2013. július 17., szerda

NAGY "Percy Jackson - Szörnyek tengere" stáb interjú

A NAGY nem kifejezés... hiszen egy nagyon részletes, terjedelmes és igazán érdekes interjút közölt oldalán a Red Carpet News TV, amit "Percy Jackson - Szörnyek tengere" stábjával készítettek. A fordítást a kép alatt elolvashatjátok!

Az egykori Six Flags vidámpark Louisianában bezárt, miután a Katrina hurrikán jelentős károkat okozott benne és árvíz ostromolta, első alkalommal kapcsolták fel a fényeit a pusztító esemény óta. A következő években, ez a környező mocsár részévé vált, és otthont adott aligátoroknak, tatuknak, kígyóknak, valamint a világ ezen részén előforduló más növény- és állatvilágnak. Annyira el van hagyatva, hogy lakhatóbb már nem is lehetne.

A PERCY JACKSON - SZÖRNYEK TENGERE stábja forgatási célból kettő hétre költözött be a parkba, ami a vak küklopsz, Polüphémosz lerombolt barlangjának ad otthont, ami egy új küldetéshez szükséges a címszereplő karakter számára, aki először 2010-ben került a nagy-képernyőre, a VILLÁMTOLVAJ - PERCY JACKSON ÉS AZ OLIMPOSZIAK-ban, ami több mint 200 millió dollárt zsebelt be a globális mozijegy-eladási listákon A csapat azzal töltötte az elmúlt öt hetet, hogy készen kapja meg a stáb a helyet: új vezetékeket kellett lefektetni és hozzátenni a lepusztult hely jellegéhez. Oh, és az aligátorok kimozdultak.

"Ez egy nagyon hátborzongató forgatási helyszín és egy nagyon zord környezet, amiben dolgoznunk kell" mondta Logan Lerman, aki visszatér a címszerephez. "Forró, párás és tele van bogarakkal."

"Elvitték az összes aligátort az ott tartózkodásuk idejére, de még mindig tatuk és más lények sétálnak körülöttünk" nevet Alexandra Daddario, aki visszatér Annabeth szerepéhez. "Éppen ott ülök a sárban, leköt a beszélgetés, közben bogarak másznak mindenhol rajtam: ekkor már csak nevetni tudsz. Vagy nevetsz vagy sírsz, és ekkor a legjobb nevetni!"

Mégis, úgy tűnik, a szereplők és a stáb csak nehézségek árán tudják ezt a történetet képernyőre vinni, hiszen a küldetésük semmi a hősiesen kitalált társaikhoz képest, és ez azt a vágyat szülte, hogy visszatérjünk PERCY JACKSON olimposzi világába. "Ekkor volt határozottan egy olyan időszak, amikor azon csodálkoztunk: meg lesz ez?" - emlékszik Lerman. "Az fantasztikus volt, amikor ez a film összeterelt minket, és ez szép időszak volt számunkra.  Nagyszerű, hogy belebújhattam újra a régi cipőkbe és ismét eljátszhattam Percyt."

Sőt, az összes korábbi szereplő lelkesedve tért vissza, jó újra látni egymást, amint követjük Percy kalandjait. "Már annyira közel állok ezekhez az emberekhez" mondja Daddario. "Logan és Brandon Jackson, annyira szoros velük a kapcsolatom, nincs is jobb annál, mint a legjobb barátaiddal együtt készíteni egy filmet. Ez már annyira családias szintű, hogy igazán kényelemben érezheted magad."
MÉG NINCS VÉGE! Az interjú hosszabb része a folytatásra kattintva olvasható el!

Bár a karakterek ugyanazok, az utazásuk már különböző. A PERCY JACKSON - SZÖRNYEK TENGERE filmben a félistenek otthonát, a Félvér tábor biztonságát veszély fenyegeti, miután a terület védelme megsemmisül. Percy, Annabeth és a védelmező szatír, Grover (akit a visszatérő Brandon T. Jackson alakít) küldetést kapnak, meg kell találniuk az Aranygyapjút, ami az erőszakos és vak küklopsz, Polüphémosz birtokában van, majd vissza kell hozniuk az életet Thália fájába, a misztikus tölgyfába, ami az otthonukat biztonságban tartja.

"Az első film végén Percy volt a hős," magyarázza Lerman az ő karakterének változását. "De ennek a filmnek az elején felváltotta őt Clarisse, a Félvér tábor erősebb és jobb félistene. Bizonytalannak érzi magát, tele van önbizalomhiánnyal, és folyamatosan megveri őt Clarisse."

A sorozat egyik újonca, Leven Rambin alakítja Clarisse-t, Árésznek, a háború istenének félvér lányát. És minden adandó lehetőséget megragad a harcra. "Ő egy zsarnok", mondja Lerman. "Nagy benne a versenyszellem, nagyon kemény, és ő ugratja Percyt minden alkalommal."

De ha Percy meleg helyzetben érzi magát, akkor mindig kap támogatást barátaitól. A könyvek rajongói kitörő örömmel fogadták, hogy Annabeth szőke hajjal fog pompázni a filmekben, először a Szörnyek tengerében, csakúgy, mint karaktere a könyvekben. "Azt hiszem, a karakter most még jobban hasonlít a könyvbelihez is," érvel Daddario. "Ez egy nagyon nehéz és érzelmes utazás számára is, sokkal inkább, mint az első filmben, mert küldetése alatt meg kell mentenie egy karaktert, aki igazán közel áll hozzá."

Daddario nem fejtette ki, hogy kit kell megmentenie, de a görög mítoszok rajongói tudni fogják, hogy szatírok és az Aranygyapjú-küldetés nem keverhetők össze. "Mindannyian idősebbek és egy kicsit bölcsebbek lettünk," árulja el Jackson. "És a karakterem tényleg nem akar menni erre a küldetésre. Tudja, hogy a küklopsz szatírokat eszik reggelire. Ez a halál ígérete lenne számára."

Az nem segítene, ha egy küklopsz felbukkanna a Félvér tábornál, mielőtt Percy és csapata esélyt kapnának az indulásra. Tysonról -akit a sorozat újonca, Douglas Smith alakít- kiderül, hogy Percy féltestvére, Poszeidón és egy nimfa románcának szülötte. "A küklopszok arról híresek, hogy szörnyetegek," magyarázza a rendező, Thor Freudenthal. "Tehát az ő érkezése rossz hír a félvéreknek, beleértve a Percyt is."

"A testvéri kapcsolat és a család fontossága minden bizonnyal egy új témája a sorozatnak", folytatja Lerman, akinek karaktere féltékeny Poszeidón és Tyson látszólag szoros kapcsolatára, Poszeidón egyáltalán nem úgy tűnik, hogy kommunikálni szeretne Percyvel. "Nagyszerű alkalom volt eljátszani ezt: Douglasnek ez egy kirobbanás, és nagyszerű, hogy bekerült szereplőgárdába."

Ezúttal a triót elkíséri Tyson is a küldetésre, aki sok bosszúságot okoz Annabeth-nek. "Ha elolvastad a könyveket, akkor tudod, hogy a lánynak van egy szikla szilárd oka, amiért nem kedvelni a küklopszokat" újságolja Daddario. "És így az út egy részén meg kell tanulniuk elfogadni Tysont. Ő egy jó vagy inkább egy rossz srác? Vajon összezavar majd mindent, vagy segít megmenteni a holnapot?"

Sőt, Alexandra azt mondja, hogy az képezi a Percy Jackson-filmek varázsát, amikor ezek a túlhajszolt témák továbbra is valószerű témák korosztálytól függetlenül mindenki számára. "Az életben mindig találkozol olyan emberekkel, akikben nem bízol meg teljesen és talán rossz szemszögből nézed őket, szóval ez egy valószerű probléma."

Freudenthal folytatja: "Tyson a legjobb szándékkal érkezik, valamint hihetetlenül erős akarattal és izgalommal. Szóval, eléggé összekuszálja a dolgokat a csapaton belül, végül, hogy tényleg segíthessen Percynek hőssé válni, neki is azzá kell válnia."

Freudenthal maga is kuszálja a dolgokat. Ő rendezi a franchise újdonságát, a PERCY JACKSON - SZÖRNYEK TENGERE filmet - Chris Columbus rendezte az elsőt - és új löketet adott Rick Riordan népszerű világának. "Ő teljesen más, mint Chris" - mondja Lerman. "Éppen ezért a filmek nagyon mások, mert különböző filmesek készítették őket. Azt hiszem, ez határozottan könnyedebb, mint az első. Még több mókás jelenetet tartalmaz, és szórakoztatóbb. Imádtam ezt a látásámódot. "

Sok rendező félénken lép Columbus nyomdokaiba, aki a filmek veteránjának számít, köztük a HARRY POTTER ÉS A BÖLCSEK KÖVE, MRS. DOUBTFIRE - APA CSAK EGY VAN és a RESZKESSETEK BETÖRŐK. De Freudenthal hálás volt Columbus munkájáért, amiért létrehozta PERCY JACKSON univerzumát. "Chris kész művéből tudtam építkezni, és abból kiindulni. Lehetőségem adódott szórakozni a világgal, és talán finomítani saját magamon. Nagyon másabb vizuális stílusom van, mint Chrisnek, még ha nem is találom el mindig pontosan. Az első film megalapozott dolgokat ad át, szóval a te dolgod azt mélyebbé tenni, kiszélesíteni a határait, kibontakoztatni ezt a világot, és jól érezni magad a kapcsolatokkal és a karakterekkel."

Freudenthal is szívesen ragadott ki több dolgot a könyvből, ahhoz mérten, amennyit az első film hossza megengedett. "A film egész mitológiáját is bővíteni akartam, aminek köze van Thália karakteréhez, és a fának, amivé ő válik," magyarázza. "Amit igazán imádtam a könyvekben, az a Percy szemszögéből íródott közlésmód. Ugyanis az egyfajta könnyedséget ad, hogy van benne egy kis szemtelen humor és sajátos stílus, ami megállja a helyét ebben a filmben."

Amíg a VILLÁMTOLVAJ bemutatta az olimposzi isteneket, addig ez a film e világ állataival foglalkozik, és mindenféle szörnyeteggel. "Mindent összevetve, ez egy sokkal nagyobb film", lelkesedik Lerman. "Rengeteg különböző lény és vizuális hatás van benne. Óriási."

Daddario is egyetért ezzel: "A szörnyek határozottan nagyobbak! Utazunk a Szörnyek tengerére és valami nagyon hihetetlen történik ott. Igazán megoldhatatlannak tűnő pillanatokat kell megoldanunk ahhoz, hogy egy következő szintre juthassunk."

Freudenthal lelkesedik a filmkészítés ilyesfajta kihívásaiért. Minden nap azt mondja, van egy új kihívás, és egy új "mini-film" a felvételhez. "Ez egy álom, hiszen úgy éreztem, hogy a négy hónapon át tartó forgatás alatt, megismerkedtünk a filmkészítés különféle módszereivel, sok különböző helyen, legyen az digitális, praktikus, forgatási helyszín, stb. Ez tart minket talpon, ennyit akartam mondani."

A teljes szereposztást tekintve, immáron nagy filmes veteránokkal együtt maradnak talpon, mint Stanley Tucci és Nathan Fillion. "Az a legjobb dolog ezekben a filmekben, hogy egész idő alatt itt lehetsz és ezekkel a nagyszerű színészekkel dolgozhatsz", mondja Daddario. "Hihetetlen, hogy ezekkel az emberekkel lehetek együtt és tanulhatok tőlük."

A munka Tucci-val a Percy Jackson mesterkurzusa volt, a stand-uposból lett színész, akit csodálunk komikus jelentei miatt. "Nem éppen átlagos szempontból közelítette meg a karaktert, amihez bizony tehetség kell," emlékszik vissza. "Így adta Dionüszoszt: 'nem akarok itt lenni', henceg, amely kiválóan alkalmas a filmhez, hiszen mindenki tudja, hogy a tábor tanácsadója soha nem akart a táborban maradni, csak az ellenőrzés miatt marad, és leterhelik még a gyerekek is. Szóval ilyesmi: 'Menj és teljesíts egy küldetést, én úgyis itt leszek.' "

Természetesen a filmet meghatározzák a szörnyekkel történő összecsapások, ami alatt a szereplők szereztek maguknak egy rakás sebhelyet. Freudenthal el volt csodálkozva azon, hogy Lerman, Daddario és Jackson micsoda mutatványokat tudott végrehajtani, harcoltak és keményen dolgoztak. "Mindezt sokkal tapasztaltabban csinálták végig, még nálam is" mondja nevetve. "Ez a film különféle fizikai kihívásokat állított eléjük, mivel nem akartuk megismételni az első film akcióit. A megszerzett tapasztalataikra építkeztünk, hogy következő szintre juthassanak."

Lerman emlékszik az első PERCY JACKSON film három hónapos harci képzésére, úgyhogy hálás volt mindenért, amikor a benne rejlő tudással kezdeni tudott valamit, és ezúttal ezt nem kellett megismételnie a SZÖRNYEK TENGERE filmhez. "Őrületes volt" - mondja. "Ez volt az első alkalom, amikor ilyesmit kellett csinálnunk, szóval magunk is alakíthattuk ezt. Soha nem tartottam kardot a kezemben azelőtt. De most már tudjuk, hogy mit kell csinálnunk és így sokkal, de sokkal könnyebben rázódunk bele."

Lerman mondja: miután két filmben alakította Percyt, már kiismeri magát egy karddal. Szóval ő most egy veszélyes ember lesz? "Azt hiszem, igen" mondja nevetve. "De, azt hiszem, valószínűleg bárki az lenne. Szerintem ez magától értetődik. Csak odacsapsz."

Így, már két PERCY JACKSON film után, Lerman biztos jól kiismeri magát egy karddal. És ha valami biztos a küldetésükkel kapcsolatban, az az, hogy a harc nagy szerepet játszik majd. Mindent összegezve Percy világában, csak a legbátrabbak csatlakozhatnak.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése