2014. július 5., szombat

Ismerd meg a szereplőket: Ethan Nakamura

Ethan Nakamura (rajongói illusztráció)
Ethan Nakamura egy görög félisten, anyja Nemezis (az igazságosság, megtorlás és bosszú istennője). Ethan egy japán-amerikai származású sovány srác volt, fényes, fekete hajjal. Testfelépítésének köszönhetően a görög páncélruha mindig lógott rajta.
"Valamivel idősebb volt nálam, olyan tizenhat éves lehetett. Fényes, fekete haja volt, és a bal szemét fekete kötés fedte. Vékony, inas testén egy kicsit lötyögött a páncél. Kardját a homokba szúrta, ellenőrizte a pajzs szíját, hogy jól tart-e, majd feltette lófarkas sisakját."
- részlet a "Csata a labirintusban" c. kötetből
Ethan bátor és erős fiú volt. Kiváló harcosként ismerhettük meg, ám könnyen befolyásolható volt és a harcban arra az oldalra állt, ahonnan győzelmet várt/sejtett. Bizonyos mértékben megbízhatatlan karakter, hiszen kétszer is volt arra példa, hogy elárulta valamelyik "oldalt". Itt vetődik fel a kérdés: Ethan pozitív vagy negatív hős volt? Igazából egyik sem, hiszen a történet és élete végének közeledtével elkötelezte magát a "jó" oldal mellett, viszont teljes mértékben nem állítható róla, hogy pozitív hős lenne.
Nagyon céltudatos félvérként ismerhettük meg, határozottan kiállt saját érdekei mellett, még akkor is, ha az azzal bánthatja szeretteit. Célja mégis az egyensúly megteremtése volt, ezért ha kellett, elárulta szövetségeseit.

Ethan saját jellemzői/képességei: Gyakorlott, képzett kardforgató volt, annak ellenére, hogy csak egyik szemével látott. Kiválóan tudott védekezni harc közben.

Ethan története vázlatosan:
Ethan Nakamura éppen úgy nőtt fel, mint bármelyik másik félisten. Amikor már elég idős volt, és még mielőtt rátámadhattak volna különféle szörnyetegek, egy szatír (azaz védelmező) elkísérte őt a Félvér táborba. Mivel édesanyja sokáig nem ismerte el őt, ezért a Hermész-bungalóban kapott szállást, hiszen oda kerül minden olyan félvér, akit még nem ismert el isteni szülője. Percy nem ismerte őt, mivel addigra már elhagyta a tábort.
Egy napon találkozott édesanyjával, Nemezissel, aki azt ígérte fiának, hogy egy napon egyensúlyt fog teremteni a világban, cserébe elkérte Ethan bal szemét, attól a naptól viselt fekete szemfedőt.
Mivel Ethan is haragudott az istenekre (egyrészt, mivel nem lett elismerve), ezért elárulta addigi családját és átállt a hatalomra törő titánúr, Kronosz oldalára. Így az Androméda hercegnőn kapott helyet.

Ethan a negyedik kötetben Anteusz arénájában megküzdött Percy Jacksonnal. Megpróbálta átállítani maguk mellé Percyt, ám Ethan nehéz páncélja miatt nem tudott megfelelően küzdeni, így Percy legyőzte őt. Rá akarta venni ellenfelét arra, hogy ölje meg őt, de Jackson ezt nem tudta megtenni, inkább segített Ethannek. A Poszeidón-fiú legyőzte és megölte Anteuszt, így Ethan elszökhetett az arénából Percy, Annabeth és Rachel segítségével.
Később telekhinekkel szövetkezett és Kronosz feltámasztásában próbált segédkezni. Mivel Percy láthatatlan volt Annabeth Yankees sapkájának köszönhetően, kihallgatta Ethan szövetkezését, majd megpróbálta rábeszélni a fiút, hogy ne segítse Kronosz feltámadását.

Az ötödik kötetben kiderült, Ethan a titánisten egyik hadnagya volt. Az Androméda hercegnőn történt robbanást túlélte. Mikor a tábor ellen indítottak csatát, Ethan egy mérgezett késsel próbálta megölni Percyt, de nem sikerült neki. Percy jó nagyot odasózott ellenfelének és később így számolt be Ethan ábrázatáról:
"Új sisakjában alig ismertem rá hátbaszúrós barátomra, Ethan Nakamurára. A tőlem kapott máriásnak köszönhetően az orra egy rohadt paradicsomra hasonlított. Ettől egy kicsit jobb kedvem lett.
- Hé, Ethan! Tetszik az új orrod!
Ethan szúrósan nézett rám."
- részlet "Az utolsó olimposzi" c. kötetből
Az első jelét akkor adta bizonytalanságának, mikor nem árulta el Kronosznak, hol van Percy gyenge pontja. Hezitált a két oldal között. Az istenek tróntermében aztán újra farkasszemet kellet néznie Percyékkel, ahol Percy a fiú lelkére beszélt és próbálta elmagyarázni Ethannek, hogy a rossz oldalt választotta, azzal nem teremthet egyensúlyt, ha segít Kronosz hatalomra jutásában.
Az utolsó pillanatban Ethan meghozta élete legmeghatározóbb döntését és szembeszállt Kronosszal, ezzel megmentette Percy életét:
"Ethan a térdeplő Kronosz nyakára sújtott a kardjával. Egy ilyen csapást senki sem élt volna túl, de Kronosz nyakán széttört a fiú kardja, és Ethan hasára tapasztott kézzel hátrarepült... Saját pengéjének egyik visszapattanó darabja átszúrta a páncélját.
Kronosz bizonytalan lábbal felállt, és szolgája fölé tornyosult.
- Árulás! - vicsorogta.
Grover játékától fű nőtt Ethan teste köré. A fiú fájdalomtól eltorzult arccal rám nézett.
- Jobbat érdemelnek - zihálta. - Ha legalább... egy trónjuk lehetne...
Kronosz Ethan lábára tiport. A padló beszakadt a fiú teste alatt, és Nemezis fia a hegy gyomrába zuhant: a semmibe.
"
- részlet "Az utolsó olimposzi" c. kötetből
Ethan utolsó szavai ösztönözték Percyt arra, hogy jutalma egy részeként azt kérhesse az istenektől, hogy a kisistenek is rendelkezhessenek bungalóval a Félvér táborban és nagyobb elismerést kaphassanak a nagy olimposzi istenektől.

1 megjegyzés:

  1. Én sajnáltam őt, akár milyen rossz is volt helyenként, ilyen mértékű feledéses halált nem érdemelt. :(

    VálaszTörlés