2014. december 22., hétfő

Olimposzi történetek, 2. rész - A kezdet: Kronosz felemelkedése

Történelmi gyorstalpaló félisteneknek és Percy Jackson-rajongóknak! Ehhez az új bejegyzéssorozathoz az oldalon eddig közzétett adatok, szereplő leírások és a Percy Jackson's Greek Gods kalauz szolgáltatják az információkat. Egyes bejegyzések tartalmaznak majd idézeteket és hivatalos illusztrációkat az imént említett kalauzból!
Az összefoglalók és fordítások mind saját munkák! Kérem ezeket tiszteletben tartani! Ha felhasználod bármilyen célra, akkor pontosan hivatkozz az itteni forrásra és KÉRJ ENGEDÉLYT tőlem! ~ Geri
 
A kezdet: Kronosz felemelkedése

John Rocco - Kronosz
Kronosz megközelítőleg 9 láb magas lehetett, ami korántsem számított kimagaslónak a titánok között. Ravaszságával pedig méltóképpen kiérdemelte "A Csaló" becenevet testvéreitől. Hogy pontosan miért? A küzdőversenyeken állandóan piszkos eszközökhöz nyúlt és sosem lehetett pontosan tudni, merre van. Arckifejezése megfejthetetlen volt.
"Amikor rád nézett, nem tudtad volna megmondani, hogy be akar egyet húzni vagy mondani szeretne egy viccet. A szakálla is az az idegesítő fajta. Fiatal volt egy szakállhoz, éppen úgy kezdte növeszteni, akár egy nagy tüskét, ami kiállt az állából, mint egy holló csőre." - Percy Jackson
Apja megölésének lehetősége kínálta számára az esélyt: kivívni magának családja tiszteletét. Tetszett neki a kecsegtető lehetőség és a világ feletti uralom gondolata. 
Persze ez sem volt véletlen műve, ugyanis szentül hitte, hogy apja észre sem veszi őt - az anyja sem, ami azt illeti - és szülei talán még a nevét sem tudják. Nos, ebben nem tévedett.
"- Megcsinálom... - ismételte. - Majd én feldarabolom Atyánkat.
 - A kedvenc fiam! - sírt Gaia. - Hihetetlen vagy! Tudtam, hogy számíthatok rád, hmm... melyik is vagy te?
- Kronosz." - Rick Riordan, PJ's Greek Gods
Még szerencse, hogy Gaiától örökölt mosolyával el tudta leplezni valódi érzéseit, különben számos kellemetlen pillanatban lehetett volna része. 
Kronosz fondorlatos tervet eszelt ki: Gaia csellel ráveszi Uranoszt, hogy látogassa meg, mert bocsánatot szeretne kérni tőle, főz valami különlegeset és szerelmet vall neki. Beszélgetésük közben Kronosz majd előugrik és felkaszabolja emberi alakot öltött apját. Tisztában voltak vele, hogyha kudarcot vallanak, akkor Uranosz kegyetlen bosszút fog állni rajtuk, így szüksége volt némi segítségre, így testvéreihez fordult.
"Közületek négynek le kellene fogni őt. Ha én leszek a király, meg fogom jutalmazni azt a négyet. Nekik fogom adni a Föld egy-egy sarkát és uralkodhatnak - Északot, Délt, Keletet és Nyugatot. Egyszeri ajánlat. Ki tart velem?" - Rick Riordan, PJ's Greek Gods
A lányok túlságosan bölcsek voltak hozzá, hogy részt vegyenek egy ilyen gyilkosságban. A legidősebb fivér, Ókeánosz sem vállalta az öngyilkos küldetést, így pontosan négy bátyja maradt: Koiosz, Iapetosz, Kriosz és Hüperión. Hüperión ígéretet tett, hogy támogatni fogják a tervében.

Azon a bizonyos éjjelen Uranosz megjelent a völgyben, ahol Gaiával szoktak találkozni és felesége pazar vacsorával várta őt. Uranosz kellemetlenül érezte magát, amiért nem jelent meg alkalomhoz illően, hiszen Gaia csodálatos volt. A Földanya a terv szerint bocsánatot kért férjétől és megvezette urát. Amint leült Uranosz a felesége mellé, Kronosz már kiáltott is négy fivérének. Azok rávetették magukat apjukra és birkózva lefogták lábait és karjait. Kronosz megjelent a kaszával.
"- Mit jelentsen ez? - üvöltötte Uranosz. - Gaia, mondd meg nekik, hogy eresszenek el!
- Haha! - Gaia felemelkedett a kanapéról. - Te sem adtál kegyelmet a gyermekeinknek, uram, szóval te sem érdemelsz könyörületet. Különben is, ki a fene vesz fel ágyékkötőt egy különleges alkalomra? Undorító!
Uranosz hiába küzdött. - Hogy merészelitek! Én vagyok a Kozmosz ura.
- Többé már nem. - Kronosz felemelte a kaszát.
- Vigyázz! Ha megteszed, hmm... mi is a neved?
- KRONOSZ!
- Ha megteszed, Kronosz - mondta Uranosz - átokkal foglak sújtani! Egy napon majd a saját gyermekeid fognak elpusztítani téged és megszerzik trónodat, éppen úgy, ahogyan te is teszed velem!
Kronosz nevetett. - Csak próbálják meg!
Lesújtott a kaszával." - Rick Riordan, PJ's Greek Gods
És hogy pontosan hová sújtott azzal a bizonyos kaszával? Mesélje el Percy!
"Lesújtott közvetlenül Uranosz... hát, tudjátok micsodájára? Hogyan is mondjam. Ha srác vagy, akkor el tudod képzelni, melyik lehet az a legfájdalmasabb hely, ahol megüthetnek.
Ja. Az az a hely!" - Percy Jackson
Kronosz többször is lesújtott, Uranosz pedig üvöltött. Úgy festett a dolog, mint valami olcsó költségvetésű horror film. Vér mindenütt - csakhogy az istenek vére arany volt, amit ichornak neveznek a görög mitológiában. Uranosz arany vérének sziklákra hullott cseppjeiből megszületett három sziszegő szárnyas démon, a Fúriák, a megtorlás szellemei. A Fúriák rögtön elmenekültek a Tartarosz sötétjébe. A termékeny földre hullott véréből születettek meg a jóval szelídebb teremtmények, a nimfák és a szatírok. Kronosz összegyűjtötte apja maradványait és a tengerbe dobta azokat. A vér keveredett a sós vízzel és később kiderül, mi lett belőle.
Jogosan merül fel a kérdés, hogy akkor miért van még ég és csillagos éjszaka? Erre a válasz talán logikus: Uranosznak pusztán az emberi alakját ölték meg és száműzve lett a levegőbe.

Kronosz elégedett volt küldetésük sikerével, diadalittasan feszített az apja ichorjával szennyezett kaszával. Gaia mérhetetlenül büszke volt fiaira. Gaia kikiáltotta Kronoszt az Univerzum urának. Kronosz megtartotta ígéretét és segítő fivéreinek átadta a Föld négy sarkát. Iapetosz lett a Nyugat titánja, Hüperión a Keleté. Koiosz kezébe került Észak és Krioszé lett Dél.
Győzelmük örömére nektárral teli poharakkal koccintottak és ezzel beköszöntött a titánok Aranykora.
"Ha tetszik a sok hazugság, lopás, árulás és a kannibalizmus, akkor készülj fel a folytatásra, mert mindezek Aranykora következik!" - Percy Jackson

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése