2014. december 9., kedd

Megjelenések: Ami lesz és ami nem...

Először köszönetet szeretnék mondani a rajongói oldal minden egyes hűséges követőjének, akik a mai napig bombáznak leveleikkel és ilyen-olyan formában érdeklődnek egy-egy Riordan-könyv megjelenése felől! Remélem most részben kielégítő választ tudok adni a megkereséseitekre.

MAGYAR MEGJELENÉSEK
Természetesen a legtöbb hazai rajongó Az Olimposz hősei-sorozat 2. kötete, a Neptunusz fia magyarországi megjelenésére kíváncsi. Az oldalon már korábban beszámoltam arról, hogy a Könyvmolyképző Kiadó a második részt 2015 tavaszán tervezi kiadni. Kora tavasszal, késő tavasszal... A lényeg az, hogy amíg nincs pontos dátumunk addig biztosan tudható, hogy a Neptunusz fia 2015 tavaszán kerül a boltok polcaira magyar kiadásban!
Természetesen a többi rész is várható magyar kiadásban!

Azt is tudjuk a kiadó jóvoltából (és ezt is írtam már itt az oldalon), hogy a Könyvmolyképző tervezi kiadni Rick Riordan egyéb sorozatait is, konkrétan a Kane krónikákat, de megjelenési dátumot nem írtak. Valószínűleg csak Az Olimposz hősei után számíthatunk a Kane-trilógiára (szerintem).

A kiadó azt is megírta feketén-fehéren, hogy egyelőre nem tervezik kiadni a Percy Jackson's Greek Gods (Percy Jackson görög istenei) kalauzt magyarul. Tehát erre a könyvre ne számítsunk/számítsatok, mert mostanában biztosan nem jelenik meg idehaza.

KÜLFÖLDI MEGJELENÉSEK
Külföldi fronton jelenleg 2 könyv megjelenése lehet igazán fontos számunkra.

Itt van első helyen máris a 2015. augusztus 18-án megjelenő Percy Jackson's Greek Heroes (Percy Jackson görög hősei) kalauz, ami a PJ's Greek Gods úgymond folytatása lesz. Rick azt ígérte, hogy ez a kötet még nagyobb és még vaskosabb lesz elődjénél. Bővebben ITT olvashatsz róla!

A második könyv, pontosabban sorozat, ami érdekelhet minket az a 2015. október 6-án debütáló Magnus Chase and the Gods of Asgard-sorozat (Magnus Chase és Asgrad istenei). Az első rész címe pedig: A nyár kardja. A trilógia a skandináv/norvég mitológiára épül. A könyvről bővebben ITT olvashatsz!

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése