2015. február 23., hétfő

The Guardian: Percy Jackson kritika

Sosem késő kritikát írni Rick Riordan bestseller könyveihez, így tett most a The Guardian, az egyik legnépszerűbb brit országos napilap. Szombaton az alább olvasható rövid kritikát közölték a lapban, a gyermekkönyv szekcióban.
"Szerethető hősökkel, utálatos gonosztevőkkel, akcióval, kalanddal, rejtéllyel, varázslattal, bosszúállással és szerelemmel, kérhetnénk ennél többet?"

Percy Jackson egy energikus diszlexiás ás ADHD-s tinédzser. Utálja elkészíteni a házi feladatot, és úgy tűnik, nem is koncentrál az osztályban, mint bármely átlagos tini. Viszont annál szokatlanabb dolgok történnek vele. Egy iskolai kiránduláson, ahol a matematika tanár egy gonosz denevérszerű lénnyé változik, minden megváltozik. Rájön, hogy legjobb barátjának, Grovernek szőrös kecskelábai vannak és édesanyja mindenről tudott egész idő alatt. Végül Long Islandre kergeti egy ősi szörnyeteg és rájön, hogy ő egy félisten, vagyis félig halandó, félig isten.

Percy beleveti magát egy szörnyektől hemzsegő, karddal vívott harcokkal és veszéllyel teli világba. Több küldetésen vesz részt, melynek végén szembekerül egy félelmetes lényekből álló sereggel, akiknek élén a leggonoszabb és a legravaszabb gazember áll.

Imádom a Percy Jackson-sorozatot, már többször elolvastam. Ezek a könyvek izgalmasak és tele vannak kalanddal, odavagyok a görög mitológiáért, így ez a sorozat felidéz sok kedvencemet. Szerethető hősökkel, utálatos gonosztevőkkel, akcióval, kalanddal, rejtéllyel, varázslattal, bosszúállással és szerelemmel, kérhetnénk ennél többet?

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése