhét éves Pierce új városba költözik, tele reményekkel. Talán az új iskolában újrakezdhet mindent. Talán szertefoszlik a szívét szorongató rettegés…
Kudarcot vall azonban minden próbálkozása. Ő itt is rátalál, és hajthatatlan elszántsággal követeli magáénak a lányt. Pierce tudja jól, hogy a srác korántsem őrangyal, sötét birodalma pedig távolról sem a mennyország, mégsem képes távol tartani magát tőle… különösen mivel a fiú mindig azokban a pillanatokban bukkan fel, amikor Pierce a legkevésbé várná, ugyanakkor a legnagyobb szüksége van rá.
Ám ha tovább zuhan lefelé a homályba, Pierce végül újra ott találhatja magát, ahová egyáltalán nem kívánkozik: az alvilágban.
***
A trilógia második része: Alvilág
384 oldal, ár: 2990 Ft 
A tizenhét éves Pierce Oliviera nem halott. Ezúttal nem.
Elragadta azonban az alvilág ura, John Hayden, a borús félhomály birodalmába, ahol a holtak várakoznak, mennyország és pokol között, mielőtt tovább indulnának utolsó útjukra.

John azt bizonygatja, hogy csupán saját biztonsága érdekében tartja fogva a lányt. Meg akarja védelmezni ugyanis a Fúriáktól, akik bosszúért lihegve üldözik a holt lelkek sötét urát. Ám Johnnak talán más oka is lehet arra, hogy szerelmét maga mellett marasztalja…

S hamarosan Pierce is rádöbben, hogy miközben ő maga talán biztonságban rejtőzik, szeretteit odafenn a földön senki sem védelmezi a Fúriák dühétől. Vajon rá tudja-e venni Johnt, hogy szabadon engedje, és megmentse családtagjai életét? Vagy talán szabadságának ára túlságosan súlyosnak bizonyulhat?
***
A trilógia harmadik része: Ébredés
404 oldal, ár: 2990 Ft
A tizenhét esztendős Pierce Oliviera tudta jól, ha elfogadja John Hayden szerelmét, mindörökre azon a helyen lesz kénytelen élni, amelytől mindig is a legjobban rettegetett: az alvilágban. Megérte azonban az áldozat, hiszen immár örökké együtt lehet azzal a fiúval, akit szívéből szeret.
Ám boldogsága – és biztonsága – most nagy veszélybe kerül még a holtak birodalmában is, hiszen a Fúriák felfedezték, hogy John megszegte az alvilág egyik legszigorúbb törvényét: életre keltett egy emberi lelket.
Ha nem áll helyre ismét az egyensúly élet és halál között, a Fúriák haragja menthetetlenül elsöpri nem csupán az alvilágot, hanem Pierce egykori otthonát is a Földön… Csupán egy módon állhatják útját a pusztulásnak: valakinek meg kell halnia.

Korábbi könyvajánlások:

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése