2014. július 19., szombat

Ismerd meg a szereplőket: Frederick Chase

Frederick Chase (Anaklusmos alkotása)
Dr. Frederick Chase egy halandó, Annabeth Chase édesapja. Felesége pontos neve ismeretlen, egyszerűen csak Mrs. Chase. Van még két fia: Bobby és Matthew Chase. 
Frederick viszonylag átlagos halandónak mondható, aki a történelem, a háborúk és a repülőgépek megszállottja. Jóképű, sportos, középkorú férfi. Haja homokszínű (szőke), akárcsak lányáé. Szemei intenzív barna színűek.

Frederick fiatal korában igen tehetséges volt, ezért szeretett volna egyetemre menni, de sajnos nem volt rá elég pénze. Zsenialitásával és éles eszével hívta fel magára Pallasz Athéné figyelmét, aki megsajnálta őt, ezért segített neki bekerülni a Harvardra és végig segítette tanulmányait. Frederick történelmet hallgatott. Egy idő után viszont egymásba szerettek. 1993-ban Athéné megajándékozta egy kislánnyal a férfit, az ajtóküszöbnél hagyta Annabeth-t egy aranybölcsőben. Imádja lányát, annak ellenére, hogy először nem volt túlságosan boldog attól a ténytől, hogy apa lett.
Mikor Annabeth 5 éves volt, Mr. Chase feleségül vett egy ázsiai nőt és született két fia, Bobby és Matthew.
Frederick és lánya kapcsolata elég semleges, szeretik egymást, de Annabeth távolságtartó vele szemben. Annabeth úgy érezte, hogy a mostohaanyja különcnek tartja őt.
A családot állandóan támadták a szörnyek Annabeth miatt (hiszen félvér volt), aki úgy érezte, hogy emiatt családja neheztel rá, ezért 7 éves korában elszökött otthonról, és néhány hónapon keresztül egyedül küzdött a szörnyekkel Athéné segítségével; Luke (Hermész fia) és Thália (Zeusz lánya) csapatához szegődött elég kalandos módon, majd eljutott a Félvér táborba.
Frederick sokáig nem hallott lánya felől. Később Annabeth csak levélformában volt hajlandó kommunikálni apjával (hiszen a telefonálás veszélyes lett volna). Frederick hiába próbálta kérlelni lányát, hogy menjen haza, mindig sikertelenül járt.
Nagy nehezen Annabeth beadta a derekát és hazatért, ám úgy vélte, nem változott semmi, így újra visszatért a táborba. Mr. Chase elküldte neki főiskolai gyűrűjét abban a reményben, hogy talán hazacsábíthatja gyermekét, de ez a próbálkozása is csődöt mondott. Viszont Annabeth a gyűrűt ráakasztotta tábori nyakláncára, így mindig emlékezhetett apjára.
Percy Jackson először az első kötet végén látta Annabeth családját, nyáron, mikor a lány úgy döntött, hogy hazamegy az iskolai tanévre.
Annabeth elmondta Percynek, hogy apjáék San Franciscóba költöztek, amiről később kiderült, hogy ott volt a titánok bázisa. Amikor Annabeth eltűnt a harmadik kötetben, Thália javaslatára Percyék ellátogattak Mr. Chase-hez. Percy Jackson így jellemezte Mr. Chase-t:
"Két éven át hallgattam Annabeth panaszáradatát az apjáról, úgyhogy minimum ördögszarvakkal és ördögfarokkal képzeltem el. A valóságban egész másként festett régimódi pilótasapkában, szemüveggel. Olyan furcsán meresztgette a szemét, ahogy közeledtünk felé a verandán, hogy tán ki is esnek a szemgolyói, ha nincs rajta szemüveg."
- A titán átka, 225. oldal
Lánya eltűnésének híre sokkolta Fredericket. Kölcsönadta autóját a félvéreknek a küldetés miatt, amit azok akaratlanul, de annál sikeresebben összetörtek.
Dr. Chase igazán hősiesen viselkedett, amikor a figyelmeztetés ellenére a félvérek segítségére indult Sopwith Camel repülőgépével. **A repülőgépről egy mintaképet ITT nézhetsz meg!**
"Éppen amikor a szörnyhadsereg a hegytetőre ért, egy Sopwith Camel csapott le a levegőből.
– El a kezekkel a lányomtól! – mennydörögte dr. Chase, és gépfegyverei kerepelni kezdtek. Golyók lyuggatták szitává a földet, a szörnycsapat pedig ijedten szétszaladt.
– Apa?! – lepődött meg Annabeth.
– Menekülj! – kiabálta a professzor a távolodó kétfedelűből.
Ettől Artemisz is magához tért. Felnézett a muzeális repülőgépre, amely éppen visszakanyarodott, hogy újabb kört írjon le.
– Bátor ember – mondta kelletlen elismeréssel. – Nem hagyhatjuk itt Zoét.
Felemelte vadászkürtjét, belefújt, és a kürt hangja tisztán visszhangzott az öblökben. Zoé szempillái megremegtek.
– Tarts ki! – mondtam. – Minden rendben lesz!
A Sopwith Camel újból lecsapott. Néhány óriás lándzsákat hajigált feléje, az egyik át is repült a két szárny között, de a gépfegyverek tovább dolgoztak. Akkor döbbentem csak rá, hogy dr. Chase valahogyan nagy mennyiségű mennyei bronzlövedékre tett szert. Az első sorban menetelő sárkánykígyók felvisítottak, aztán sárga, kénes porrá robbantak.
– Ez… ez az apám! – hüledezett Annabeth.
Nem volt időnk a repülőbemutató-csodálásra. Mert az óriások és a dracénák kezdtek felocsúdni az első meglepetésből. Dr. Chase esélyei ekképpen romlani kezdtek.
[...]
Látva, hogy épségben távozunk, dr. Chase a nyomunkba szegődött, mint egy kísérő repülőgép. A világ legfurcsább látványát nyújthattuk: rénszarvashúzta ezüstszánt követ testőrként egy első világháborús Sopwith Camel."
- A titán átka, 250-251. oldal
Frederick megkönnyebbült, hogy lánya biztonságba került, majd emlékeztette rá, hogy nála mindig otthonra talál.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése