2014. december 21., vasárnap

Olimposzi történetek, 1. rész - A kezdet: Ősök és titánok

Történelmi gyorstalpaló félisteneknek és Percy Jackson-rajongóknak! Ehhez az új bejegyzéssorozathoz az oldalon eddig közzétett adatok, szereplő leírások és a Percy Jackson's Greek Gods kalauz szolgáltatják az információkat. Egyes bejegyzések tartalmaznak majd idézeteket és hivatalos illusztrációkat az imént említett kalauzból! 
Az összefoglalók és fordítások mind saját munkák! Kérem ezeket tiszteletben tartani! Ha felhasználod bármilyen célra, akkor pontosan hivatkozz az itteni forrásra és KÉRJ ENGEDÉLYT tőlem! ~ Geri

A kezdet: Ősök és titánok

John Rocco - Khaosz
Kezdetben nem volt semmi, így nem volt arra sem lehetőség, hogy valaki feljegyzéseket készítsen a jövő nemzedéke számára. 
"Az első isten, ha egyáltalán annak lehet nevezni, Khaosz volt - egy rendezetlen, sűrű köd, ami mindenféle anyaggal együtt sodródott a kozmoszban." - Rick Riordan, PJ's Greek Gods
Később a sötétségből kivált Gaia, ő testesítette meg a Földet, ő lett Földanya. Később emberi alakot öltött magára. 
"Szerette körbesétálni a Földet - így gyakorlatilag saját magán sétált - egy idősebb asszony alakjában, áramló zöld ruhát viselt, göndör fekete haja volt és arcán derűs mosoly. A mosoly kellemetlen természetet rejtett. Hamarosan meglátod majd." - Percy Jackson
Mikor Gaia felnézett az ürességbe, arra gondolt, szükség lenne égre (egy jóképű férfi személyében), így született meg az Égbolt. Az Égbolt védelmezte a Földet, ami nappal kék színben pompázott, éjszaka pedig feketére változott. Az ég magát Uranosznak hívta.
"Miért nem tudott jobb nevet választani magának - mint például Halálhozó vagy José - fogalmam sincs, de talán ez megmagyarázza, miért volt Uranosz mindig olyan morcos." - Percy Jackson
Uranosz is emberi alakot öltött: magas és izmos volt, hosszúkás sötét hajú férfi. Ágyékkötőt viselt, bőrének színe állandóan változott - néha kék színű volt és felhőminták szőtték át izmait, néha pedig sötét és fénylő csillagok ragyogták be testét.
Gaia és Uranosz kapcsolata egyre erősödött. Ez pedig szemet szúrt Khaosznak, aki a sűrű ködből vizet gyűjtött össze és a Föld legmélyebb részeivel összekeverte azt, így születtek meg az első tengerek és az első tengeristen, Pontusz. Khaosz nem érte be ennyivel, dühében egy sötét és zavaros kupolát emelt a Föld és az Égbolt közé, így takarván el a fényt. Ez a kupola volt Tartarosz, a Gonoszság verme.
Khaosz és Tartarosz közös gyermekeként született meg az Éjszaka megtestesítője, Nüx. Később pedig világra jött a Nappal, Hémera. Ők ketten nem jöttek ki túlságosan jól egymással, mivel eléggé különbözőek voltak...
Khaosz teremtette meg Erószt, a szerelem és a szaporodás ősi istenségét.
"[...] más szóval, az anyuci isteneknek és apuci isteneknek sok-sok kicsi baba istene lett." - Percy Jackson
Gaia és Uranosz nászából születettek a titánok, akik a görög mitológiában egy ősi fajként szerepelnek, ők hatalmas istenségek voltak és két őselem gyermekeiként jöttek világra. 12 gyermek született: hat fiú, vagyis Titán és hat lány, vagyis Titanisz (más források szerint 7 fiú és 8 lány). A titánok kezdetben az őserők megtestesítői voltak, később találmányaik által az emberiség jótevőiévé nőtték ki magukat. Emberi alakjuk volt, de sokkal magasabbak és erősebbek voltak. Minden egyes alkalommal, amikor egy titán született, szüleik kapcsolata egyre romlott. 

A titánok majdani párjaikkal:
John Rocco - Uranosz, Gaia és néhány gyermekük
Uranosz sok időt töltött az Égbolton és keveset foglalkozott gyermekeivel, emiatt Gaia bosszússá vált.
A Földanya próbálta menteni a helyzetet és úgy gondolta, ha újabb utódaik születnének, az közelebb hozná őt férjével. Hármasikreik születettek, de akadt egy kis gond velük: CSÚNYÁK voltak. Ormótlan testük volt és homlokuk közepén egy plusz szem csücsült. Uranosz nem szívlelte, de Gaia így is szerette őket, az Ősi Küklopszokat
Uranosz az éjszaka sötétségéből készült vastag láncokkal megbénította a küklopszokat és a Tartaroszba lökte őket.

A titánok haragudtak anyjukra és rettegtek apjuktól. Gaia szerette volna egyesíteni a családot, ezért újabb romantikus estével lepte meg férjét. Néhány hónappal később újabb hármasikrek születtek, de ezek a gyerekek még az előzőeknél is szörnyebben festettek. Mindegyiknek száz karja és 50 apró feje volt. Gaia imádta a pici arcukat és Százkarúaknak, Hekatonkheireknek nevezte őket (egyikük a Percy Jacksonból is ismert Briareósz). Uranosz szó nélkül kitépte őket Gaia karjaiból és leláncolva a Tartaroszba hajította az óriásokat. A Földanya dühével földrengéseket okozott. Gaia így szólt a titánokhoz:
"Apátok egy komplett __________!
Nem tudom minek nevezhette őt, de van egy olyan érzésem, hogy az első szitokszavak egyike lehetett." - Percy Jackson
John Rocco - Kronosz
Gaia dühében a földből megidézte a legkeményebb anyagot és létrehozta az első fegyvert, melynek ívelt vaspengéje nagyjából három méter hosszú lehetett. Ez lett bosszújának fegyvere, kaszának nevezte.
Gaia megjövendölte, hogy férje nem való a Kozmosz királyának és gyermekei közül egy meg fogja ölni őt. A titánok és titaniszok tanácskoztak és tervet szőttek apjuk megölésére, közülük egy nem másra mutogatott, hanem önként jelentkezett: a legifjabb titán, Kronosz. Bár nem ő volt a legokosabb, legerősebb, legfélelmetesebb és legügyesebb gyermek, de ő volt a legravaszabb mind közül.
Kronosz külsőre inkább anyjára hasonlított, fekete göndör haja és kegyetlen mosolya volt. Viszont rendelkezett apja kegyetlenségével. Ezért nem is csoda, ha a kasza láttán szeme felragyogott, hiszen egyedül ő értette meg testvérei közül, hogy mekkora károkat tud okozni a fegyverrel. És persze anyuci kedvence lett egyszerre.

2 megjegyzés: