2014. július 13., vasárnap

Ismerd meg a szereplőket: Connor és Travis Ellelop

Connor és Travis (rajongói illusztráció)
Connor és Travis Ellelop fivérek, görög félistenek. Ahogyan azt vezetéknevük is sejteti, bizony Hermész gyermekei, Luke Castellan féltestvérei. A Félvér táborban ők a 11-es kabin vezetői. Travis az idősebb, Connor a fiatalabb.

Külső tulajdonságaik:
Mindkét fiú magas, sovány testalkatú. Hajuk kócos, sűrű, barna színű. Szemük színe kék. Szinte mindig a tábor narancsszínű pólóját viselik, általában bő rövidnadrággal. Megjelenésük is azt sugallja, biztosan valami rosszban sántikálnak.
A többi Hermész-sarjhoz hasonló manós vonásokkal rendelkeznek: hegyes fül, felfelé ívelő szemöldök, gúnyos mosoly és sejtelmesen csillogó szempár.
Hiába hasonlítanak úgy egymásra, van egy jellegzetes különbség köztük, ami alapján meg tudják őket különböztetni a többiek: Travis egy picivel magasabb Connornál.

Belső tulajdonságaik:
Elmondható a fiúkról, hogy amennyire bohókásak és komolytalanok tudnak lenni, éppen annyira képesek ragaszkodni nézeteikhez, barátaikhoz; harcolnak az olimposziakért és édesapjukért, Hermészért. Kifejezetten bátrak, hűségesek és hősiesek, ha a helyzet úgy kívánja. Szeretnek csintalankodni és nem vetik meg a zsebtolvajlás "mesterségét" sem.
Belső tulajdonságaik alapján is meg lehet különböztetni őket: Connor megfontoltabb és okosabb, míg Travis sokkal csintalanabb.
"A Hermész-csapatot most Travis és Connor Ellelop vezette. Bár nem voltak ikrek, olyan egyformán festettek, hogy még én sem tudtam megmondani, melyikük lehet az idősebb. Mindketten magasak és inasak, sűrű, kócos, barna hajjal, amely egyformán a szemükbe lógott. Narancssárga FÉLVÉR TÁBOR feliratú pólójukat nem tűrték be buggyos rövidnadrágjuk derekába. Arcukon ugyanolyan manós vonások, mint általában a Hermész gyerekeknek: felszaladt szemöldök, gúnyos mosoly, huncutul csillogó szem (akárha robbanós cukorkát akarnának a pólódba dugni). Sokszor eszembe jutott, hogy voltaképpen micsoda iróniája az a sorsnak, hogy a tolvajisten két fiának vezetékneve Ellelop, de amikor ezt megemlítettem Travisnak és Connornak, csak bámultak rám, mint borjú az újkapura, és egyáltalán nem örültek neki, hogy a nevükön élcelődöm."
- A Szörnyek tengere, 55. oldal
Jellemzőik, képességeik:
  • Gyorsaságuknak és testalkatuknak köszönhetően kitartó és igen jó harcosok, bár nem olyan erősek, mint Luke Castellan.
  • Természetfeletti ügyességgel és módon képesek lopni, úgy, hogy még a félvérek sem veszik észre őket.
  • Rendkívül ravaszak (főleg Travis), együtt képesek bármilyen csínytett következményeit megúszni.
  • Képesek manipulálni a zárakat, átlátják azok belső szerkezetét és telekinetikus módon (puszta gondolattal) ki tudnak nyitni bármilyen zárat. Persze a megbővült és mágikus zárakhoz ők sem elegendők.
  • Szintén mentális módon érzékelni a tudják a zárak környezetében lévő csapdákat és átkokat. Ha elég erősen koncentrálnak, akkor ki is tudják iktatni azokat.
  • A pénzzel is kiválóan bánnak, imádnak pókerezni.

Történetük:
Előéletük nem derült ki a könyvekből. Miután fény derült Luke árulására, attól a pillanattól az Ellelop testvérek lettek a Hermész-bungaló vezetői, így fontosabb szerepet tölthettek be a tábor életében.
Előszeretettel vettek részt a táborban megrendezett játékokon, úgy mint a Kapd el a zászlót! vagy a szekérverseny. A többi félvérhez hasonlóan nekik sem kedvencük Clarisse La Rue, ezért az egyik szekérversenyen az Árész-bungalósok szekerét támadták, így azok nem tudták megelőzni Percyéket.
A harmadik kötetben a zászlózsákmányoló játékban védték Percy Jacksont és a többieket, de a vadászok "levadászták" őket, akiknek köszönhetően Connor sisakjából két nyílvessző is ágaskodott. Vezetői helyüknek köszönhetően már a küldetésekkel kapcsolatos megbeszéléseken is részt vehettek.
Travis és Connor próbálták meggyőzni Nico di Angelót, hogy a póker sokkal izgalmasabb játék a Mitomágiánál, de sikertelenül. Legalább így Nicónak megmaradt a pénze. :)
Mikor a negyedik rész elején Percy megérkezett a táborba, akkor látta, hogy az Ellelop fivérek éppen a tábori autót készültek ellopni. Az arany babérkoszorút megszerzős játékban is bebizonyították Ellelopék, hogy bizony tudnak elég felelőtlenek lenni: "[...] az Ellelop fivérek voltak, akik káromkodva csörtettek át az erdőn. Hiába volt az apjuk a tolvajok istene, olyan „halkan” lopakodtak, mint két vízibivaly." - számolt be róla Percy. Mindketten bátran harcoltak a labirintusos csatában.
Az ötödik kötetben is részt vettek a haditanácson, ahol Connor célozgatva megemlítette, hogy a kém talán egy olyan ember lehet, aki közel állt Luke-hoz (Annabeth), de utána gyorsan hozzátette mondanivalójához, hogy persze bárki lehet a kém. Ebben a részben egyre jobban kiéleződött a rivalizálás az Ellelop testvérek és a Démétér-bungaló vezetője, Katie Gardner között.
Fontos feladatot kaptak, ők vezethették azt a csapatot a városba, akik átfésülték az utcákat és a főbb pontokat. Ők figyelmeztették Percyéket, hogy Morpheusz egész Manhattant elaltatta. Ki szerettek volna rabolni egy cukorkaboltot, amíg mindenki aludt, de Katie Gardner csúnyán leteremtette őket, így elnapolták a dolgot. Az Ellelop testvérek vezetésével védték a félvérek a Manhattan-hidat.
Travis egy kisebb csoportot vezetett egy patikába, ahonnét halandó gyógyszereket szereztek be a sérültek számára.
Connor és Travis próbálták lezárni az Empire State Building liftjét, hogy azon a szörnyek ne tudjanak feljutni az Olimposzra, de azt csak azzal a kártyával tudták volna megoldani, amivel a portás rejtélyes módon eltűnt. Itt nem tudtak mihez kezdeni képességeikkel.
A csata után az Olimposzra mentek és jelentették Percyéknek, hogy szülei és Kheirón életben maradtak. Majd visszaküldték őket a táborba a győzelem hírével. Kisebb sérülésekkel átvészelték a titánháborút.
"Aznap Connor Ellelop volt szolgálatban a Hermész-bungalóból. Amikor meglátott, olyan izgatott lett, hogy leesett a kilátótoronyul szolgáló fáról. Aztán megfújta a kagylókürtöt, hogy riassza a tábort, és üdvözlésemre sietett.
Connornak a mosolyánál csak a humora volt ferdébb. Jó srác volt, csak a kezedet nem ártott a pénztárcádon tartani, ha a közeledben sertepertélt, és soha, semmilyen körülmények között nem szabadott közel engedni a borotvahabhoz, ha nem akartad, hogy telefújja vele a hálózsákodat. A göndör, barna hajú fiú egy kicsit alacsonyabb volt a bátyjánál, Travisnél, különben úgy hasonlítottak egymásra, mint két tojás. Úgy gyűlölték régi ellenségemet, Luke-ot, mintha nem is egy apától, Hermésztől származnának.
"
- Az utolsó olimposzi, 41. oldal

1 megjegyzés: