2014. július 17., csütörtök

Rick Riordan: Kirándulás a múzeumba (humoros élménybeszámoló)

Rick Riordan nemrég a Metropolitan Művészeti Múzeumban járt, mely élményéről írt egy beszámolót hivatalos blogoldalán. Természetesen nem maradhattak ki az élménybeszámolóból a Percy Jacksonos utalások és a humoros megjegyzések sem! :) + 9 képet is csatolt Rick bácsi!
Kirándulás a múzeumba

Volt egy gyors utam New Yorkba, hogy könyveket dedikáljak a Disney irodaházban. Míg a városban tartózkodtunk, ellátogattunk a Metropolitan Művészeti Múzeumba, hogy beköszönhessünk Percy ősi gyökereinek. Nincs jele Mrs. Doddsnak vagy a kirándulócsoportnak a Yancy Akadémiáról, de beleszaladtunk néhány régebbi barátba:

Ferdinánd bácsi, te vagy az? Nos, ez egyike Grover szatír rokonainak, amúgy ez bronzból készült és az ókori Görögországból származik.
 
Ennek a szép szobornak a felirata: "A sebesült amazon". Egyik keze eltűnt és a ruházata is hibás, de ha egyébként is megsebesült, nem tűnik szomorúnak miatta. Sajnos még megsérülhet, ez az amazon nem bírná az ingyenes kétnapos házhoz szállítást.

Pegazus pegazussal találkozik! Látjátok, nem csak bennem merült fel a gondolat, hogy egy pegazus fekete színű is lehet. Szerintem ezek Fekete Péter ük-ük-nagyszülei.

Ez egy bronz szirén a reneszánsz Olaszországból. A két kígyózó halfarok arra utal, hogy rendkívül jól spárgázhatott.

Egy klassz bronz medál Velencéből, úgynevezett "Neptunusz diadala". Kíváncsi vagyok, Frank látott-e ilyesmit, amikor Velencében járt. Hmm... talán túlságosan elfoglalt volt a gyilkos mérgező tehenek miatt.

Ez a váza a görögök és az amazonok közötti csatát ábrázolja. Talán azt látjuk, hogy sebesült meg az amazon hölgy. Szerintem a görögök nem voltak nagy rajongói az online vásárlásnak, mert túl sokat háborúskodtak az amazonokkal. * Itt Rick bácsi az Amazon nevű online boltra utalt. *

Ez a festmény olasz reneszánsz, "Aeneas álma". Ez Aeneas, Aphrodité fia, a bal oldalon alszik. Talán elájult, mert elfáradt, mikor Trója bukásakor elmenekült és Olaszországba szökött. Miközben alszik, Tiberinus, a Tiberis-folyó (mai nevén Tevere) istene a fülébe suttog, elmondja neki, hogy a városát a folyó partján fogja egy napon megtalálni. Ez a város természetesen Róma lesz. Klassz kép, de Tiberiust még mindig jobban szeretem Gregory Peck-ként.

Ez egy szobor egy ókori görög ifjúról, egy körülötte szálldosó szfinxszel a háttérben. A fiatalember nem tűnik túlságosan izgatottnak. Valószínűleg azért, mert a szfinx még csak ezután teszi fel neki szokásos tesztkérdését.

Ez csak egy kis ízelítő a múzeum király dolgai közül. Ha eljössz ide, akkor nyomon tudod követni a lépéseimet!

És végezetül:
Ezt a bébi lámát láttuk a Central Park állatsimogatójában, amikor arra sétáltunk. Miért csatoltam ezt a képet? MERT EZ EGY BÉBI LÁMA. Ennyi.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése