2015. március 15., vasárnap

Olimposzi történetek, 31. rész: Zeusz ex-barátnői

Történelmi gyorstalpaló félisteneknek és Percy Jackson-rajongóknak! Ehhez a bejegyzéssorozathoz az oldalon eddig közzétett adatok, szereplő leírások és a Percy Jackson's Greek Gods kalauz szolgáltatják az információkat. A bejegyzések tartalmaznak idézeteket és hivatalos illusztrációkat az imént említett kalauzból! 
Az összefoglalók és fordítások mind saját munkák! Kérem ezeket tiszteletben tartani! Ha felhasználod bármilyen célra, akkor pontosan hivatkozz az itteni forrásra és KÉRJ ENGEDÉLYT tőlem! ~ Geri

Zeusz ex-barátnői
 
Zeusz (korábbi hivatalos illusztráció)
Akkoriban nem tudtál volna úgy mozogni Görögországban, hogy ne ütköztél volna legalább egybe Zeusz ex-barátnői közül. Már eddig is sok románcáról olvashattunk, de egy egész élet nem lenne elég az összes sztori elmesélésére. 
 
Zeusz egyáltalán nem volt szégyenlős, ha éppen egy lányt akart meghódítani, sőt igencsak kreatívnak bizonyult. Ritkán jelent meg ugyanabban az alakban kétszer, mindig más testet öltött. Gyakran a legegyszerűbb módon csapta be az asszonyokat: a férjük alakjában. Számos esetben sarokba szorította kiszemeltjét, ehhez öltött már kígyó, sas, szatír és hangya alakot is.
"Most komolyan, hogyan tudnál sarokba szorítani valakit hangyaként, és hogyan tennéd... mindegy." ~ Percy Jackson
Különösen alattomos trükkel rabolt el egy hercegnőt, Európét. Zeusz kifigyelte, amint a szépséges hercegnő a parton szórakozott a barátaival.
Zeusz nem akart neki megjelenni igazi isteni alakjában, mert a) Héra észrevenné és dühbe gurulna b) ha az istenek felbukkannak, akkor a lányok menekülni kezdenek, jó okkal és c) nagyon szeretett volna négyszemközt beszélgetni Európével.

A főisten egy bika alakját öltötte magára és a vízparton vágtatva jelent meg. A bika egyáltalán nem látszott félelmetesnek, gyönyörű volt. Szemei lágy szürkék, karamellás-sárga színe volt, homlokán fehér folttal. Szarvai fehér gyöngyházfényűek voltak. A lányok észrevették a békésen legelésző bikát és odagyűltek köré. A bika nekidörgölőzött a lánynak, Európét teljesen elbűvölte.
A bika lehajtotta a fejét és várta, hogy a lány felüljön a hátára, Európé habozás nélkül felpattant rá. Zeusz egyenesen az óceánba vágtázott és Krétáig meg sem állt. Itt három fiúgyermekük született: Minósz, Rhadamanthüsz és Szarpédón. Később a görögök az északi földeket európének hívták, innen kapta később az Európa nevet.
Zeusz búcsúzóul Európének három ajándékot adott, hogy mindig megvédhesse magát. Kapott egy bronzembert, Taloszt, hogy védje őt; a zsákmányát sohasem tévesztő kutyát, Lailapszót; és a mindig célba találó gerelyt.

Aztán ott volt a néreisz, Thetisz, aki anno - a kis lázadás idején - kiszabadította Zeuszt a varászkötelek fogságából. Csakhogy Zeusz hallott egy próféciát, mely szerint Thetisz arra hivatott, hogy gyermeke hatalmasabb legyen apjánál. A főisten teljesen kiakadt, ugyan nem volt biztos benne, hogy őrá vonatkozott a jóslat, de még időben tenni akart ellene. Így abbahagyta a flörtölést Thetisszel és később sem fordult szorosabbra a kapcsolatuk.

Thetisz végül feleségül ment egy nagy hőshöz, Péleuszhoz, és született egy gyermekük, aki még hatalmasabb hős lett apjánál. Ezt a fiút, akit később a görög történelem legerősebb és leghíresebb hőseként tartották számon, Akhilleusznak hívták. [Tudj meg többet Akhilleuszról ebben a bejegyzésben!]
"Szóval hálásak lehetünk, amiért Zeusz nem vette el Thetiszt. Egyikünknek sincs szüksége egy szuper-erős Zeusz Juniorra." ~ Percy Jackson

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése