2014. január 1., szerda

Mire számíthatunk az új évben...

Újra B.Ú.É.K. minden Percy Jackson rajongónak! Sokat gondolkodtam, mégis milyen címet adhatnék a 2014-es év legelső bejegyzésének és a fent látható megoldás mellett döntöttem, hiszen Percy Jackson fronton is felmerül a kérdés: Mire számíthatunk ebben az évben?

Nos, előre láthatóan három nagyobb eseményt kell figyelemmel követnünk, illetve ezekre várunk: 

1. PERCY JACKSON'S GREEK GODS

2014. augusztus 19-én jelenik meg (angol nyelven) Rick Riordan új Percy Jackson könyve, ami nem egy folytatás lesz, hanem egy nagyjából 450 oldalas gyűjtemény, melynek címe: "Percy Jackson's Greek Gods" - Percy Jackson görög istenei. A Percy Jackson görög istenei egy olyan kalauz, amiben Percy Jackson szemszögéből és narrációjával ismerhetjük meg a görög olimposzi istenek történetét! Nagyon várom már! A könyv hivatalos ajánlójának fordítását IDE KATTINTVA olvashatod el! 

2. THE BLOOD OF OLYMPUS

2014. október 14-én érkezik Rick Riordan Heroes of Olympus-sorozatának ötödik, egyben befejező része, címe: "The Blood of Olympus" - Olimposz vére. 
"Az ötödik könyvben minden összeáll, amikor hőseinknek szembe kell nézniük az óriások hordájával, amik magukon az isteneken akarnak felülkerekedni, közben szembe kell nézniük a sorozat leghatalmasabb gonoszával, magával Gaiaval, a Földanyával, aki nem éppen egy boldog hölgy" - mondja Riordan. "Gaia a bábmester, mint ahogyan a görög mitológiában is. Talán nem áll a középpontban, de ő az, aki a szálakat mozgatja, a dolgokat irányítja. Lesznek benne óriások, lesznek halottak lelkei. Van benne sok dráma, mint például: a félistenek egymáshoz való viszonya, közös interakcióik." - Publishers Weekly 
3. AZ ELVESZETT HŐS 
magyarországi megjelenése
 
A harmadik nagy dolog nem más, mint a Heroes of Olympus első részének, a "The Lost Hero" (Az elveszett hős) magyar megjelenése! Bár a Könyvmolyképző Kiadó továbbra sem tud pontos dátumot ígérni, annyi biztos: tervezik! Reméljük azért nem kell már olyan sokat várnunk rá! A könyvről bővebben IDE KATTINTVA olvashatsz!
***
Tudom, még negyediknek írhattam volna a "Percy Jackson - A titán átka" filmet, de ha el is készítik, akkor sem várhatjuk 2015-nél előbb... A 20th Century Fox talán nem sokat tétovázik és rövid időn belül bejelentik a harmadik filmet, hiszen külföldön a "Percy Jackson - Szörnyek tengere" Blu-Ray (és DVD) kiválóan teljesít! + BoxOffice.com infó: a "Szörnyek tengere" még mindig nem futott ki minden moziból a világon, és jelenleg 202.164.829 dolláros bevételnél jár.
 
TI MELYIKET VÁRJÁTOK LEGINKÁBB?

2 megjegyzés:

  1. Az elveszett hős magyarországi megjelenését.

    VálaszTörlés
  2. Az elveszett hőst és Percy görög isteneit :) már alig bírok a fenekemen ülni az izgalomtól :D

    VálaszTörlés