2013. március 16., szombat

Boldog Születésnapot, Alexandra Daddario!

Alexandra a Szörnyek tengere forgatásán
Ma ünnepli 27. születésnapját Alexandra Daddario, aki a Percy Jackson-filmekben Annabeth Chase karakterét alakítja. Ezúton Nagyon Boldog Szülinapot kívánunk Neki!

Annabeth karakteréről több információ IDE kattintva olvasható!

Alexandra Anna Daddario 1986. március 16-án született New York városában. Alex főállású színésznő!
Az igazi ismertséget az első Percy Jackson-film hozta meg számára 2010-ben, a Villámtolvaj: Percy Jackson és az olimposziak. Nagyobb filmekben és sorozatokban is feltűnt egy-egy szerep erejéig. Olyan nagy színészekkel dolgozott eddig együtt (a Percy Jackson-filmeket leszámítva), mint Jeff Daniels (101 kiskutya, Dumb és Dumber), William Baldwin (Lánglovagok), Jesse Eisenberg (Zombieland, Social Network - A közösségi háló), Laura Linney (Kongó, Sofőrlecke), Anna Paquin (X-Men filmek, True Blood), Michelle Williams (Egy hét Marilynnel; Óz, a hatalmas), Ethan Hawke (Gattaca), Glenn Close (101 és 102 kiskutya; A stepfordi feleségek), Matt Bomer (Chuck, Lopott idő, Magic Mike), Owen Wilson (Apádra ütök filmek, Éjszaka a múzeumban 1-2., Elhajlási engedély), Christina Applegate (Elhajlási engesély, Alvin és a mókusok 2-3), Lauren Graham (Szívek szállodája; Evan, a minden6ó) és Danny DeVito (Ikrek, Junior, Batman visszatér).

Filmszerepek: A tintahal és a bálna (2005), Mi a gond velem? (2006), The Babysitters (2007), The Attic (2008), Elhajlási engedély (2011) és a Texasi láncfűrészes 3D (2013). Továbbá feltűnt egy pillanatra a Jonas Brothers koncertfilmjében, a Jonas Brothers: The 3D Concert Experience-ben.

Sorozatok, melyekben feltűnt: All My Children (43 részben), Kötelező ítélet, Maffiózók, Esküdt ellenségek (2 részben), A hatalom hálójában, Life on Mars, Jackie nővér, Esküdt ellenségek: Bűnös szándék (2 részben), A nagy svindli (11 részben), Vásott szülők (5 részben), Felhőtlen Philadelphia.

1 megjegyzés: