2014. augusztus 3., vasárnap

Percy Jackson's Greek Gods - 2. részlet magyarul!

Elkészültem az augusztus 19-én megjelenő Percy Jackson's Greek Gods (Percy Jackson görög istenei) c. kalauz második exkluzív részletének fordításával is! :)
PERSZEPHONÉ HOZZÁMEGY ELRABLÓJÁHOZ
(Avagy Démétér, a folytatás)

Hivatalos illusztráció a könyvből! (John Rocco)
Kétségtelen, szép volt. Örökölte anyja hosszú szőke haját és Zeusz égszínkék szemeit. Semmi gondja sem volt a világon. Biztos volt benne, hogy az egész világot csak az ő szórakoztatására találták ki. Szerintem, ha a szüleid is mindketten istenek lennének, akkor te is ezt hinnéd. Legyünk őszinték. Sosem értettem igazán, mi tette Perszephonét olyan nagy üggyé. Úgy értem, egy lány, akiért szinte megsemmisítették a világegyetemet, pedig olyan jelentéktelennek tűnik.

Szeretett a szabadban lenni. Napjait a környék barangolásával töltötte nimfáival és istennő barátaival, patakokon keltek át, virágot szedtek a napsütötte réteken, friss gyümölcsöket majszoltak a fák alatt – egy fenét, csak lódítottam ezt, de szerintem így tett egy tizenéves istennő még az okostelefonok feltalálása előtt. 
Az a helyzet, hogy Perszephoné nem sok mindent csinált. Nem volt képben mindennel. Nem volt bátor. Nem igazán voltak céljai vagy hobbijai (kivéve a virágszedés dolgot). Csak ott volt, élvezte az életet, és egy elkényeztetett, burokban élő, kiváltságos kölyök lett. Biztos szép munka lehet mindezt megkapni, de nem nőnék fel így, úgyhogy nem sok szimpátiát érzek iránta.

Mégis, Démétér a lányának élt, és nem hibáztatom azért, amiért ennyire védelmező lett. Démétérnek elég rossz tapasztalatai voltak az alattomos férfi istenekkel. Végül is, Perszephoné azért jöhetett világra, mert csapdába csalták. A kölyök szerencsés volt, hogy nem egy tojásból kelt ki.

Természetesen miután Perszephoné tiltott gyümölcs lett, az összes férfi isten felfigyelt rá, ezért azt hitte magáról, hogy hihetetlenül dögös. Mindannyian feleségül akarták venni őt, de tudták, Démétér soha nem engedné meg ezt. Bármikor, ha valamelyikük közel került a lányhoz, Démétér felbukkant a semmiből sárkány vontatta szekerén, rettenetes aranykardjával.

A legtöbb isten feladta. Úgy döntöttek, találnak egy veszélytelenebb istennőt a randizáshoz.

De, egy isten nem tudott ellenállni Perszephonének – egészen pontosan: Hádész, az Alvilág ura.

Tökéletesen összeillenek, ugye? Egy öreg búval bélelt fickó, aki a világ legnagyobb barlangjában él, telis-tele halottak lelkeivel, és aki beleszeret egy csinos, fiatal lányba, aki imádja a napfényt és a virágokat és az életet a Nagy Szabad Ég alatt. Mi baj történhetne?

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése