2014. december 14., vasárnap

Megjelenés++ Ptolemaiosz koronája

A múltkori megjelenéses összefoglalóból kifelejtettem Rick Riordan 3. crossover sztoriját, melynek címe: Ptolemaiosz koronája (The Crown of Ptolemy). A rövid történetben Percy Jackson, Annabeth Chase, Sadie Kane és Carter Kane lesznek a központi szereplők, ahogy azt rajongók ezrei várták. Ismét egyesül Percy ókori görög (és némileg római) mitologikus univerzuma a Kane krónikák ókori egyiptomi világával.
Az első két részről itt olvashatsz: Szobek fia és Szerápisz botja 

Ptolemaiosz koronája
Már első találkozásuk alkalmával a félisten Percy Jacksonnak és a mágus Carter Kane-nek harcolnia kellett egy hatalmas krokodillal Long Islanden. Egy hónappal később Annabeth Chase botlott bele Carter húgába, Sadie-be, egy Rockawaybe tartó vonaton, ahol a párosnak egy Szerápisz nevű istennel kellett megküzdenie. Most új balhé van kibontakozóban a Governor's Islanden. Egy ókori egyiptomi mágus, nevezetesen Setne, visszatér a halálból és egyesíteni akarja az egyiptomi és görög mágiát, hogy istenné válhasson. Annyira erős és trükkös, hogy négyüknek - Percy, Annabeth, Carter és Sadie - csapatként össze kell fogniuk ellene. De szokásos fegyvereik és varázslataik ezúttal mit sem érnek. Vajon a hősöket leszereli egy önjelölt Elvis kinézetű isten vagy fel fognak nőni a feladathoz?
A történet Percy nézőpontjából olvasható, ez a harmadik félisten-varázslós crossover sztori magában hordoz minden merészséget és akciót, amire Riordan rajongói vágynak.
Megjelenés: 2015. május 12.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése