2013. március 3., vasárnap

A Szörnyek tengere zeneszerzője Andrew Lockington lesz!

A Villámtolvaj zenéjét 2010-ben Christophe Beck szerezte. Most viszont hivatalosan is bejelentették, hogy a Percy Jackson: Szörnyek tengere filmzenéjét a kanadai származású Andrew Lockington fogja komponálni. Már több külföldi filmzenével foglalkozó honlapon olvasható a hír, én a Film Music Reporter oldalán olvastam először.

Andrew Lockington már 1997 óta szerez zenéket filmekhez, játékfilmekhez és sorozatokhoz is egyaránt.
Nevéhez köthető többek között a "Szikraváros" (2008), az "Utazás a Föld középpontja felé" (2008) és az "Utazás a rejtélyes szigetre" (2012) filmek zenéje. Ez a három film jelentette számára az előrelépést. "Az év áttörő zeneszerzője" díjat kapott az International Film Music Critics Awards-on, 2009-ben. Még ugyanebben az évben "Az év felfedezettje" díjban részesült a World Soundtrack Awards-on.
A kasszasikernek számító "Utazás a Föld középpontja felé" zenéjéért a BMI Film & TV Awards díjjal jutalmazta, 2009-ben. A két "Utazás"-filmmel pedig számos kritikustól kapott igazán elismerő szavakat és pontszámokat.

Andrew Lockington jelenleg ideje nagy részét a Los Angeles-i és a torontó-i lakhelyén tölti, feleségével és három gyermekével.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése