2014. augusztus 14., csütörtök

John Rocco: Egy illusztráció születése - Perszephoné

John Rocco, a Percy Jackson's Greek Gods kalauz illusztrációinak készítője hivatalos oldalán osztotta meg az általunk már ismert, Perszephoné elrablását bemutató illusztráció elkészítésének munkafolyamata során keletkezett rajzokat, terveket!
Érdekes látni, hogyan született meg a végleges verzió. Érdemes megnézni a "fejlődését"! A bejegyzés végén helyet kapott a végleges kép is!
***
Percy Jackson's Greek Gods - Perszephoné
Szeretném bemutatni, hogyan készítettem el egyik kedvenc illusztrációmat a Percy Jackson's Greek Gods-hoz. Perszephoné elrablása. A történet valahogy így hangzik: Hádész magának akarta feleségnek Perszephonét, Zeusz és Démétér lányát, így ahelyett, hogy a hagyományos "Hé, csinos vagy, hozzám jössz?" megoldást választotta volna, Hádész úgy döntött, szép virágokkal elcsalogatja őt a többi lánytól. Amikor elkószált leszedni őket, Hádész feljött az Alvilágból, megrepesztette a földet és elkapta a lányt. Romantikus, ugye?

Az évszázadok alatt számos festményen megörökítették ezt a történetet, és sok közülük nagyon jó, de szinte az összes festmény azt ábrázolja, amint a szekerén érkező Hádész elragadja Perszephonét. Az elrablás előtti pillanatot akartam megörökíteni. Meg szerettem volna mutatni a két különböző világot (Hádész Alvilágát és a föld felettit), valamint a sötétség és a nyugalom közti feszültséget. Nagyon megihlettek Frazetta, N.C. Wyeth, Arthur Rackham és Maxfield Parrish alkotásai.

Íme, néhány kép a munkafolyamatról...

A ceruzavázlat.

A festett vázlat - a fényértékek kidolgozása.

A végső ceruzarajz.

A ceruzarajz részlete.

A végső illusztráció részlete.

Számos akvarell textúrát kreáltam a festéshez. Ezt a Perszephoné alatti gyökerek és kosz színeinek bemutatására használtam.

A végleges illusztráció:

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése