2013. március 30., szombat

Usa Today cikk – Logan Lerman és Thor Freudenthal a Szörnyek tengeréről

Bryan Alexander, USA TODAY egyik munkatársa interjút készített Logan Lerman és Thor Freudenthal közreműködésével az új Percy Jackson-film apropójából. Az interjút felhasználva egy igen jó kis cikket sikerült neki összeállítani.
A cikk vége arra enged következtetni, talán lesz harmadik Percy Jackson-film is. (Még szép, hogy lesz!)
*****
Logan Lerman egy félistenként tér vissza, mondván: „Az mindig szórakoztató, amikor kard van a kezedben.

Logan Lerman megmutatta, hogy tud alakítani egy csendes, érzékeny középiskolás diákot a 2012-es Egy különc srác feljegyzéseiben. De most visszatér egy középiskolás félisten képében a Percy Jackson: Szörnyek tengerében.

Augusztus 16-án jön ki a 2010-es Villámtolvaj: Percy Jackson és az olimposziak folytatása, amiben Logan Lerman a tengeristen Poszeidón félig ember, félig isten fiát fogja alakítani.

Vicces volt visszatérni a régi cipőkhöz és a szerephez”, mondja Lerman a 3D-sé alakított filmbeli saját részéről. „És az mindig szórakoztató, amikor kard van a kezedben, különösen akkor, amikor olyan jelenteket készítesz, melyekben szörnyekkel kell harcolni. Még mindig gyerek vagyok. Imádom ezt a dolgot.

Logan valójában már nem is annyira gyerek. Most 21 éves, észrevehetően megváltozott az eredeti 17 éves (a film felvételekor) Percy Jackson óta.

Vesztett kicsit a baba-arcából”, mondja a rendező, Thor Freudenthal. „Sokkal szögletesebb lett.” (Mármint az arcvonásai.)

Jackson beújított felnőttesebb frizurát és öltözéket az új filmben. Lerman elismeri, mindez segíti őt abban, hogy még tapasztaltabbnak tűnjön a második könyv kihívásainak során, Rick Riordan legkelendőbb kaland sorozatából.

Még kényelmesebben érzem magam egy karddal”, mondja Lerman. „Szükségünk van rá, hiszen sokkal nagyobbak a szörnyek. Ha egy újabb folytatást készítesz, akkor át kell egy kissé méretezni ezeket.

A teljes cikk a folytatásra kattintva olvasható el!
A történetben Jacksonnak el kell mennie a mitologikus helyre, amit a Szörnyek tengerének neveznek, hogy visszaszerezze az aranygyapjút, ami elengedhetetlen egy gyengélkedő mágikus fa megmentéséhez, mely védelmezi otthonát, a Félvér tábort. Útnak indul olimposzi bajtársaival: Annabeth Chase (Athéné istennő lánya, akit Alexandra Daddario alakít) és Jackson védelmezője a kecskeszerű szatír, Grover (Brandon T. Jackson).

Új karakterek is jönnek a kalandban, köztük: Clarisse La Rue (Árésznak, a háború istenének lánya; akit Leven Rambin lakít) és Tyson, a küklopsz (Douglas Smith), aki Jackson rémületére, hogy az ő féltestvére. Kiderült, hogy Tyson is Poszeidón fia, anyja pedig egy tengeri nimfa.

Azok a görög istenek valójában körülöttünk vannak”, mondja Freudenthal. „Ők egyik típusa voltak a kezelhetetlen bulizós részegeseknek: először cselekedtek, utána gondolkodtak.

Két ilyen isten is részt vesz a debütáló Szörnyek tengerében: az istenek hírnöke, Hermész (Nathan Fillion) és Dionüszosz, a bor istene (Stanley Tucci).

A félelmetes ellenfelek között számtalan szörny szerepel, kezdve a focipálya-nagyságú tengeri szörny Kharübdisztől egészen a mantikórig, amit Freudenthal úgy írt le, mint egy félig oroszlán, félig skorpió lényt, ami „jelentős károkat okoz”. Helyet kap Jackson végső csatája Kronosszal, az Istenek Urával és a könyvsorozat központi gonoszával.

Vannak még további ellenfelek és kalandok Riordan ötrészes sorozatában. Bár nincs hivatalos szóbeszéd a harmadik Percy Jackson film részleteiről, pedig jönnie kell, Lerman és megbízható kardja, Árapály, készen állnak.

Ez egy szép lépés a drámacsináláshoz”, mondja Lerman. „Ha újra hívnak, akkor megragadom a kardom és beszállok a csatába.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése