2014. január 11., szombat

Könyvajánló: Ida és az aranygyapjú

Baráth Katalin "Ida és az aranygyapjú" című könyvére T. Nikolett, az oldal egyik olvasója hívta fel a figyelmem, amit most megosztok Veletek!

A fent említett ifjúsági regényt eddig nem olvastam, sőt, nem is hallottam eddig róla, de az ajánlója és értékelése alapján jó kis olvasmánynak tűnik. + Ráadásul a könyv írója magyar, Baráth Katalin! Egy indokkal több, hogy felfigyeljünk rá. Aki teheti, szerezze be vagy keresse meg egy könyvtárban, hiszen olvashatunk benne Hermészről és a címben megtalálható aranygyapjúról!

A könyv adatai
Cím: Ida és az aranygyapjú
Szerző: Baráth Katalin
Terjedelem: 160 oldal
Megjelenés: 2003
Kiadás helye: Budapest
ISBN: 9638641649
Illusztrálta: Erdősi Gábor, Salfay Tibor, Vida László

Konkrét irodalmi pályázat - I. díj
Ajánló: Utazz Idával a görög mitológiába! Egy meglepő találkozás során Hermész, az istenek hírnöke időutazásra hívja, és egy titokzatos feladattal bízza meg Idát, a cserfes és szókimondó tinédzsert. Ida vállalja a kihívást, és minden nehéz helyzetben megállja a helyét. Az izgalmas, sok próbatétellel teli kalandozás során megismerkedik számos istennel és hőssel, de közben ugyanaz a mai kamaszlány marad, aki a parkban mélázott, mikor egyszer csak melléült egy titokzatos idegen…
„Kedves, üde, ugyanakkor szellemes, fordulatos, izgalmakban bővelkedő regény. Az ifjú olvasó észre sem veszi, annyira magával ragadja a történet, talán még csettint is: ezek a görög héroszok legalább olyan jófejek, mint a mai szupermenek!” „Örömmel ajánlom Baráth Katalin könyvét, amely méltán nyert a kiadó pályázatán! Áradó képzelettel és sok nyelvi leleménnyel visz el az ókorban, s mi vidáman követjük e kalandozásban. Nagy erénye az írónak, hogy egy mai tizenéves fejével, nyelvével és érzelmeivel ámuldozik, biztos kézzel idézi fel a régi kor hangulatát, és ütközteti modern korunk hangulatával és szavaival Vidám és tanulságos olvasmány.”
A könyv szerzőjéről, Baráth Katalinról a folytatásban olvashatsz!


Baráth Katalin

http://www.agavekonyvek.hu/wp-content/gallery/szerzok/barath_katalin.jpg1978-ban született. Gyerekkorát Magyarkanizsán töltötte, amely város az utóbbi száz évben legalább hat különböző államalakulathoz tartozott, anélkül, hogy egy centimétert is mozdult volna. Azóta, hogy elvégezte a történelem és magyar szakot az ELTE bölcsészkarán, reklámszövegíróként dolgozik Budapesten.
Első, felnőtteknek írt regénye  A fekete zongora, amely kivételes sikert aratott mind a kritikusok, mind az olvasók közt. Tervei szerint az olvasók még számos könyvben olvashatnak Dávid Veronról. Jelenleg az Ageve Könyvek kiadó munkatársa.

Művei:
  • Ida és az aranygyapjú (2003)
  • A fekete zongora (2010) Dávid Veron-sorozat 1. rész
  • A türkizkék hegedű (2011) Dávid Veron-sorozat 2. rész
  • A borostyán hárfa (2012) Dávid Veron-sorozat 3. rész
  • Szinkron (összegyűjtött mesék és novellák, 2012)

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése