2015. április 4., szombat

M2: Interjú Futaki Attilával (régebbi felvétel)

Az interneten böngészve egy érdekes interjúra bukkantam, melyben Futaki Attila mesél a Percy Jackson és az olimposziak-sorozat első részéből készült képregényről, a A villámtolvajról, valamint beszél munkásságáról is. Az interjú azért érdekes, mivel Attila rajzolta a képregényt!
 
Futaki Attila rajzaival illusztrált Percy Jackson-képregények
A villámtolvaj képregény hivatalosan 2010. október 12-én jelent meg, amit több nyelvre is lefordítottak azóta (sajnos magyarul nem jelent meg). A Szörnyek tengere képregényt (megjelenés: 2013. július 2.) és A titán átka képregényt is Attila rajzolta.

M2 "Záróra" c. műsora (2010.07.08.): Futaki Attila [1/2] 


M2 "Záróra" c. műsora (2010.07.08.): Futaki Attila [2/2] 


Hivatalos leírás a videóhoz:
Futaki Attila (Békéscsaba, 1984. november 27.) képregényrajzoló, a magyar képregény legújabb nemzedékének ígéretes képviselője. Az első magyar képregényalkotó, akinek önálló albuma jelent meg Franciaországban.
 
Futaki Attila fiatal kora óta tudatosan készült a képregényrajzolói pályára. Első, erotikus munkái a Com-X magazinban jelentek meg. Felvételt nyert a firenzei nemzetközi képregényiskolába (Scuola Internazionale di Comics), de közben Magyarországon is próbálkozott művei kiadásával, illetve kereste a kapcsolatokat más szerzőkkel. 2004-ben „Traffic Comics" címen az ő szerkesztésében indult volna a Fontos! kulturális havilap képregényes melléklete, ám ez a kiadás meghiúsult. Belépett a Magyar Képregény Akadémia alkotócsoportba, ám idővel elváltak útjaik. 2005-ben „Urbs" című képregényének az oldalaiból önálló kiállítása nyílt a kArton Galériában. Ugyanebben az évben egy József Attila-kötet illusztrálására is felkérik (Töredékek, Arcus kiadó)
 
2006-ban a Roham magazin művészeti vezetőjeként dolgozott, és szó volt róla, hogy készülő albuma is ennél a kiadónál jelenik meg magyarul, ám végül a Magvetőnél kötött ki. A Spirál, amelynek a forgatókönyvét barátja, Nikolényi Gergely írta, 2008 áprilisában jelent meg magyarul, majd pár hónappal később franciául az Editions Carabas gondozásában.
 
2009-ben szerződést kötött a Walt Disney Entertainment-tel Percy Jackson Villámtolvaj című regényének a képregényes adaptációjára. A kötet 2010 októberében jelenik meg Amerikában.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése