2013. július 14., vasárnap

Cinema: Logan Lerman interjú

A film bemutatójához közeledve egyre több interjú lát napvilágot, hiszen a Percy Jackson - Szörnyek tengere nemzetközi bemutatója augusztus 7-én esedékes, a magyarországi premierre pedig augusztus 15-én kerül sor.
A német Cinema magazin megjelentetett egy Logan Lerman (Percy) interjút, amit most nagy nehezen lefordítottam (ugyanis nem szeretem a német nyelvet).
Logan beszél Percy karakterének változásáról, a család és a barátság fontosságáról, a film fő üzenetéről, kulisszatitkokról, egyéb projektjeiről és magánéletbeli céljairól.

CINEMA-interjú Poszeidón fiával: Logan Lerman a "Percy Jackson 2"-ről
A "Percy Jackson - Szörnyek tengere" augusztus 15-től startol el, a CINEMA tudósítója, Scott Orlin találkozott a híres hollywoodi fiatal sztárral, Logan Lermannel egy interjú erejéig.

CINEMA: Mindazok számára, akik még nem látták az első részt: Mennyire könnyű beemelni a mitológiát a filmbe?
LOGAN LERMAN: A második rész egyedülálló. Az első film elmeséli a háttértörténetet, de nem kell feltétlenül látnunk ahhoz, hogy megértsük a folytatást. Mindössze elég annyit tudni, ami a folytatás elején újra kiderül. Tehát a történet független a "Villámtolvaj"-tól.

A "Percy Jackson - Szörnyek tengere" filmben tengeri szörnyekkel kell megküzdened - ez rengeteg munka a zöld háttérrel és a vizuális effektusokkal. Mekkora kihívás hasonló jellegű filmeket készíteni?
Ha sok CGI és vizuális effektusról van szó, az néha vicces tud lenni. Mert mindent, amit látni szeretnél, azt jelzők és teniszlabdák helyettesítik. Igyekszem a forgatásokon annyi kérdést feltenni, amennyit csak lehet, hogy megérthessem, mit akar a rendező vizuálisan kifejezni - végül valóra váltjuk az elképzeléseit a kamerával.

Hogyan kell beállítani a forgatást?
A látványtervek megalapozzák azt, hogyan fog festeni a végeredmény és amit a rendező elképzel. Az én feladatom tehát az, hogy a színészi munkámmal ehhez hozzátegyek. Ez számomra leginkább azt jelenti: hogy megyek és jól érzem magam. Azt hiszem a filmekben ezt szeretem, valamint, hogy hogyan lehet megvalósítani egy jelenetet és mehet is.

Úgy tűnik, Percy gyakran kerül bajba. Ezek kalandosnak bizonyulnak számára?
Ez a film már önmagában egy kalandnak tekinthető. Olyan sok jelenet tartogat különféle kihívásokat, mint a szörnyek, kardvívás és a vizuális trükkök - ami nagy kihívást igényel. Egy ilyen projekthez sok pénz és idő kell, nem is beszélve arról, hogy nagyon sok produkció eléggé szűkre szabott. Tehát színészként ez felelősséggel jár. Ekkor annak a fajta bátorságnak kell kijönnie belőlem, amikor minél változatosabban kell alakítanom, ezen a pontom már csak kényszeríteni kell magamat.

Az összes akció mellett Percy próbál bizonyítani apjának, Poszeidónnak is, ekkor tudsz azonosulni vele?
Igazából, egyáltalán nem. Őszinte leszek: A kapcsolatom a szüleimmel igazán jó, nagyon közel állunk egymáshoz. De meg tudom érteni Percy problémáit, és úgy vélem, hogy ez sok nézőt megszólít. Percy szokatlan helyzetbe kerül, de ugyanazokkal a dolgokkal küzd, mint amikkel a gyerekek az ő korában. Bizonytalanság, például. A második részben ő már nem a dicsőséges hős, és ez teszi őt még rokonszenvesebbé.
MÉG NINCS VÉGE! A folytatásra kattintva elolvashatod a TELJES interjút!
Gyakran szembesülsz önbizalomhiánnyal?
Igen, persze, ebben a tekintetben nagyon hasonlítok Percyre.

Percynek szembe kell nézni a felelősséggel, de szüksége lesz a barátai segítségére.
Igen, ez a fő üzenete a filmnek. Pontosan arról van szó, hogy milyen fontos a barátság és a család. Percy önbizalomhiánnyal küzd egész idő alatt: Vajon sikerül megmentenie a világot vagy sem? Tudja, hogy mindenkit megölhetnek és ő lesz a felelős érte. Az idegessé teszi őt, hogy ennyi teher nyomja a vállát. A barátai és az új családtagok megkönnyítik neki, hogy ezzel foglalkozni tudjon.

Van testvéred?
Van egy bátyám és nagyon közel állunk egymáshoz.

És egy mágikus tengeri csikód?
Igen, az is (nevet).

Egy lány jól megmutatja neki a táborban. Hogyan kezeled a versenyhelyzetet?
Nem vagyok túl ambiciózus. Talán ezért nem voltam olyan jó az iskolában. Más színészeket pedig nem tekintek feltétlenül versenytársnak. Persze akkor ideges vagyok, amikor valaki teljesítménye nem segíti az enyémet, kizökkent a szerepből. De, amikor jó munkát végeznek, akkor örülök neki és tiszteletben tartom a sikerüket.

Mi a helyzet a versenyhelyzetekben?
Az a játéktól függ. Ha olyasmi, mint a film elején, akkor az valószínűleg nem nekem való, de a póker annál inkább.

Percynek együtt él egy jóslattal. Te hiszel a spirituális dolgokban?
Nem, nem hiszek. Én inkább azt a véleményt osztom, hogy mindenki maga felelős a sorsáért. Mi ebben a boldogság? Nem más, mint felkészülés és lehetőség, amit ki kell használnod. Semmi sem előre megállapított/megírott.
Az "Egy különc srác feljegyzései" egy nagyszerű film volt. Milyen érzés volt eljátszani Charlie-t?
Charlie teljesen megtestesíti sokféle arcomat. Az iskolában nem igazán olyan vagyok, mint ő, de együtt tudok érezni vele, ugyanakkor nem tudom megérteni, hogy min mehet keresztül.

Kezdetben TV-sorozatban láthattunk, és időközben szerepeltél már számos filmben: Hogyan látod magad Hollywoodban?
Az első Percy Jackson film egy csomó ajtót megnyitott előttem. Különösen a kis-filmekhez, mint az "Egy különc srác feljegyzései". Egy igaz gyöngyszem, ami teljes mértékben rákerült a radaromra. Ez a film is megannyi lehetőséget nyitott meg előttem ahhoz, hogy nagy rendezőkkel együtt dolgozhassam. Ez az én nagy célom, hogy olyan emberekkel dolgozhassam, akiknek a munkája inspirál engem és megélhessek a munkámból. Több igényem valójában nincs.

Említetted korábban, hogy önbizalomhiánnyal küzdesz. Hogyan birkózol meg ezzel a filmiparban?
Nehezen. Egy negatív tapasztalat után beszélgetni akarok a letörtségemről. Így van, ha rossz véleményt kap az ember. Másokban kerestem a hibát, a producerekben és a menedzserekben. De miután összeszedtem magam, már könnyebben mentek a dolgok. Végül mindig hinned kell önmagadban és a céljaidban.

Mik a terveid a jövőre nézve?
Jelenleg egy háborús filmet forgatok, aminek a címe "Fury". Ez valami egészen más, nagyon intenzív és kissé ijesztő. Ayer a rendező. Nagyon izgatott vagyok, hogy hogyan fogja rendezni a filmet.

...amiben Brad Pitt-tel is együtt játszol.
Igen, Brad Pitt és Shia LaBeouf! David Ayer valóban nagy munkát készít, aki gondoskodik arról, már fél évvel korábban intenzíven előkészített mindent a filmhez - különben most nem lehetnénk ott. Pillanatnyilag ott tartunk, hogy jobban megismerjük egymást és felkészüljünk az esetleges lövöldözésre. Éppen úgy, mintha csak a házi feladatunk lenne.

Ezt Brad Pitt hogy csinálja?
Még nem volt alkalmam magánbeszélgetést folytatni vele. Bizonyára újra elmegyünk egy szórakozóhelyre, vagy valami ilyesmi. A találkozóinkon megbeszéltünk mindent a fegyverekről, és mindent arról, amit majd a filmben tennünk kell. De azt elmondhatom, hogy Brad mindig átlagosan viselkedik a forgatás előtt - anélkül, hogy beképzelt lenne, vagy valami ilyesmi. Nagyon szerénynek és kedvesnek tűnik.

A "Noé" című filmben ismét Russel Crowe és Emma Watson oldalán állsz kamera elé. Kit alakítasz ebben a filmben?
Bibliai értelemben, egy gonosz embert képviselek.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése