2013. július 29., hétfő

ClickTheCity: Görög istenek tini királynői a Szörnyek tengerében

A ClickTheCity honlap egy cikket tett közzé, amiben a Percy Jackson - Szörnyek tengere két női főszereplőjével (Annabeth és Clarisse) foglalkoznak leginkább. A cikk tartalmaz interjúrészleteket Alexandra Daddario-val, Leven Rambin-nel és Thor Freudenthal-lal, amikből megtudhatjuk, hogyan fog Annabeth karaktere változni a Percy Jackson - Szörnyek tengerében, valamint Clarisse lelki világát boncolgatják.
A fordítás:
Görög istenek tini királynői a Percy Jackson - Szörnyek tengerében

Logan Lerman visszatér a címszereplő hősként, Poszeidón félisten fiaként a Percy Jackson - Szörnyek tengerében, aki belevág saját modern-kori Odüsszeiájába. Rick Riordan legkelendőbb "Percy Jackson" könyvsorozatának második adaptációjában főhősünk eleinte kételkedik önmagában, nem tudja felméri adottságait. Elhagyatottnak érzi magát apja miatt, és kiderül, hogy van egy küklopsz féltestvére. Percyre és tini félisten barátaira hamarosan egy hatalmas kihívás vár, Annabeth-re és Groverre, valamint újdonsült testvérére Tysonra, hogy megmentsék a világot a kipusztulástól.

Alexandra Daddario visszatér, mint Annabeth Chase, a bölcsesség istennőjének, Athéné félvér utódaként, a szerephez, amit a "Villámtolvaj - Percy Jackson és az olimposziakban" alakított. Percy Jackson egyik legjobb barátja, aki az első találkozásuk óta különös vonzalmat érez Percy iránt, igazán jól akkor jött ki a fiúval, miután Percy megmutatta rátermettségét a zászlózsákmányolós játékban. Csatlakozott Percy első küldetéséhez, hogy megtalálják a mestervillámot, most pedig segít visszaszerezni az Aranygyapjút.

"Az első film legélvezetesebb része az volt, amikor igazi "keménygyerekek" lehettünk, amilyenek nem vagyunk a való életben. Hatalmas élmény volt ez csinálni", mondja a színésznő. De a "Percy Jackson - Szörnyek tengeréhez" Daddario megjegyzi: "Többet akartunk látni Annabeth érzelmes oldalából. Az első részben kemény, ebben viszont sebezhetőnek akartuk látni."

A legújabb félisten a Félvér táborban Clarisse La Rue, Árész lánya, a háború istenéé. Clarisse a Félvér tábor krémjéhez tartozik, született harcos és egyben zsarnok is. Élete leginkább Percyéhez hasonlít, a sok táboros kihívás miatt. Leven Rambin ("Az Éhezők Viadala" filmben Glimmert alakította) alakítja Clarisse-t, mondja: "Veleszületett tehetsége van a harchoz, a versenyekhez és a legjobb akar lenni. Mindig saját magának és apjának akar bizonyítani, aki fiút szeretett volna, és próbál felnőni ehhez."

"Clarisse hozzájárul Percy elégedetlenségéhez és segít kétségbe vonni a képességeit, valamint, hogy valóban a Félvér táborban van-e a helye", mondja Freudenthal. "Clarisse valójában bizonytalan, és emiatt ilyen a hozzáállása. A bizonytalanságát az adja neki, hogy valaki esetleg jobb nála vagy éppen kínos pillanatba hozza, emiatt úgy érzi, hogy zsarnokoskodó emberekre van szüksége."

Freudenthal, a rendező elmondja, hogyan akarta ábrázolni a valós és mitologikus világok közti átfedést. "A 'Percy Jackson - Szörnyek tengere' új nézőpontból ábrázolja a Félvér tábort, meg akartuk festeni a teljes képet a félvérek gyönyörű szentélyéről és varázslatossá tenni azt."

A "Percy Jackson - Szörnyek tengere" filmet augusztus 7-től mutatják be országszerte a 20th Century Fox-tól, a Warner Bros támogatásával.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése